Hírek

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat elnyerő Kaliczka Patrícia festőművész alkotásaiból nyílik Fehér Eufrátesz címmel kiállítás szombaton a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Hírek

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton Tornyai-plakettel elismert Ámmer Gergő szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás október 5-én a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Hírek

Két újabb alkotással, köztük a nagyközönségnek eddig soha be nem mutatott Erdőrészlet II. című festménnyel bővült a Munkácsy Mihály műveiből májusban nyílt és november 10-ig látogatható kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában - jelentették be a helyszínen kedden.

Hírek

Magángyűjteményekben található alkotásokból, köztük neves magyar festőművészek munkáiból látható kiállítás Rejtett remekművek címmel a Gödöllői Királyi Kastélyban vasárnaptól.

Hírek

Bobály Attila szobrászművész életművéből nyílik kiállítás pénteken a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban születése 71. évfordulóján; a kiállítóteremben láthatók lesznek a művész fiainak munkái is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Augusztus 27-én vesznek végsőt búcsút Molnár Éva művészettörténésztől, a Fészek Galéria alapító vezetőjétől a Farkasréti zsidó temetőben.

Hírek

Az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) díjazott képzőművészeinek alkotásait bemutató kamaratárlat csütörtökön nyílik a fővárosban, a Pesti Vigadóban.

Hírek

Életének 87. évében augusztus 7-én elhunyt Orosz János festő, szobrász, grafikus.

Hírek

Nagy István (1873-1937) festőművész életművét ismertető monográfiát mutatnak be csütörtökön a budapesti Kieselbach Galériában, ahol kiállítás is nyílik az erdélyi származású alkotó alkotásaiból.

Hírek

Elhunyt szombaton Kovács Péter Kossuth-díjas festőművész és grafikus, az Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Kovács Pétert az MMA saját halottjának tekinti - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Szabó Anita, az MMA Kommunikációs és Sajtófőosztályának főosztályvezetője.

Hírek

Könnyű Attila képzőművész munkáival ismerkedhet a kínai közönség az ország délnyugati részén található Csungkingban pénteken megnyíló kiállításon.

Hírek

Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész (1923-2017) 13 alkotásából jött létre Vác első szoborparkja, amely a Duna-parti sétányon kapott helyet.

Hírek

Munkácsy MÁS/KÉP(P) címmel a festőművész pályájának termékeny időszakát bemutató tárlat nyílt csütörtökön a debreceni Déri Múzeumban.

Hírek

Csáki Róbert, a Szentendrei Régi Művésztelepen öt éve alkotó festőművész először mutatkozik be önálló kiállításon hétfőtől a szentendrei MANK Galériában.

Hírek

Kizárólag kortárs magyar művekből - mások mellett Bak Imre, Maurer Dóra, Nádler István és Szűcs Attila munkáiból - rendeznek aukciót Londonban; a Dobossy Aukciósház által szervezett árverésen ötvenöt műalkotásra lehet licitálni október 3-án a Blacks Clubban.

Hírek

Nagy Oszkár (1893-1965) festő képeiből nyílik kiállítás Nagybányán, a 43 kép a művész minden alkotói korszakát felöleli - hangzott el az M5 kulturális csatorna szerdai híradójában.

Hírek

Rendezik a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagát, az Alföldi Galéria tíz termében és a folyosókon mintegy kétszáz alkotás látható október 5-től - tájékoztatta a szervező Tornyai-múzeum az MTI-t.

Hírek

Jövő hétvégén, pénteken és szombaton rendezik meg a 9. Debreceni Kézműves Fesztivált, amelyen 36 kézműves kínálja majd portékáit - hangzott el a fesztivál pénteki debreceni sajtótájékoztatóján.

Hírek

A plen air festészet egyik európai és hazai úttörő festőjének, Szinyei Merse Pálnak (1845-1920) életművéből nyílik egy nyolcvan vázlatot, grafikát és festményt bemutató kiállítás pénteken Nyíregyházán.

Hírek

Ifjú mesterek remekei címmel megnyílt a Népművészet Ifjú Mestere pályázat idei kiállítása pénteken a Magyar Népi iparművészeti Múzeumban, Budapesten.

Hírek

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatra 267 alkotó 684 művet adott be, ezek közül választja ki a zsűri azokat, amelyeket októberben bemutatnak az Alföldi Galériában.

Hírek

A Vértesszentkereszten található, az 1200-as években épült román stílusú apátság romjai között nyitotta meg Henye Péter festőművész kiállítását vasárnap délután az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Hírek

Huszonöt képzőművész, illetve művészcsoport jutott be az Esterházy Art Award idei döntőjébe; a díjra jelölt alkotók válogatott műveiből decemberben kiállítás is nyílik a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

Hírek

Július 5-én lesz nyolcvanéves Bak Imre Kossuth-, Herder- és Munkácsy-díjas festőművész, kiváló művész, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Tizenegy kortárs szobrászművész alkotása látható péntektől a Szentendrei Régi Művésztelep parkjában.


Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Még a trónszéken is kifényesedik a nadrág."
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ