Február 1-jén online nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem
Dátum: 2022. január 30., vasárnap, 7:17

Február 1-jén a Magyar Képzőművészeti Egyetem online nyílt napot tart, a virtuális közvetítés alatt a tanszékvezetők beszélnek a képzésekről, bemutatják az összes szakot, valamint a résztvevők betekinthetnek a műtermekbe, műhelyekbe és termekbe is - olvasható a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) pénteki közleményében.

Mint írják, a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a képzőművészetek iránt érdeklődők jobban megismerhessék az egyetemet és a képzéseket. A program lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők a hallgatókkal beszélgessenek az egyetemi életről, akik hasznos tippeket adhatnak a felvételihez. Az élő közvetítés folyamán minden kérdésre választ kapnak az érdeklődők.

A közlemény szerint a program 13 órakor kezdődik a rektori köszöntővel. Ezt követően tartanak tájékoztatót a felvételi eljárástól, majd előKÉPZŐ címmel felkészítés történik a felvételire. Az érdeklődők továbbá Szabó Attila képzőművész előadását is meghallgathatják EU4ART európai egyetemi szövetségről.

A nyílt napon szó lesz arról, hogy idén két új szakot is indít az egyetem, a vizuális művészet alapképzési és a képzőművész mesterképzési szakokat. Ezt követően a szobrász, a festő, a látványtervező, az intermédia szakokról; a grafika szak képgrafika specializációról, a grafika szak tervezőgrafika specializációról, valamint a képzőművészet-elmélet szakról, valamint a restaurátor szakról tartanak tájékoztatókat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A barát az egyetlen, aki ki tudja javítani a hibáidat – de van annyi esze, hogy meg se próbálja."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ