Több mint kétszáz alkotás látható majd a Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Dátum: 2020. október 15., csütörtök, 9:00

Kétszáztizennégy alkotás szerepel a november 22-én nyíló 67. Vásárhelyi Őszi Tárlaton - tájékoztatta a szervező Tornyai-múzeum az MTI-t.

A hattagú zsűri csaknem 734 alkotás közül választotta ki azokat - 126 festményt, negyven-negyven grafikát és plasztikát, hat egyéb kategóriájú és kettő multimédia alkotást -, melyeket a művészetkedvelők február 28-ig láthatnak az Alföldi Galéria földszintjén. A tárlat anyagában szerepelnek fiatal, pályakezdő művészek munkái éppúgy, mint rendszeresen visszatérő kiállítók, köztük Szurcsik János, a korábbi Tornyai-plakettesek legidősebb alkotója, akinek három képe látható majd.

A tárlatot Pogány Gábor és Képiró Ágnes művészettörténészek rendezik. A tárlat díjzsűrijén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint mely művész veheti át az életműdíjat. A szakmai grémium húsz elismerésről - köztük a fiatal festők nívódíjáról, és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjról - döntött, ezek a megnyitón válnak nyilvánossá.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennále tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ