Mesterek és tanítványok
Dátum: 2005. december 8., csütörtök, 11:57
A Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Barokk Kálváriákért Alapítvány 2005. december 16-án, pénteken 14-órakor jótékonysági árverést rendez az egyetem mestereinek és művésznövendékeinek alkotásaiból az Epreskerti Kálvária, a páratlan barokk műemléke rekonstrukciója javára.

A címben foglalt tematika, a szakralitás és a város és a város témakörében született, ezt a történelmi-társadalmi üzenetet feldolgozó szobrok, plasztikák, festmények és grafikák szerepelnek a gazdag anyagban, amely a kortárs magyar művészet sajátos nézőpontú és jelentős értékeket felvonultató seregszemléje.

Az árverés színhelye az egyetem Feszty-műterem házának nagyterme(cím: Terézváros, Kmety utca 27.).

Az érdeklődők ugyanitt tekinthetik meg az árverésre kerülő alkotásokat, s tájékozódhatnak a kikiáltási árakról december 15-én 13 és 18 óra között.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ