Csernus Tibor kiállítása
Dátum: 2005. december 30., péntek, 7:58
Csernus Tibor, Párizsban élő magyar festőművész kiállítása január 7-től tekinthető meg az Andrássy úti Kogart Házban. Ezúttal együtt láthatóak Csernus Tibor több, mint fél évszázados festői pályafutásának legjelentősebb művei.

A rendezők szándéka szerint Csernus minden alkotói periódusa megjelenik a kiállításon: a korai, Magyarországon készült képei mellett a párizsi négy évtized emlékei, illusztrációi, valamint az úgynevezett szürnaturalista korszak jellemző alkotásai, a Caravaggio ihletésére készült művek, a Hogarth-sorozat és az utóbbi évek legfrissebb munkái is.

Az alkotásokat egyrészt a magyarországi közgyűjteményekből válogatták, köztük a Magyar Nemzeti Galériából, a Petőfi Irodalmi Múzeumból, a pécsi Janus Pannonius Múzeumból, a Budapesti Történeti Múzeumból.

Több kevéssé ismert képet itthoni és külföldi magángyűjtőktől, valamint két jelentős párizsi galériától, a Galerie Claude Bernard-tól és a Galerie Patrice Trigano-tól kértek kölcsön.

A kiállítás alkalmából kétnyelvű reprezentatív katalógusban mutatják be Csernus Tibor művészi pályafutását.

A kiállított művek március 12-ig láthatóak az Andrássy úti Kogart Házban.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ