Üdvözöljük Eroszt a múzeumban!
Dátum: 2006. február 6., hétfő, 6:22
A párizsi Erotikus Művészet Múzeuma a közeljövőben megnyitja fiókintézményét Velencében. A magántársaság egy négyemeletes palotát bérel erre a célra a Szent Márk tér közelében.

A velencei illetékesek óvatosak. Mint a Corriere della Sera című olasz lapnak elmondták, előbb látniuk kell, hogy a párizsi múzeum milyen anyagot szeretne kiállítani, mert ha kifejezetten vulgáris dolgokról is szó van, azok bemutatása ellen mindenképpen fellépnek.

A múzeum művészeti igazgatója helyénvalónak tartja, hogy éppen Velencében létesül ilyen múzeum. Casanova és a XVI. század híres kurtizánjának és költőnőjének, Veronica Francónak a városa tökéletes helyszín lesz - mondta.

A múzeumnak lesz egy állandó, Az élvezetek Velencéje elnevezésű szekciója, ahol illusztrációkat, fotókat, videókat mutatnak be. Más termekben szexuális természetű tárgyakat ismerhetnek meg a látogatók. Lesznek időszakos kiállítások is.

A megnyitón performance-szal lép fel egy olasz színházi csoport, amely hírnevét az erotikus költészeti fesztivál megszervezésével alapozta meg. Az idén lesz a 14. rendezvénye. A csoport vezetője örömmel fogadta a velencei múzeum megnyitásáról szóló hírt. „Üdvözöljük Eroszt a múzeumban a Serenissima hagyományainak jegyében" - mondta lelkesen.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A képmutatás a bűn hódolata az erény előtt."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ