Sperma bébik
Dátum: 2006. február 2., csütörtök, 11:38
2006. február 16-án, csütörtökön 18-órakor nyílik meg Bernhard Lochman és Siegfried Zaworka – együtt dolgozó salzburgi művészek – Sperma bébik című projektjének kiállítása a Budapest Galéria Kiállítóházában. A rendezvényt Viktoria Burghart nyitja meg.

Az egykor művészeti ösztöndíjasként Budapesten alkotó művészek a kiállítás alkalmából közös sorozat-munkát hoztak létre. Ezekről írja a német költő és filozófus Martin Aichlfeger a következőket:

Az emberi lét élethosszig tartó kálváriája gyakran a tartalom elvesztésével kezdődik, ezentúl, mint gesztenyeszerűen illatózó arcok, pimasz kéjencek és szomorú fecsegők népesítik be a földkerekséget.
Megrögzötten konzervatív New York-i karrierista nők csípős nyelvvel lépnek fel, bolyhos sörényben és szakálluknál fogva rázzák a kopaszokat.

Évente magyarok tízezrei utazzák körül a Balatont, és idegen partokat termékenyítenek meg, mint Lochmann és Zaworka, akik ezt teljesen más területen hasonlóan teszik (utánozzák), mivel a művészet képes egy egészen más, képzelt világban (fogalom) előrenyomulni.
Sperma bébik: gyerekkori vágy (kívánság) vagy lázálom?

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ