A képzőművészeti egyetem hallgatói is bemutatkoznak az Art Marketen
Dátum: 2023. október 17., kedd, 10:38

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 20 hallgatója is bemutatkozik a csütörtökön kezdődő Art Market művészeti vásáron a Budapest Bálnában.

Az MKE standjához öt tanszékről - festő, grafika és képgrafika szakirány, intermédia, szobrász és vizuális művészet tanszék -, valamint a Doktori Iskolából érkeznek hallgatók az utóbbi egy évben készült alkotásaikkal - tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn.

A kiállítók között van Androvics Blanka, Bárdi Dominik, Benkovics Virág, Boruzs Boglárka, Dicső Eszter, Friedrich Barnabás, Gargya Krisztina, Gerhát Gyöngyvér, Horváth Gergely, Horváth Olivér, Jakabos Júlia, Kakas Olívia, Kasza Petra, Kiss Boglárka, Kozma Lilla, Májer Viktória, Mihályi Bálint, Szeli Kamilla, Tóth Anna Eszter és Tyurin Dániel.

Mint írják, a képzőművészeti hallgatóknak az Art Market a művészi bemutatkozás mellett lehetőség biztosít szakmai találkozásokra és az alkotások értékesítésére. Általuk a gyűjtők, galériások és a művészet iránt fogékony látogatók új tehetségeket fedezhetnek fel és egyedi, friss művekkel gyarapíthatják kollekciójukat - mutatnak rá a közleményben.

Az évente több tízezer látogatót vonzó Art Market ezúttal mintegy 120 kiállítót lát vendégül csaknem harminc országból.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ