A lírai szépség ábrázolása
Dátum: 2006. január 6., péntek, 20:21
Macskássy Izolda alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken Kaposváron a Megyeháza Galériában a somogyi megyenap rendezvénysorozat keretében. Az ezen a napon születésnapját ünneplő festő- és grafikusművész büszkén vállalva korát, azt mondta: „nagyon boldog vagyok, hogy a 61. születésnapomat Somogyországban ünnepelhetem".

Mint mondta, nagyon szívesen jött és tett eleget ezzel Lamperth Mónika belügyminiszter kérésének, akit barátjaként tart számon.

Lamperth Mónika köszöntőjében ugyancsak a barátságról, a művésznőhöz fűződő kapcsolatáról szólt, amely egy jótékonysági akcióval kezdődött, s amelyben Macskássy Izolda nagy lelkesedéssel és odaadással vett részt.

A kiállításon bemutatott 40 alkotásról a belügyminiszter azt mondta: „attól olyan csodálatosak ezek a virágok, lányok, madarak, a napfény, mert mindaz a szeretet, ami az Izolda szívében van, az ezeken a csodálatos selyemfestményeken, művészeti alkotásokon megjelenik".

Macskássy Izolda 1945-ben Marosvásárhelyen született. Művészeti tanulmányait Kolozsváron a képzőművészeti főiskolán kezdte, majd egy nemzetközi ösztöndíjnak köszönhetően Ausztriában fejezte be. 1971-ben települt Magyarországra, azóta a magyar képzőművészeti élet egyik meghatározó személyisége. Számos nagy sikerű kiállításon mutatkozott be itthon, Erdélyben és Európa több országában. Selyemre készült alkotásaira a derű, az élet és emberi kapcsolatok lírai szépségének ábrázolása a jellemző.

A kiállítást január 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők.(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ A világ nagy eseményeinek a története jóformán nem egyéb a bűntettek történeténél."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ