Fókák is kiállíthatnak
Dátum: 2006. január 3., kedd, 9:03
Az oroszországi Irkutszk nevezetessége a világ valószínűleg egyetlen művészi vénával megáldott fókája, akinek festményeiből tárlat nyílt a szibériai városban. Tyito, a Bajkál-tavi fóka két éve került a nagyvárosba, a helyi delfináriumba. Alkotásait a medence falára erősített vásznakra festi fogai közé szorított ecsetekkel, amelyeket az idomárja kezéből választ ki - olvasható a MIGnews című orosz hírportálon.

A fóka leginkább a kék, a sárga és a vörös színt preferálja, s ha a kész mű nem nyeri el tetszését, addig fröcsköli a vizet alkotására, míg le nem mossa a festéket.

A művész az absztrakt stílus híve, ám némely festményén kivehetők valós tárgyak is. Egyik alkotásán, amelynek Tyito idomárja a „Tajgatűz" címet adta, világosan megkülönböztethető a fák zöld lombkoronája, alatta a vörös lángnyelvek, felette az ég felé szálló fekete füst.

(MTI-Panoráma)

/A portálon megjelent kép pusztán illusztráció./

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ