Dorogi János tájképszobraiból látható kiállítás a Műcsarnokban
Dátum: 2021. április 9., péntek, 16:16

Dorogi János egyedi technikával készített tájképszobrait mutatja be a Műcsarnok Ars Naturae címmel szombattól virtuális sétán.

Dorogi János kiállításán szereplő munkák gipszből, bronzból és viaszból készültek - olvasható a Műcsarnok MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A legfrissebb munka egy különleges eljárással előállított triptychon, egy patinázott gipsz relief. A kiállított sorozatok minden egyes eleme az Ars Naturae címet viseli. A szobrok esetében fontos szerepet kapnak a véletlenszerűen létrejövő részletek, amelyek nem hibák, hanem a természet inspirálta kompozíció elemei - olvasható a tájékoztatóban.

A gipszmunkákon a vonalak hozzák létre a tájképre utaló látványt, a bronz szobrokon maguk a formák jelenítik meg az organikus, növényi alakzatokat. A gipsz szobrokon belül külön csoportot képeznek a nagyobb méretű körplasztikák, gömbök, kúpok, féltojások, amelyek mintázatukkal és formájukkal a galaktikus teremtésre utalnak.

A kiállítás szombattól virtuális sétán járható be a http://mucsarnok.hu/mucsarnok/virtualis_setak.php oldalon.

Dorogi János 2004-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. 2003 óta állít ki egyéni és csoportos kiállításokon. Rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi művésztelepeknek, szimpóziumoknak. Köztéri munkái megtalálhatók Móron, Nagykállón, Nyíregyházán és Tajvanon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„A bűvész nem varázsló, csak színész aki a varázsló szerepét játssza. A színészről sem szokták letépni az álszakállt!"
Rodolfó
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ