Hírek

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

Hírek

Hazafias festészet a négyzeten - Munkácsy Mihály Honfoglalása címmel nyílik új időszaki kiállítás kedden a Munkácsy Mihály Múzeumban Békéscsabán.

Hírek

A húszéves Szervátiusz Alapítvány által Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílt kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója alkalmából egész éves ünnepségsorozatot szervez a békéscsabai önkormányzat és a Munkácsy-negyed kulturális intézményei.

Hírek

A színekben rejlő hatalmas erő címmel Tornyai János festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Szolnoki Galériában februárban.

Hírek

Reigl Judit Tömbírás sorozatának egyik darabja mellett Keserü Ilona, Fajó János, Rozsda Endre művei is szerepelnek a Virág Judit Galéria 13. aukcióján, amelyet a háború utáni és kortárs műveknek szentelnek december 19-én a Budapest Kongresszusi Központban.

Hírek

November 29-én lesz kilencvenéves Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Bemutatták a Tuzson-Berczeli Péter festőművész, grafikus eddigi pályaívét megrajzoló albumot pénteken Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban, ahol háttérkiállítás nyílt.

Hírek

Vajda Lajos festőművész (1908-1941) motívumvilágát mutatja be a szentendrei Vajda Múzeum vasárnaptól látható új kiállítása.

Hírek

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 20 hallgatója is bemutatkozik a csütörtökön kezdődő Art Market művészeti vásáron a Budapest Bálnában.

Hírek

Kismányoky Károly (1943-2018) képzőművész, a Pécsi Műhely alapító tagjának mintegy kétszáz alkotásából nyílik kiállítás a baranyai vármegyeszékhelyen csütörtökön - közölte a Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

Hírek

Kiállítással ünnepli Reigl Judit születésének századik évfordulóját a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár; a Szárnyalás-Vol-Flight című tárlat a magyar származású, Franciaországban világhírűvé vált képzőművész figurális festészetét mutatja be szerdától.

Hírek

Húsz éve, 2003. augusztus 18-án halt meg Szász Endre Munkácsy Mihály-díjas grafikus, könyvillusztrátor, festőművész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Száznyolcvan éve, 1844. február 20-án született Munkácsy Mihály, az első nemzetközi hírű magyar festő, a romantikus realizmus egyik legkiválóbb magyar képviselője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A szegedi egyetem rajztanszékének két egykori vezetője, Fischer Ernő és Vinkler László festő- és grafikusművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Szegeden.

Hírek

Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Életének 72. évében hétfőn elhunyt Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész, látványtervező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tudatta az MTI-vel az MMA.

Hírek

Százharminc éve, 1894. január 17-én született Szőnyi István, a plein-air irányzat kiváló képviselője, a Dunakanyar varázsos szépségű tájainak festője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Újabb Munkácsy Mihály-festménnyel bővült Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő gyűjteménye, a képet először Székesfehérváron láthatja a nagyközönség - jelentette be Fásy Ádám, a Munkácsy Alapítvány elnöke pénteken, a Szent István Király Múzeumban.

Hírek

Nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) december 6-án - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Hírek

Jovián György Munkácsy Mihály-díjas erdélyi magyar festőművész, grafikus munkáiból nyílt kiállítás szerdán este a kolozsvári Művészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában.

Hírek

Vizuális anomáliák címmel nyílik kiállítás Ezüst Gy. Zoltán festményeiből szombaton az Érdi Galériában.

Hírek

Több mint száz kiállítás várja az érdeklődőket a fővárosi, vidéki és határon túli helyszíneken a 21. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja programsorozat részeként november közepéig. Az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Törökbálinton.

Hírek

Életének 73. évében, kedden elhunyt Rényi Katalin Munkácsy-díjas festőművész, tervezőgrafikus, a kortárs magyar festészet kiemelkedő alakja, költő, művésztanár, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje - közölte a család kedden az MTI-vel.

Hírek

Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum az MTI-t.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ