Nagy Márta keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Pécsen
Dátum: 2022. április 22., péntek, 8:04

Nagy Márta porcelántervező iparművész, keramikusművész nagyméretű installációit tekinthetik meg május 22-ig az érdeklődők a Pécsi Galériában - közölték a tárlat szervezői az MTI-vel.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében azt írták, hogy a pécsi belvárosban lévő kiállítóhely teljes terét betöltő alkotások az időt helyezik a tárlat fókuszába.

A Szárnyas idő címet viselő kiállítás keretében a művész három nagyméretű installációja és több kisebb, de egységes témát feldolgozó kerámiaalkotása lesz látható.

A kommüniké szerint a galéria összes falát igénybe vevő, az élet különféle stációinak megjelenését, körforgását és örök visszatérését bemutató munka eddig csak Budapesten volt látható.

Közölték: a kiállítás hűen tükrözi Nagy Márta attitűdjét, "ahogyan képes nagy terekben, formákban gondolkodni", emellett a pécsi közönség láthatja először a legújabb plasztikákat, amelyek az egyén és a környezet, az egyén és a másik ember kapcsolatát dolgozzák fel.

A tájékoztatás szerint a kiállítótérben látható installációk reflektálnak az elmúlt két év nehéz időszakára, de éppúgy szólnak az emberi lét állomásairól, közelítésekről és távolodásokról, találkozásokról és elválásokról, önmagunk megismeréséről, egyszóval az életről, a jelenlétről térben és időben.

A kiállítás április 21-én 18 órakor nyílik a Pécsi Galériában és május 22-ig tekinthető meg.

A tárlatról további részletek a www.pecsigaleriak.hu oldalon olvashatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ