Hírek
A Szépmûvészeti Múzeumban csütörtökön este már látható az aznap nyíló Győztesek, legyőzöttek, áldozatok - Caravaggio Dávidja című kamaratárlat és dzsessz muzsikát is hallgathatnak az érdeklődők.
Hírek
Október 12-en IMPEX - Kortárs Művészeti Szolgáltató néven új művészeti színtér nyílik Budapesten, az új West Balkan egyik épületében. Az IMPEX hat fiatal szakember kezdeményezése, amely eddigi tevékenységeiket egy új intézmény keretein belül egyesíti.
Hírek
Október 12-én csütörtökön, 19-órakor lesz A forradalom objektív tekintettel című fotókiállítás megnyitója a Műcsarnok Menü Pont Galériájában. A rendezvény kurátora Baki Péter.
Hírek
Megdöbbentette a dán képzőművészeti világot Marco Evaristti dán „provo” művész, aki a híres COBRA művészcsoporthoz tartozó festők 14 képét előbb megvásárolta, majd személyes motívumait festette rájuk.
Hírek
Kortárs Képzőművészeti Körút Fesztivál kezdődik péntek délután a budapesti nagykörúton, a galériává átalakult üresen álló boltokban.
Hírek
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Remekművek címmel új válogatást mutat be a Kovács Gábor gyűjteményből a KOGART Házban(1062 Budapest, Andrássy út 112). A tárlatot október 13-án 18 órakor Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész nyitja meg.
Hírek
Nyílt napok lesznek szombaton és vasárnap a KogArt Házban a Friss Európa című kiállítást záró hétvégén, kapcsolódva a Budapesti Őszi Fesztivál rendezvénysorozatához.
Hírek
Október 4-én, szerdán 18-órakor lesz Kapitány András: Alaprajz nélküli építészet című kiállításának megnyitója az N&n Galériában. A rendezvényt Rajk László építész nyitja meg.
Hírek
Október 4-én, szerdán 18-órakor lesz Jakab Ágnes és Vécsi Nagy Zoltán: Forma és tartalom című kiállításának megnyitója a Magyar Műhely Galériában. A rendezvényt Szücs György művészettörténész nyitja meg.
Hírek
Göncz Kinga külügyminiszter nyitotta meg pénteken a World Press Photo kiállítást a Néprajzi Múzeumban.
Hírek
A Múzeumok Őszi Fesztiválja idén először várja a közönséget. Célja, hogy a több százezres tömegeket vonzó Múzeumok Éjszakájához és a Múzeumok Majálisához hasonlóan egy sikeres hagyományt teremtsen.
Hírek
Október 6-tól november 4-ig tekinthetik meg Asztalos Gáspár Zsolt: A te múltad – az én jelenem című kiállítását a Dorottya Galériában.
Hírek
Döglött halért fest képeket egy színvak „művésznő" az Egyesült Államokban.
Hírek
Október 18-án szerdán, 18-órakor lesz Regös István: Időutazás című kiállításának megnyitója a Várfok Galériában. A rendezvény alkalmából Temesi Ferenc olvassa fel írását.
Hírek
A XIX. századi Skóciában nem okozott problémát egy bizonyos tőr tulajdonosának, ha egy fogadóban az étel mellé nem kapott evőeszközt; tőrének tokjából ébenfa-markolatú, citrinnel díszített kést és villát húzott elő.
Hírek
Több mint 23 ezer látogató tekintette meg a Salvador Dalí főként világirodalmi művekhez készült illusztrációiból a szegedi Móra Ferenc Múzeum történeti kiállítóhelyén rendezett tárlatot, amely vasárnap ért véget – közölte az intézmény megbízott igazgatója a Tisza-parti városban.
Hírek
Reprezentatív, ismert, de hosszú ideje lappangó, szenzációs képekkel indítja őszi árverési szezonját a Kieselbach Galéria, köztük Czóbel Béla ragyogó koloritú gyümölcscsendéletével, Perlrott Csaba Vilmos párizsi városképével, Tihanyi Lajos portréjával és Paál László Barbizoni tájával.
Hírek
Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Festészet Napja Fesztivált október 13. és 21. között Budapesten és az egész országban, sőt, a határon túl is – hangzott el csütörtökön az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
Hírek
Még Czóbel Béla életének és munkásságának ismerői közül is kevesen tudják, hogy felesége, Modok Mária (1896-1971) maga is festő volt, de híres férje mellett mindvégig háttérbe szorult. Most a Szentendrei Képtárban október 29-ig tartó, gyűjteményes emlékkiállítása nyújthat kései elégtételt az életében méltatlanul mellőzött művészasszonynak.
Hírek
Rockenbauer Zoltán Márffy Ödön (1878-1959) festőművészről írt monográfiáját és életmű-katalógusát mutatták be a szakmának és a nagyközönségnek az Alexandra Könyves Ház Pódiumán hétfőn.
Hírek
Barakonyi Szabolcs magyar és Marion Poussier francia fotóriporterek megosztva nyerték el idén a Lucien és Rodolf Hervé-díjat.
Hírek
A művészeti szcéna „Bonnie és Clyde“-jaként számon tartott Alexander Brener és Barbara Schurz 1997 óta dolgozik együtt. Nemcsak akcióik provokatívak, hanem hagyományos müfajokban megvalósitott munkáik is: rajz-sorozataikban, egyszerre több nyelven kiadott könyveikben teoretikus alapon, intenziven birálják a jelenlegi hatalmi viszony-rendszereket és az ezeket tükröző struktúrákat.
Hírek
Október 3-án, kedden 18-órakor nyílik meg a 2006-os év Herczeg Klára díjazottjainak, Szikora Tamásnak és Tibor Zsoltnak közös kiállítása. Az 1997. augusztus 6-án elhunyt szobrászművész végrendeletében, a Fiatal Képzőművészek Alapítványt öröksége részesévé tette, azzal a szándékkal, hogy pályakezdő művészeket támogasson.
Hírek
A Design Héten a Sterling Galéria hat fiatal ékszertervező művész friss munkáit mutatja be. Kétnaponta két-két alkotóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Hírek
Október 17-én 18-órakor lesz a megnyitója Lőrinczy György: Szubsztanciák című kiállításának a Vintage Galériában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ