Pályázat indult kerámiaművészeknek az Országos Kerámiaművészeti Biennáléra
Dátum: 2020. december 31., csütörtök, 11:02

Nyílt pályázat indult kerámiaművészek számára; a jelentkezési határidő február 28. A győztes munkák bemutatkozási lehetőséget kapnak az Országos Kerámiaművészeti Biennálén, amelyet jövőre Pécsen rendeznek meg.

A Országos Kerámiaművészeti Biennáléra lehetőség van diák kategóriában is pályázni a jelenleg művészeti egyetemi tanulmányokat folytató hallgatók számára - olvasható az MTI-hez elküldött pályázati felhívásban.

Egy művész három különféle, 2010 után készített alkotással vagy egy sorozatművel pályázhat. A pályázatra ingyenesen lehet jelentkezni online a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió honlapján. A kiállítás anyagának kiválasztása beküldött fotók alapján történik. A pályázat eredményéről március 19-ig értesítik a jelentkezőket.

A pályamunkákat elbíráló, héttagú zsűri tagjai Fusz György DLA keramikusművész, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke; Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművész; Kemény Péter Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész; Novák Piroska dizájnteoretikus; Strohner Márton keramikusművész, dizájner, a KKMM-Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője; Tóth Lajos, az Interkerám Kft. ügyvezetője, a Janus Pannonius Múzeum munkatársa.

A Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány (KKA) és a KKMM- Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Zsolnay Örökségkezelő - Pécsi Galériákkal, a Janus Pannonius Múzeummal, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karral közösen a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezi meg 2021. május 22. és július 1. között az átfogó kiállítást, amelyen a magyar kerámiaművészet utóbbi éveinek új értékeit szeretné bemutatni. Ezzel a nagy múltú pécsi kerámia biennálék hagyományát szeretnék folytatni - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ