Pályázat kortárs magyar szobrászok támogatására
Dátum: 2021. október 4., hétfő, 13:31

Újabb pályázatot hirdetett kortárs magyar képzőművészek számára a Káli Art-Park az idei első rendhagyó, magánmecenatúrára épülő pályázati felhívás sikerén felbuzdulva - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

A Káli Art-Park 2022. január 31-ig várja a pályaműveket. A Szoborkertben kiállítandó alkotásokról szakmai zsűri fog dönteni az első pályázat keretében kiválasztott pályaműveket bemutató Szoborkert 2021 záróeseményén publikált kiírás szerint.

A szombaton meghirdetett nyilvános képzőművészeti pályázat hazai szobrászok kreatív, kortárs, kültéri, már elkészült és szállítható állapotban lévő, közepes vagy nagy méretű alkotásait várja. A benyújtott pályaművek a szakmai zsűri rövid listája alapján lehetőséget kapnak arra, hogy kiállítsák és értékesítsék a Szoborkertben, a legjobbnak ítélt alkotás szobrásza másfélmillió forintos díjban részesül.

A zsűri döntését követően a kiválasztott pályaműveket 2022. május 21-tól lehet majd megtekinteni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ