Kortárs művészeti előadás-sorozatot indít a nagyközönségnek a Képzőművészeti Egyetem
Dátum: 2023. március 1., szerda, 8:47

A kortárs művészet aktuális tendenciáival foglalkozó előadás-sorozatot indít a nagyközönségnek a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE). A március 9-én kezdődő, ArtMa című kurzusra március 3-ig lehet jelentkezni.

Mint az intézmény keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelik, az ArtMa tíz előadásán a szakma kiválóságai, a Képzőművészeti Egyetem előadói vezetik be a műkedvelő nagyközönséget a kortárs művészet rejtelmeibe. Az érdeklődők átfogó képet kapnak a kortárs művészetről, a kurzus különlegessége pedig az, hogy maguk az alkotók mutatják be a kortárs művészet különféle műfajainak aktuális újdonságait.

A hetente tartott, másfél órás, vetítésekkel kísért előadásokon szó esik a kortárs test- és portréábrázolásról, David Hockney kapcsán a tájképfestészet mai tendenciáiról, a művészi és tervezőgrafika újszerű kísérleteiről, a figuratív szobrászat és installációs művészet kérdéseiről, az új médiumok, mesterséges intelligenciák által generált művészetről, valamint a színpadi látványtervezésről is - áll az MKE közleményében.

Révész Emese művészettörténész, az ArtMa sorozat vezetője a közleményben kiemeli: rendkívüli élmény magukat az alkotókat meghallgatni arról, hogy ők milyen tendenciákat, műveket tartanak ma irányadónak a kortárs művészetben, az előadásokban pedig tükröződik az adott mester saját művészete, ars poétikája.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül várják mindazokat, akiket érdekel a műtárgyközpontú művészettörténet, és szeretnének eligazodni a különböző stíluskorszakokban, izmusokban, a művészet törekvéseiben.

Az MKE művészeti kurzusán, amelynek előadásait március 9. és május 11. között tartják, az érdeklődők térítés ellenében vehetnek részt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ