Március 20-ig várják a jelentkezőket a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák 10. Országos Hetére
Dátum: 2023. február 27., hétfő, 10:20

Március 20-ig várják az alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a tizedik, jubileumi Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete rendezvényre.

A március 27-től április 2-ig tartó programsorozathoz, melyet "Kézművesség a mindennapjainkban" mottóval rendeznek meg, a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató programokkal lehet csatlakozni a határon innen és túlról - közölték az esemény szervezői az MTI-vel.

Mint írják, a jubileumi rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz és a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt, emellett rá kívánja irányítani a figyelmet a Kárpát-medence-szerte működő műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének és továbbéltetésének letéteményesei.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozó programsorozathoz a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek jelentkezését várják.

A rendezvényhez a www.ahazak.hu és a www.nesz.hu weboldalakon közzétett adatlap kitöltésével lehet csatlakozni. Az eseményre olyan egyedi programokkal lehet jelentkezni, amelyekben a helyi népi kézművesség és népművészet hagyományai és értékei jelennek meg.

A rendezvény meghirdetői a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), valamint a Hagyományok Háza.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
G. B. Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ