A titokzatos zseni művészete
Dátum: 2005. december 9., péntek, 11:27
Megjelent Leonardo Művészet és tudomány című albuma magyar nyelven – az Olasz Kultúrintézet közreműködésével – az Allprint Kiadó gondozásában. A háromszáz, kiváló minőségű színes képpel illusztrált kötet már kapható a könyvesboltokban.

Leonardo gyakorlati és elméleti festészeti munkáját átitatta az a gondolat, hogy a művészetet a természettudománnyal és a filozófiával egy szinten elhelyezkedő egyfajta kreatív tudásnak kell tekinteni. Leonardo intése még napjainkban is egy élő közvetítés erejével hat, legyen szó akár a média hagyományos eszközeiről - amelyek még uralják a történelmi kutatást -, akár a játékszerekből kifejlesztett új elektronikus technológiákról, amelyek mostanság kezdik megmutatni a kutatásban betöltött nélkülözhetetlen szerepüket. A közérthető, lényegre törő szerkesztésű könyv, mely már a világ számos országában sikert aratott, 300 kiváló minőségű színes képpel mutatja be a titokzatos zseni munkásságát.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ A hajszál a levesben akkor se lelkesít, ha szívszerelmünk fejéről származik."
Busch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ