Nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem december 6-án
Dátum: 2023. november 22., szerda, 12:18

Nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) december 6-án - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A Képzőre minden évben sokszoros a túljelentkezés, a nyílt napon arra helyezik a hangsúlyt, hogy az érdeklődőknek testközelből bemutassák, hogyan folyik a művészeti képzés az egyetemen - áll a közleményben.

Az MKE közleményében kiemeli, hogy a 10 órától kezdődő programon a leendő felvételizőket Erős István rektor köszönti, majd az érdeklődők az egyetemi jelentkezéshez elengedhetetlen információkat kapnak a Tanulmányi Osztálytól. A Hallgatói Önkormányzat képviselőit is lehet kérdezni, akik bemutatják a diákoknak, miért érdemes a Képzőre jönni, milyen közösségi élet és programok várják a leendő egyetemistákat.

Bemutatkoznak a tanszékek, ahol jeles képzőművész oktatók ismertetik meg az érdeklődőkkel a különböző képzések sajátosságait. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen a klasszikus képzések mellett a két éve indult képzőművész mesterszak, a kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzés, valamint a vizuális művészet alapképzés is választható - áll a közleményben.

A nyílt nap résztvevőinek lesz lehetőségük műterembejárásra az MKE Andrássy úti főépületében, valamint az Epreskertben. A nyílt napon az egyetem jelenlegi hallgatói is részt vesznek, bemutatják a műtermi élet sajátosságait, a műhelyekben folyó munkát, valamint személyes tanácsokat adnak.

Az MKE közleményében kiemeli, hogy a Képző diákjai az információs pontokon segítenek a leendő hallgatóknak, tájékoztatják őket a felvételi tudnivalókról és a személyes tapasztalataikról. A nyílt nap alatt a Képző kiállítóterei, a büfé és a hallgatói közösségi tér meglepetésekkel várja a látogatókat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ