Hírek

Ember Sári vehette át a tízezer euróval járó Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat szombaton a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban, ahol a pályázat hat döntősének munkáiból kiállítás is nyílt.

Hírek

Átadták a Magyar Államkincstár (MÁK) Mesterecset pályázatának díjait szerdán Budapesten. A rajzpályázatot a fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítése jegyében hirdették meg.

Hírek

Magyarország a fókuszban címmel magyar alkotók alkotásaiból nyílt válogatás Izrael legnagyobb, Friss festék (Céva tarí) címmel évente megrendezett képzőművészeti seregszemléjén.

Hírek

Mintegy százharminc alkotást, festményeket, grafikákat, szobrokat láthatnak az érdeklődők a pénteken, a Reök-palotában nyíló jubileumi, negyvenedik szegedi Nyári Tárlaton.

Hírek

Hazai aukciók során először kelt el százmillió forint felett magyar festőnő alkotása: Dénes Valéria több mint száz év lappangás után előkerült, a belgiumi Bruges-t ábrázoló festményét 110 millió forintnál ütötték le a Virág Judit Galéria szerda esti árverésén.

Hírek

Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából országos festészeti versenyt szerveztek az alapfokú művészeti iskolák diákjai számára, a megmérettetés döntőjét szombaton rendezik Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta a festőművész nevét viselő múzeum sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Kárpáti Tamás Munkácsy Mihály-díjas festőművésznek nyílik kiállítása Credo címmel a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában május 2-án, csütörtökön.

Hírek

Mednyánszky László festőművész halálának 100. évfordulója alkalmából a művész leszármazottainak, valamint társadalmi, közéleti és szakmai szervezetek képviselőinek részvételével megemlékezést tartottak szerdán Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.

Hírek

Nyolcvanhat kortárs alkotó művei láthatók a pénteken megnyílt Fejér megyei tárlaton, a székesfehérvári Csók István Képtárban.

Hírek

Hrabár Natália keramikus, grafikusművész kiállítása nyílik szerdán a budapesti Forrás Galériában, a Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

Hírek

Régi és új álmok címmel nyílik meg május 25-én Szentendrén a 4. Art Capital képzőművészeti fesztivál, amelyen 14 helyszínen 16 tematikusan összekapcsolódó, kiemelt tárlat látható szeptember 1-ig.

Hírek

Egy évvel az Endre Béla (1870-1928) alkotásaiból Tündérmesék koloritja címmel rendezett gyűjteményes kiállítás után a festőművész életútját és életművét bemutató 288 oldalas kötetet jelentetett meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.

Hírek

Magyar avantgárd festők is bemutatkoznak a Megtört korszak - 1908-1928 - Közép-Európa avantgárd művészete című, péntektől a krakkói Nemzetközi Kulturális Központ (MCK) megtekinthető kiállításon.

Hírek

Hetvenöt éve, 1944. június 14-én halt meg Róth Miksa üvegfestő és üvegmozaik-készítő. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Több mint 200 dísz- és használati tárgyat, köztük számos ritkaságot vonultat fel a Herendi Porcelánmanufaktúra Porcelánra festett kultúrák című kiállítása, amely pénteken nyílt meg a Gül Baba Kulturális Központban.

Hírek

Hódmezővásárhely Munkácsy-díjas művészeinek munkáiból nyílt kiállítás pénteken a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) fenntartása alatt álló Hódmezővásárhelyi Művésztelepen.

Hírek

Mintegy százhúsz programot kínál idén a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvényt május 30. és június 2. között tartják a somogyi megyeszékhelyen.

Hírek

A szabad levegőn megfigyelt fény- és színjelenségeket visszaadó plein air festészet magyar megteremtője, Szinyei Merse Pál (1845-1920) alkotásaiból nyílik kiállítás május 17-én Kaposváron.

Hírek

Pantsireva Anna képzőművész keleti ihletésű munkáiból nyílik kiállítás május 6-án az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.

Hírek

Kiss Györgyre, a magyar épület- és köztéri szobrászat egyik jelentős képviselőjére emlékeztek nyughelyén, halálának századik évfordulóján hétfőn a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhelyen.

Hírek

Az idén nyolcvanadik életévét betöltő Lukoviczky Endre festőművésznek nyílik Metszéspontok címmel kiállítása szerdán a nemrégiben megújult szentendrei ÚjMűhely Galériában.

Hírek

Sugár János Munkácsy-díjas művész 1986 és 1990 között készült, kis példányszámú grafikai sorozatait először mutatják be együtt A Történet a nulladik évből - soxorosító grafikai munkák című kiállításon, amely április 5-én nyílik az Art Quarter Budapestben.

Hírek

A magyar neoavantgárd két klasszikusának, Csiky Tibor szobrásznak és Hencze Tamás festőnek az alkotásaiból rendez kiállítást a Paksi Képtár szombaton.

Hírek

Az Antal-Lusztig-gyűjteményből válogatott Rippl-Rónai-festményekből rendezett kiállítás várja csütörtöktől a közönséget Kecskeméten, a Bozsó Gyűjteményben.

Hírek

Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festő és szobrász életművének kiemelkedő munkái láthatók csütörtöktől a szentendrei MANK Galériában, a Szentendrétől Marosvásárhelyig - Aknay János a Szepessy-gyűjteményben című kiállításon.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ