Önálló kiállításon mutatkozik be Kucsora Márta festőművész New York-ban
Dátum: 2021. március 31., szerda, 10:13

Önálló kiállításon mutatja absztrakt képeit Kucsora Márta festőművész a New York-i Postmasters Galleryben, Manhattan világhírű művésznegyedében.

A Super Natural című válogatásban tíz monumentális alkotást láthatnak a Egyesült Államokban az érdeklődők május 1-jéig - olvasható Kálmán Makláry Fine Arts galéria MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, Kucsora Márta művészetét az amerikai galéria a legnagyobb absztrakt festőkkel - Jackson Pollockkal, Helen Frankenthalerrel és Gerhard Richterrel - rokonítja. Kiemelik festészetének kísérletező természetét, különleges anyaghasználatát, úgynevezett folyatásos technikáját és nagyméretű műveinek erőteljes energiáit.

Kucsora Márta műveinek esszenciája a természet és az absztrakció. A festőművész természetabsztrakcióknak tartja festményeit, de nem közvetlenül ábrázolja a természetet, hanem felidézi a benne zajló átalakulásokat, például a tenger mozgását vagy az őszi táj hangulatát - írja a galéria.

Kucsora Márta festékeket és adalékanyagokat kever össze, amelyek reakcióba lépnek egymással, majd a padlóra fektetett nagyméretű vászonra egymás után felhordja a festékrétegeket, végül utolsó gesztusként helyenként vízzel visszamossa a felső réteget. Ebben az alkotói folyamatban fontos szerephez jut a véletlen és a gesztus, ezért módszerét - ő maga - folyamatfestészetnek tartja.

A festőművész munkái mögött évekig tartó, folyamatos műtermi kísérletezés áll, az inspiráció nemegyszer maga a munkafolyamat - olvasható a tájékoztatóban.

Kucsora Márta művei az elmúlt években bemutatkoztak a legjelentősebb nemzetközi művészeti vásárokon - egyebek mellett Londonban, a Masterpiece vásáron, a brüsszeli BRAFA-n, a franciaországi Art Paris-n is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ