Nemzetközi festészeti szimpózium munkáit állítják ki Pécsen
Dátum: 2023. február 24., péntek, 16:57

A tavaly májusban, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendezett Színerő - Léptékváltás festészeti szimpóziumon készült alkotásokból nyílik kiállítás márciusban a baranyai vármegyeszékhelyen - közölte a Pécsi Tudományegyetem az MTI-vel.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében emlékeztettek: a Színerő - Léptékváltás szimpóziumot Keserü Ilona festőművész, a PTE Művészeti Karának egyik alapító tagjának kezdeményezéseként először több mint tizenöt éve rendezték meg - akkor még - a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra használaton kívüli belső ipari tereiben.

Idővel az esemény jelentős szimpóziummá fejlődött, s több év kihagyás után legutóbb tavaly májusban rendezték meg ismét, immár tizedik alkalommal.

A huszonnégy meghívott magyar és külföldi művész - mások mellett a pécsi művészeti kar jelenlegi oktatóinak és doktorandusz hallgatóinak - részvételével zajló eseményen táblaképnél nagyobb léptékű, sík- vagy térbeli, festészeti technológiák alkalmazásával készülő színes műveket terveztek, illetve valósítottak meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed üres termeiben.

A szimpóziumon készült alkotásokból rendezett, egy hónapon át látogatható kiállítást március 2-án 17 órakor nyitják meg pécsi kultnegyedben található m21 galériában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ