Erőss Istvánt nevezték ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorának
Dátum: 2021. agusztus 9., hétfő, 18:39

Erőss Istvánt nevezte ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorának Áder János köztársasági elnök az intézmény szenátusának jelölése alapján - tájékoztatta az egyetem hétfőn az MTI-t.

A Radák Esztert váltó Erőss István megbízatása öt évre - augusztus 1-jétől 2026. július 31-éig - szól. Az új rektor a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemzetközi elismertségének növelését tűzte ki célul - írták.

Erőss István a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett 1995-ben. 2008-tól az egri Eszterházy Károly Egyetemen tanszékvezetőként és intézetigazgatóként tevékenykedett, 2013-14-ben vendégprofesszorként tanított a Tajvani Nemzeti Művészeti Egyetemen (NTUA).

Művészeti tevékenységéért 1994-ben Stúdió Díjat, 1995-ben Barcsay-díjat, 2012-ben pedig Munkácsy-díjat kapott. Oktatói munkájának elismeréseként 2013-ban az MTA Mestertanár aranyérmet adományozott neki, a koreai Ichon városától pedig díszpolgári címet kapott.

Radák Eszter mandátuma lejártával továbbra is az egyetem oktatójaként dolgozik tovább - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ