Ezüst Gy. Zoltán festményeiből nyílik kiállítás az Érdi Galériában
Dátum: 2023. október 27., péntek, 16:41

Vizuális anomáliák címmel nyílik kiállítás Ezüst Gy. Zoltán festményeiből szombaton az Érdi Galériában.

A 60 éves festőművész, grafikus az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt években készült nagyméretű akril-vászon festményeiből válogatta össze a tárlat anyagát.

A Szentendrén élő művész festményein a valóságosnak tűnő világot ütközteti a szerkesztett terek, pixelek, digitális képhibák jelenségeivel, miáltal képei szürreálissá válnak. Alkotásain a való világ keveredik az álomszerűséggel.

"A kiállítás címe, a Vizuális anomáliák arra utal, amikor szemmel észlelhető esetleges digitális képhibák, vizuális deformitások, a valóságtól eltérő formák keletkeznek a látványban. Ez egyfajta fiktív hiba a mátrixban" - fogalmazott a művész.

"Anomáliát észlelhetünk, amikor egy ismert, helyes állapottól való eltérésre figyelünk fel, legyen ez például egy eddig nem látott vagy bármely szokatlan képi jelenséggel való találkozás. Ha egy valósnak tűnő alak egy nem valós, például digitális hatású térben szerepel. Az ábrázoló művészet szemszögéből nézve pedig ennek a képi megjelenítésére utal" - fejtette ki.

A Képzőművészeti Főiskolán végzett művész-tanár festményeit és grafikáit már számos magyarországi és külföldi kiállításon láthatta a közönség.

Az Érdi Galériában, amelynek a klasszicista stílusú, műemléki védettségű Gesztelyi-ház ad otthont, október 28-tól november 21-ig tekinthető meg 25 alkotásból álló legújabb tárlata, amelyet szombaton 17 órakor Farkas Viktória művészettörténész nyit meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ