Indiai egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Képzőművészeti Egyetem
Dátum: 2023. január 31., kedd, 15:43

Hosszútávú oktatási és művészeti együttműködési megállapodást kötött Indiában a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) és a negyvenhatezer hallgatót számláló óriásegyetem, a MaharajaSayajirao University (MSU) - tájékoztatta az MKE kedden az MTI-t.

Az indiai és a magyar egyetem között létrejött, példa nélküli oktatási és művészeti együttműködés akadémiai csereprogram kialakítását teszi lehetővé a két ország hallgatói és oktatói között. A megállapodás fő célja, hogy az MSU és az MKE indiai és magyar képzőművészeti hallgatói, oktatói, kutatói közösen vegyenek részt oktatási és művészeti csereprogramokban, kulturális projektekben - áll a közleményben.

A szerződést Erős István, az MKE rektora kezdeményezte, és írta alá az indiai Vadodarában. Az egyetem rektora a közleményben hangsúlyozta, hogy a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése kiemelt cél az MKE intézményfejlesztési programjában. Kiemelte azt is, hogy fontosnak tartja a nemzetközi mobilitást mind az oktatás, mind pedig a művészet területén. A rektor személyes szakmai kapcsolatai mentén megvalósult intézményi együttműködési szerződés öt évre szól, amely kölcsönös megelégedettség esetén automatikusan meghosszabbodik.

A csereprogramban a magyar és az indiai hallgatóknak, oktatóknak lehetőségük nyílik a nemzetközi tapasztalatszerzésre, új kultúrák megismerésére, művészi inspiráció gyűjtésére.

A MaharajaSayajirao University of Baroda egy angol nyelvű gigaegyetem az indiai Vadoradában, negyvenhatezer hallgatóval és tizennégy karral rendelkezik. A Magyar Képzőművészeti Egyetemmel létrejött akadémiai együttműködés a Képzőművészeti Karra fókuszál, ahol az alapképzéstől a PhD-szintig folyik a művészeti oktatás festészet, szobrászat, muzeológia, grafika, design, alkalmazott művészet és művészettörténet területeken.

Az MKE tervezi egy 24 hónapos Erasmus projekt beadását, hogy az indiai és a magyar egyetem még alaposabban megismerhesse egymás művészeti, módszertani, oktatási munkáját. A Magyar Képzőművészeti Egyetem a nemzetközi kapcsolatok kiépítésével, ápolásával a külföldi művészeti szcénában a magyar kultúra nagyköveteként is működik - mutatnak rá a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ