Hírek
Október 6-án 19-órakor lesz Jair Straschnow, Maxime Asiau, Martijn van den Bosch, Kamarás Zsolt, Kevin van Braak, Wouter Nieuwendijk és BK-Fabrics közös kiállításának megnyitója az ARTUS Stúdió kiállítótermében.
Hírek
November 8-ig visszarévedhetünk 1966/67-be, ha belépünk az Ernst Múzeum termeibe. Abba a friss, majd rögvest utána, a megtorlások eredményezte áporodott világba. A Mágikus T betűk közé, amelyek életeket, családi és művészi sorsokat döntöttek el.
Hírek
Október 2-án hétfőn ünnepelnek az építészek. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Építészeti Osztályával kötött együttműködés alapján a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Építész Kamara, a Magyar Építészek Szövetsége és a Wienerberger Rt. közös rendezvényekkel készül Az Építészet Világnapjára.
Hírek
Ha a műkedvelő nem megy a kiállítóterembe, akkor a kiállítóterem megy – mondjuk – egy kávéházba. A cél a két part közelítése egymáshoz. Hisz miért ne kössük össze a kellemest a még kellemesebbel? Danczák István természetfotói és fotógrafikái a Supranatura Művészeti Alapítvány szervezésében szeptember 25. és október 9. között tekinthetők meg a Fotocella Kávézó és Galéria időszaki kiállításaként.
Hírek
Október 4-én, 18-órakor lesz Globallocal Helsinki című kiállításának megnyitója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Ponton Galériájában. A rendezvényt Pekka Kujasalo, Finnország nagykövete, valamint Laura Ylatalo, a Design Forum Finland kiállításainak főkoordinátora nyitja meg.
Hírek
Milyen lesz a jövő mozija? Hol találkozik a klasszikus filmélmény,- ülünk egy elsötétített teremben szemünket a vászonra függesztve - az interaktivitással?
Hírek
Megnyílt – A nyughatatlan géniusz címmel – Simon Gyürgy Gábor gyűjteményes kiállíása a Volksbank Galériában. A rendezvényt december 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Október 6-tól 20-ig Budapest ütőerén, a járókelők figyelmének fókuszában első alkalommal jelenik a Körút Fesztivál, mely ezentúl évről-évre a felkapott public art eszközével élve a széles nyilvánosságnak nyújt képzőművészeti seregszemlét.
Hírek
Szeptember 26-tól két héten át újra roma művészek alkotásaiból láthatnak tárlatot a Holokauszt Emlékközpont látogatói. A harmadik alkalommal megrendezett Ferencvárosi Roma Kulturális Fesztivál keretén belül a Roma Alkotók Körének nyolc művésze állítja ki munkáját.
Hírek
Jel-Szobor című művének felújításával és újbóli leleplezésével emlékeztek meg a magyar származású francia Victor Vasarelyről (1906-1997) születésének 100. évfordulója alkalmából a baranyai megyeszékhelyen hétfőn.
Hírek
Párbeszéd - címmel nyílik meg a két, világhírű porcelánmanufaktúra közös kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában, szeptember 21-én. A kiállítás keretében a világ legfiatalabb és legidősebb manufaktúrája ad átfogó képet porcelánművészetének fejlődéséről.
Hírek
Szeptember 19-én 18-órakor lesz – Csittcsattpiffpuf, Mezőszemerei eset 2006 - címmel – Szirtes János kiállításának megnyitója a Fészek Galériában.
Hírek
Paolina Borghese márványszobra, Antonio Canova világhírű alkotása a kukában: csütörtöktől ez a sokkoló kép látható a Rai, az olasz közszolgálati televízió valamennyi csatornáján.
Hírek
A Szépművészeti Múzeumban ülésezett a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának (ICOM) Egyiptológiai Bizottsága.
Hírek
Az ellenség természetével és születésének mechanizmusával kapcsolatos kérdéseket feszegetõ mû Koronczi Endre képzõmûvész és az általa felkért Szajcz Ágnes pszichológus közös munkájából született. A videoinstallációs kiállítás megnyitója któber 3-án 19-órakor lesz az Óbudai Társaskör Galériában.
Hírek
Szeptember 25-én hétfőn 17-órakor lesz Karolina Breguła: Látomások a Palotáról című kiállításának megnyitója a dESIGNkONTÉNER’06 rendezvényén.
Hírek
Eddig ismeretlen Botticelli-rajz került elő a drezdai archívumokból, amelyeknek anyagából kiállítás nyílt Firenzében A XV. század olasz rajzai címmel.
Hírek
Szeptember 27-én, szerdán 18-órakor lesz Clark Ági: Árnyékból című kiállításának megnyitója az N&n Galériában. A rendezvényt Halas István fotóművész nyitja meg.
Hírek
Mint annyi más intézmény, a fiatalokat tömörítő szervezet, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója is akkut pénzhiánnyal küzd. Bár elvárták ide dr. Schneider Mártát, a kultusztárca szakállamtitkárát, ám ő az egyéni egyeztetésekre helyezi a hangsúlyt, így nem jelent meg tegnap a Rottenbiller utcában.
Hírek
A Műcsarnok szeptember 23-án, szombaton technikai okokból zárva tart, helyette szeptember 25-én, hétfőn lesz nyitva.
Hírek
A skandináv országok kortárs művészeinek eddigi legjelentősebb magyarországi bemutatkozási lehetősége lesz az a december elején nyíló kiállítás, amelynek megrendezéséről délután tárgyalt a finn, a svéd, a norvég, a dán és az izlandi nagykövettel Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
Hírek
1991 óta a Stúdió Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesülete évente megrendezi a Gallery by Night című kiállítás-sorozatot, melyre 2006-ban szeptember 25-30. között kerül sor.
Hírek
Szeptember 21-én, 18-órakor nyílik meg a Hommage à Bódy Gábor című kiállítás a Ludwig Múzeumban. A rendezvényt Tarr Béla filmrendező nyitja meg.
Hírek
Szeptember 19-én kedden 18-órakor lesz AlexanderTinei: Hol voltál?- című kiállításának megnyitója a Deák Erika Galériában. A rendezvényt Szombathy Bálint nyitja meg.
Hírek
Az amerikai kontinens feltehetően legrégibb írásos emlékére bukkantak Mexikó délkeleti részében, Veracruxban a latin-amerikai ország régészei - jelentette csütörtökön a Science című tudományos folyóirat.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ