Megnyílt az ARC-kiállítás
Dátum: 2007. szeptember 1., szombat, 12:14
Megnyílt az ARC-kiállítás Budapesten, a rendezvényen a zsűri döntése alapján 74 óriás- és citylight plakátot, valamint 25 egyperces filmet mutatnak be.

Az Élni és túlélni Magyarországon jelmondattal, immáron nyolcadik alkalommal meghirdetett versengést Mundruczó Kornél filmrendező nyitotta meg a volt Felvonulási téren.



A filmrendező köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy nagyon nagy szükség van az olyan „szelepekre" , mint az ARC-kiállítás. Ez a szelep is része a „túlélési fegyvertárnak", amellyel az életet lehet túlélni, de ilyen még a nevetés és az irónia is - mondta, hozzátéve, ilyen az ARC is, amely minden évben megpróbálja feltárni, hogy „mi rohad éppen".

Az ARC által meghirdetett kategóriákból kiválasztották a legjobb pályázatokat: első helyezett lett Kocsis Petra Szótár című óriásplakátja, második helyezett lett Fátyol Viola Ijesztő diagrammjaink, a harmadik pedig Gyimesi Judit és Rácz Katinka Margit című munkáikkal.

A civil szervezetek által megjelölt témákra ékezett pályaművek legjobbja is különdíjban részesült. Újdonságként az ARC a legpimaszabb ötletet Borz-díjjal jutalmazta.

A megnyitó eseményen fellépett mások mellett Rúzsa Magdi és Sub Bass Monster, a Magyar Panaszkórus és a Színművészeti Egyetem már végzett - de munkanélküli - hallgatóiból összeállt csapat.

A rendezvényen Bernát Atom Tamás magyar képzőművész a téren felmászott egy 8 méter magas oszlop tetejére, hogy megkezdje „speciális túlélési gyakorlatát". A kiállítás idején Atom Santi néven a kapcsolatteremtő szerepébe lép a magasban, és három héten keresztül minden figyelmét közérdekű dolgokra összpontosítja. Ez idő alatt nem hagyja el "őrhelyét", szélessávú internet segítségével tartja az összeköttetést a külvilággal.



Szeptember 9-től 18-ig az ARC-kiállítás helyszínén első alkalommal látható a Felhő pavilon, amely a környezettudatosság szellemében készült, napenergia felhasználásával üzemel. A rendezvény keretében augusztus 31. és szeptember 17. között kertmoziban láthatják és hallhatják az érdeklődők a beérkezett filmes munkákat és hangzó anyagokat.

Az érdeklődők a kiállítás ideje alatt 9-10, képzőművészek által átalakított telefonfülkét is láthatnak a téren.

Az Élni és túlélni Magyarországon jelmondattal meghirdetett versengésre - a klasszikus ARC- és az „ARC+"-pályázatokra - összesen 1.400 mű érkezett. A nyertes plakátokat és alkotásokat szeptember 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők a volt Felvonulási téren.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ