A Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás látható majd
Dátum: 2023. agusztus 21., hétfő, 11:41

Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum az MTI-t.

Az öttagú bírálóbizottság 139 művész mintegy félezer alkotása közül választotta ki a 89 festményt, 49 grafikát, 30 plasztikát és hat egyéb kategóriájú alkotást, melyeket a művészetkedvelők december 3-ig láthatnak az Alföldi Galéria földszintjén.

A kiállítás anyagát válogató és a díjakról döntő szakmai testület vezetője, egyben a tárlat kurátora Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja. A tárlat díjzsűrijén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet. A szakmai grémium közel húsz elismerésről döntött, amelyek a megnyitón válnak majd nyilvánossá.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente tartott Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra.

Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ