Fazekas és népi kézműves fesztivál kezdődött Debrecenben
Dátum: 2020. szeptember 12., szombat, 3:38

Háromnapos fazekas és népi kézműves fesztivál kezdődött pénteken Debrecenben; a rendezvény ünnepi megnyitóját szombaton tartják a belvárosi Csapó utcai sétálóövezetben - közölte Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a fesztiválon 27 hajdú-bihari hagyományőrzővel és 20, az ország különböző helyeiről érkezett fazekassal találkozhatnak az érdeklődők, akiket népi kézműves bemutatók, vásár, kiállítások és interaktív programok is várnak.

Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere a nemzetközi fazekas fesztivál pályázati kiállításának pénteki megnyitóján a város egyik legfontosabb hagyományának nevezte a kézművesipart, a kézművességet, amely "a cívis polgárok mentalitásából máig nem törlődött ki".

A szervezők a tavalyi évben elhunyt Les Gábor, a népművészet mestere emlékére szentelték az idei pályázati felhívást. A pályázó művészek szavazatai alapján egy zilahi kerámiával pályázó, Nagyné Török Zsóka tiszafüredi keramikus vehette át a győzelemmel járó díjat, a Les család által felajánlott kerámiatálat.

Az idei fazekas és népi kézműves fesztivál színes programsorozata vasárnap délután fejeződik be Debrecen belvárosában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ