Hírek
November 21-én kedden 19-órakor nyílik meg Verebics Ágnes: Rétegződés című kiállítása a Sparks Gallery for Emerging Artistsban.
Hírek
Szállítás közben loptak el egy értékes Goya-festményt az Egyesült Államokban az Ohio állambeli Toledo és New York között - közölte kedden a New York-i Guggenheim múzeum.
Hírek
Jildaz Migot, a fiatal és ígéretes francia festőtehetség egyelőre kevés kiállítással dicsekedhet, de máris felkeltette több kulturális intézmény – többek között a Bordeaux-i Goethe Intézet és a párizsi Galerie Les Singuliers – érdeklődését. Veszprémi Imre szobrászművész nem követ divatos irányzatokat, vésőjét nem « izmusok » irányítják, hanem a kő önmagát adó, tömör erejét hangsúlyozza, ahogyan azt az ősi kultúrák tették.
Hírek
Az ArtUnio Galéria karöltve a KoRenArt Galériával egy pezsgő élettel teli művészeti központot kíván létrehozni Szentendrén egy igazi fiatalos „művésztelepen”. Az alapítók: Zarubay Bence, grafikus, az ArtUnio Galéria tulajdonos alapítója és művészeti vezetője, Kosaras Renáta, festőművész, az ArtUnio Galéria marketing vezetője, és a KoRenArt Galéria festménykereskedés tulajdonosa.
Hírek
Négy neves magyar kortársművész, Keserű Ilona, Fehér László, Klimó Károly és Haász István kiállítása nyílik a németországi Ulmban november 16-án.
Hírek
Jól kezdődött az őszi nagy árverések évadja a Sotheby,s aukciós ház számára: a kedd esti New York-i árverésen közel 37 millió dollárért (hét és fél milliárd forint) kelt el egy Cézanne-kép, míg Modigliani egyik festményéért 31 milliót (6,319 milliárd forint) adtak.
Hírek
Egy 74 éves kanadai nyugdíjas egy ócskásnál vett egy festékfoltokból álló képet 5 dollárért, s most úgy tűnik, a művet Jackson Pollock, az amerikai absztrakt festészet kimagasló alakja festette, s értéke 100 millió dollár lehet.
Hírek
November 2-án 20-órakor volt Nagy Gábor György: PIN 1966 című kiállításának megnyitója a Godot Galériában. A rendezvényt Iványi Bianca nyitja meg.
Hírek
November 7-től – december 9-ig tekinthetik meg Jari Silomäki finn fotóművész Azon a napon című kiállítását az Ernst Múzeum Dorottya Galériájában.
Hírek
Az ArtUnió-KorenArt a Fiatalművészekért Egyesület pályázatot hirdet képző- és iparművészek számára.
Hírek
November 6-án 18-órakor lesz Gaál József festőművész Samsára című kiállításának megnyitója az Aulich Art Galériában. A rendezvényt Béki István költő, performer nyitja meg.
Hírek
November 4-én, szombaton látható utoljára Asztalos Gáspár Zsolt: A te múltad – az én jelenem című kiállítása a Dorottya Galériában. A tárlat középpontjában a portréábrázolás egy lehetséges alternatívája áll.
Hírek
Újra üzemel a pompeji bordély, igaz, a legősibb mesterséget művelő hölgyek nélkül.
Hírek
Rekordáron, 1,27 millió dollárnak (255 millió forintnak) megfelelő összegért kelt el Edvard Munch norvég művész egyik fametszete egy oslói árverésen - közölték kedd este az aukció szervezői.
Hírek
Második alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők éjszakáját Budapesten. A Falk Miksa utcában november 16-án a műkedvelő 24 galériában és üzletben nézelődhetnek és válogathatnak egészen éjfélig, tárlatvezetésen vehetnek részt, hallgathatnak jazz koncertet miközben finom borokat kóstolhatnak.
Hírek
A Középkori műkovács című, csaknem két méter magas rézszoborral gazdagodott az Iparművészeti Múzeum gyűjteménye; Jungfer Gyula műve hétfőtől tekinthető meg a budapesti intézményben.
Hírek
Az egy éve működő MAKtár Klub csütörtök esti rendezvényén bemutatták a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány november 26-i árverésének anyagát: az Előhívott képek II. című aukción százötven festményt, egyedi és sokszorosított grafikát, kisplasztikát visznek kalapács alá a Magyar Alkotóművészeti Alapítvány évtizedek óta raktárban őrzött gyűjteményéből.
Hírek
Gustav Klimt alkotásai uralták szerdán este a Christie,s nagy őszi árverését, amely közel félmilliárd dolláros bevételt hozott a neves aukciós cégnek.
Hírek
Hudra Klára művészettörténész nyitja meg november 15-én este a Godot Galériában Tamási Claudia 14 m2 című kiállítását, amely december 9-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.
Hírek
A római Barberini palotában karácsonykor már látogatható lesz annak a művészeti galériának egy része, amelyben a XIII. és a XVIII. század közötti olasz festészet remekeit állítják ki. A barokk palota alapterülete 13 ezer négyzetméter, ugyanakkora, mint a firenzei Pittié.
Hírek
Vincent van Gogh alkotásaiból nyílik kiállítás decemberben a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol csütörtökön bemutatták a tárlatra elsőként megérkezett képet.
Hírek
Az Ernst Galéria magyar filmplakát gyűjteménye számos kiállításon vett részt Magyarországon és Ausztriában egyaránt. A New York-i Lincoln Center meghívására a következő állomás a Manhattan szívében található Film Society of Lincoln Center, mely többek között a Metropolitan Opera, a New York Városi Balett, a Juilliard School és a New Yorki Filharmonikusok otthona.
Hírek
November 9-én, csütörtökön 18-órakor lesz a Kovács Gyula keramikusművész (1945-2004) tiszteletére rendezett emlékkiállítás megnyitója a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem Galériájában. A rendezvényt Keresztúry Gábor ötvösművész nyitja meg.
Hírek
2006. október 30-án nyílik a National Geographic Magyarország kiállítása, amely a februárban meghirdetett fotópályázat győztes képeit és a zsűri által kiválónak ítélt további 150 fotót mutatja be.
Hírek
Lucia Bosé színésznő, Luis Miguel Dominguin egykori híres spanyol torreádor volt felesége fel szeretné építtetni Malagában, Pablo Picasso andalúziai szülővárosában azt az arénát, amelyet még a festő, a bikaviadalok szerelmese tervezett meg Dominguinnel együtt.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ