Szeptember 25. és 27. között tartják a népi kézműves alkotóházak országos hétvégéjét
Dátum: 2020. szeptember 19., szombat, 9:01

Szeptember 25. és 27. között, péntektől vasárnapig rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéjét.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva az immár hetedik alkalommal szervezik meg országszerte a rendezvényt, amelynek célja a hagyományos kézművesség értékeinek bemutatása, ezáltal a helyi kézműves közösségek kialakulásának és megerősödésének elősegítése - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, a rendezvény három napján országszerte megnyílnak a kézműves műhelyek, alkotóházak, műhelygalériák. Az egész hétvégés program keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez szeptember 20-ig csatlakozhatnak az alkotóházak és műhelygalériák, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu honlapokon közzétett adatlap kitöltésével.

Az egyes helyszínek részletes programjai a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége honlapján elérhetőek.

A programot a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) és a Hagyományok Háza hirdette meg. Bővebb információ, részletes program a www.ahazak.hu és a www.nesz.hu oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ