Hogy került ez ide..?
Dátum: 2006. január 7., szombat, 23:42
2006. január 10-én, kedden délután 6-órakor lesz Város/Táj/Beavatkozás című fotókiállítás megnyitója az Ernst Múzeum Dorottya Galériájában. A rendezvény a Fotogalerie Wien és a Lumen Fotóművészeti Alapítvány együttműködésében.

Az urbánus táj ma oly aktuális témájával foglalkozó Város/Táj/Beavatkozás című fotókiállítás ausztriai és magyarországi művészek munkáit mutatja be. A kiválasztott művek természet és civilizáció, valós és konstruált környezet találkozását vizsgálják, olyan városi tájak, ahol a hátrahagyott jelek és tárgyak fontos szereplőkké válnak.

A szürreális helyszínek és jelenetek, a csendes emlékezésre késztető, vagy épp a társadalmi felelősség kérdésére vagy világlátásunk problémáira utaló képek láttán felmerülhet bennünk a kérdés: Hogy került ez ide? Mi lesz vele?

A kiállítás osztrák kurátora január 9-én este a Dinamoban tart előadást a Fotogalerie Wien egyesület és galéria tevékenységéről kitekintéssel az osztrák fotószcénára, január 11-én délután pedig a Dorottya Galériában várja mindazokat, akik szívesen megmutatnák neki munkáikat egy portfolió konzultáció keretében.

Megnyitó 2006.
január 10., kedd 18.00

Köszöntő Dr. Elke Atzler, az Osztrák Kulturális Fórum Budapest igazgatója


Bevezető Csoszó Gabriella, Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Budapest

Kiállító művészek:
Fekete Zsolt / Veronika Hofinger / Koronczi Endre
/ Laura Samaraweerová / Lukas Schaller / Eva Würdinger

 

Kurátorok: Susanne Gamauf, Fotogalerie Wien
és Simon Kati, Dorottya Galéria

 

 










Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ