BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Preparált emberi testek Budapesten
Dátum: 2008. május 9., péntek, 17:28
Megkezdődött pénteken a jegyek árusítása a BODIES...A kiállítás című tárlatra, amelyet eddig nyolcmillióan láttak a világban, és amely május 24-én nyílik Budapesten, a VAM Design Centerben.

Valódi emberi testekből készült, újszerű, polimeres eljárással tartósított preparátumokat tanulmányozhat majd a látogató. Az emberi szöveteket folyékony szilikonnal itatták át, vegyszerekkel kezelték és ezzel a testet vagy annak részeit megszilárdították.

A kiállítás látogatói testközelből vehetik szemügyre az emberi test csontvázát, izomzatát, légző, keringési és egyéb rendszereit. Látható lesz például egy egészséges tüdő, s mellette egy dohányzó ember kátránytól megfeketedett tüdeje.

Roy Glover, a Michigani Egyetem nyugalmazott sejtbiológia professzora, a BODIES...A kiállítás orvos-főigazgatója azt mondta, hogy ennek a tárlatnak az ismeretterjesztő hatása felbecsülhetetlen. Az orvosok már évszázadok óta valódi emberi testeken tanulmányozzák a szervezet felépítését és működését, s most ezzel a kiállítással lehetővé vált, hogy maga az ember is betekinthessen a test rejtelmeibe - tájékoztatta az MTI-t a Live Nation Hungary szervező cég.

A szervezők az eddigi nagy érdeklődésre hivatkozva azt javasolják, hogy az érdeklődők elővételben váltsák meg jegyüket a www.bodiesbudapest.hu weboldalon. Külön lehet hétköznapi, illetve hétvégi jegyet váltani.

Az emberi testről szóló kiállítás a VI. kerület Király utca 26. alatt nyílik meg.

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ