Dorogi János tájképszobraiból látható kiállítás a Műcsarnokban
Dátum: 2021. április 9., péntek, 16:16

Dorogi János egyedi technikával készített tájképszobrait mutatja be a Műcsarnok Ars Naturae címmel szombattól virtuális sétán.

Dorogi János kiállításán szereplő munkák gipszből, bronzból és viaszból készültek - olvasható a Műcsarnok MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A legfrissebb munka egy különleges eljárással előállított triptychon, egy patinázott gipsz relief. A kiállított sorozatok minden egyes eleme az Ars Naturae címet viseli. A szobrok esetében fontos szerepet kapnak a véletlenszerűen létrejövő részletek, amelyek nem hibák, hanem a természet inspirálta kompozíció elemei - olvasható a tájékoztatóban.

A gipszmunkákon a vonalak hozzák létre a tájképre utaló látványt, a bronz szobrokon maguk a formák jelenítik meg az organikus, növényi alakzatokat. A gipsz szobrokon belül külön csoportot képeznek a nagyobb méretű körplasztikák, gömbök, kúpok, féltojások, amelyek mintázatukkal és formájukkal a galaktikus teremtésre utalnak.

A kiállítás szombattól virtuális sétán járható be a http://mucsarnok.hu/mucsarnok/virtualis_setak.php oldalon.

Dorogi János 2004-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. 2003 óta állít ki egyéni és csoportos kiállításokon. Rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi művésztelepeknek, szimpóziumoknak. Köztéri munkái megtalálhatók Móron, Nagykállón, Nyíregyházán és Tajvanon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ