Magyar képzőművészek a kismartoni Esterházy-kastély kiállításán
Dátum: 2022. április 5., kedd, 18:50

Több magyar képzőművész munkái is láthatók az ausztriai Kismartonban az Esterházy-kastély és a Kunstverein kiállításain április 10-től.

Kismarton a tavasz beköszöntésének ünneplésére hívja a közönséget a Körséta - Barangolás a nyitott házak között elnevezésű, új fesztivállal. A burgenlandi tartományi főváros kulturális intézményei: az Esterházy-kastély, a Kunstverein Eisenstadt, Burgenland Tartomány Múzeuma, Haydn szülőháza, a FreuRaum, az Architeckturraum Burgenland és a Zsidómúzeum virágvasárnapon, azaz április 10-én megnyitókkal, performanszokkal, fejedelmi fogásokkal és a város utcáin bolyongó rézfúvós bandával várják az érdeklődőket - közölte az MTI-vel az Esterházy vállalatcsoport.

A kismartoni Esterházy-kastély a Kunstverein Eisenstadttal, azaz a kismartoni Művészeti Egyesülettel együtt nyitja meg a szezont. A Kunstverein Haydngasse 1. szám alatti kiállítóterében látható április 10-től a Black is the Loneliest Color című csoportos kiállítássorozat, melynek során több mint 30 művész a fekete színben rejlő különbségek széles palettáját tárja fel.

A sorozat első kiállításán 13 alkotó, köztük a már többször Esterházy Art Awardra jelölt Koós Gábor alkotása is látható.

Az Esterházy-kastély harmadik emeleti Fehér-termében szintén április 10-én megnyíló, Vágyakozás egy jobb élet után című kiállításon a 2021-es Esterházy Art Award három díjazottja, Rózsa Luca Sára, Tranker Kata és Ulbert Ádám mutatkoznak be lehetséges életformákat kutató alkotásaikkal; Ulbert Ádám Chinoiserie / Nature-reimagined című tárlata pedig a kastély díszlépcsőházában lesz látható.

A 2022-es szezonnyitás alkalmából az érdeklődők előtt megnyílik az Esterházy vállalatcsoport irodája is, ahol Dóra Ádám Vulcanized (in situ) című helyspecifikus installációját tekinthetik meg a látogatók.

Ausztriában újból az úgynevezett 3G szabály van érvényben, ami azt jelenti, hogy vagy érvényes negatív tesztet kell tudni felmutatni, vagy az Európai Unióban elfogadott oltásról szóló igazolást vagy pedig egy orvos által aláírt igazolást a covidból való felgyógyulásról. A belső terekben FFP2-es maszk viselete kötelező - emlékeztet a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ