Megélt korszakok lenyomata
Dátum: 2005. december 11., vasárnap, 14:27
Az N&n galéria 2005. december 14-én, szerdán 18 órakor tartja Koris János és munkatársai című kiállításának megnyitóját. A rendezvényt Golda János építész nyitja meg.
                      Egy kiállításhoz az N&n galériában

                           

Az 1968-as év „élménye” meghatározó volt személyiségem alakulásában, de én csak érzésekben tudtam megfogalmazni, mi ellen lázadunk. A művészet iránti vonzódást valószínűleg örökletesen hordozom magamban. Nagyapám néprajzos volt, gyönyörűen rajzolt, festett, fotózott. A budai Fő utcába jártam rajzolni, ahol kitűnő rajztanárok oktattak. Képzőművész akartam lenni, de a polgári család szigora az építész karra irányított. Itt akkor kitűnő tanárok tanítottak: Hajnóczi Gyula, Reischl Antal, Pelikán József, Bitó János, Csete György, Szentkirályi Zoltán, Varga László. Az egyetem elvégzése után a Szendrői Jenő által vezetett IPARTERVbe kerültem, Molnár Péter műtermébe. Itt kezdődött a szakma igazi tanulása, amiben meghatározó volt, hogy felvettek a Mesteriskola II. ciklusába. Pályáztunk, dolgoztunk és épültek az épületeink. Mendele Ferenc hívott a Műemlékhivatalba, ahol 9 évet töltöttem. Saját építész irodám, a Budai Építész Műhely Kft. 12 éve működik. 1990 óta a mesteriskola tanára vagyok. 1998-tól oktatok a Budapesti Műszaki Egyetemen.

                             

Nagy Bálint szólt, hogy „lyukasóra” van a N&n galériában és felkért, hogy csináljak egy kiállítást. A kiállításhoz készen volt egy 1998-ban készült anyag, melyet kiegészítettünk az iroda azóta elkészült munkáival. Építészek azt szokták mondani, hogy a magyar építészet, követő építészet. Meggyőződésem, hogy elzárt világunkban sajátos, egyéni arculatú építészet jött létre, aminek önálló értékrendje van. 
 
                           

Ajánlom a látogatóknak a kiállítást, ahol a megélt korszakok lenyomata, 34 év munkássága kísérhető végig a tablókon.
 
Köszönetet mondok építész alkotó kollégáimnak, akik segítettek ezeknek az épületeknek a létrehozásában. Mesterem Molnár Péter, építész alkotótársaim: Feledi Ildikó, Vizer Balázs, Székely György, Pazár Béla, Benczúr László, Budaházi Eszter, Juhász Ágnes, Nagy Dániel, Kása Miklós, Németh Tamás, Nagy Zoltán, Peity Attila, Wittinger Zoltán, Ginder Ákos Ignác, Károlyi Tamás, Vidovszky István, és Lehoczki Fülöp.
 
                          
A fotókat készítették: Bujovszky Tamás, Galacanu Ejstatia, Haider Anna, Hajdú József, Zsitva Tibor.
 
2005. 11. 30.                                         Koris János építész

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ