Keserü Ilona és Koós Gábor kiállításaival nyitnak a MANK galériái Szentendrén
Dátum: 2021. május 20., csütörtök, 11:19

Keserü Ilona festőművész grafikai kiállításával nyit újra május 26-án a megújult ÚjMűhely Galéria, a MANK Galériában május 28-án nyílik Koós Gábor grafikusművész tárlata Szentendrén.

A Jelmeztervek, szitanyomatok és rajzok Szentendréről, a 20. századból című kiállítás válogatást mutat be Keserü Ilona sokszínű munkásságából július 4-ig - tájékoztatta a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Keserü Ilona 1979 és 1984 közötti alkotói időszakában nagy szerepe volt Szentendrének, ahol a Régi Művésztelep nyári műterembérlőjeként aktívan részt vett a város művészeti életében.

Június 27-ig lesz látogatható Koós Gábor grafikusművész Szuvenír című kiállítása a MANK Galériában. A Szuvenír-sorozatban a művész egy teljes tér lenyomtatásával először kísérletezik a 3D-nyomatkészítéssel. Az első háromdimenziós printinstallációjában megpróbálja életnagyságban rögzíteni és újraalkotni a műterméhez tartozó teherliftet egyfajta emléktárgyként, amelyet magával akar vinni, amikor örökre elhagyja a stúdiót - olvasható a tájékoztatóban.

A nyár folyamán MANK Galériában fiatal képzőművészek is bemutatkoznak, majd Mátrai Erik egyéni kiállítása várja a látogatókat különleges helyspecifikus színreflextér installációval.

Keserü Ilona tárlata után Kőszeghy Flóra fiatal alkotóművész munkáit mutatják be az ÚjMűhely Galériában, ahol kortárs ékszer- és képzőművészeti csoportos kiállítás is várja az érdeklődőket, és a nyári szobrászati tárlatok hagyományát is folytatni szeretné a MANK - hangsúlyozza a tájékoztató.

Mint írják, a MANK idei szentendrei kínálatából az ArtKert összművészeti fesztivál sem hiányozhat. Augusztus utolsó hétvégéjén izgalmas programok, köztük könnyűzenei koncertek, művészeti séták és workshopok is várják az érdeklődőket.

Mind ezek mellett ArtTér néven folytatódnak a MANK népszerű online ismeretterjesztő sorozatai és a digitálisan elérhető tartalmai sem maradnak el.

A tájékoztató szerint ebben az évben 95 ezernél is több művészetkedvelő látogatta meg a MANK-oldalát, a www.alkotomuveszet.hu-t. A közösségi médiakampányok, valamint az Ilyet én is tudok?! elnevezésű podcast adásai pedig csaknem négyezer embert értek el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ