Március 20-ig várják a jelentkezőket a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák 10. Országos Hetére
Dátum: 2023. február 27., hétfő, 10:20

Március 20-ig várják az alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a tizedik, jubileumi Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete rendezvényre.

A március 27-től április 2-ig tartó programsorozathoz, melyet "Kézművesség a mindennapjainkban" mottóval rendeznek meg, a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató programokkal lehet csatlakozni a határon innen és túlról - közölték az esemény szervezői az MTI-vel.

Mint írják, a jubileumi rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz és a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt, emellett rá kívánja irányítani a figyelmet a Kárpát-medence-szerte működő műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének és továbbéltetésének letéteményesei.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozó programsorozathoz a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek jelentkezését várják.

A rendezvényhez a www.ahazak.hu és a www.nesz.hu weboldalakon közzétett adatlap kitöltésével lehet csatlakozni. Az eseményre olyan egyedi programokkal lehet jelentkezni, amelyekben a helyi népi kézművesség és népművészet hagyományai és értékei jelennek meg.

A rendezvény meghirdetői a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), valamint a Hagyományok Háza.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Bármiben hiszel is, meghalsz, de ha semmiben sem hiszel, már élő halott vagy."
Kertész Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ