Hírek
Szeptember 2-án 11-órakor lesz Kosaras Renáta festőművész, Homolya Tibor festőművész és Homolya Gábor képzőművész Körtánc című kiállításának megnyitója a PeriferiArtban.
Hírek
A párizsi Maillol-múzeumban október 30-ig látható a Marilyn, az utolsó szeánsz című kiállítás, egy 59 fotóból álló gyűjtemény, amelyet így együtt még soha nem mutattak be Európában.
Hírek
A szeptember végén bemutatásra kerülő Mediterrán című előadás a Budapest Táncszínházzal több éve sikeresen együttműködő két koreográfus Joseph Tmim és Raza Hammadi közreműködésével valósul meg. Mindkét előadás a mediterrán és az európai tánckultúra keveredésén alapul, de a két koreográfus más-más szemszögből mutatja be kötődését eme kultúra iránt.
Hírek
Bő egy hét múlva, szeptember elsején nyílik a Dalí-kiállítás Szegeden; a tárlatnak otthont adó Fekete házban már folynak az előkészületek.
Hírek
Szombathy Bálint Futballogram című kiállítását csütörtökön nyitja meg Kukorelly Endre író az Erlin Klub Galériában.
Hírek
Edvard Munch két éve elrabolt világhírű képeit egy norvég bűnöző meg nem erősített hírek szerint felajánlotta a rendőrségnek, azzal a feltétellel, hogy másodfokon az eredetinél enyhébb ítéletet szabnak kii rá.
Hírek
Párizs egyik külvárosában, Les Lilas-ban működik a Vámpírok Múzeuma. Tulajdonosa Jacques Sirgent tanár, aki azóta vonzódik a sötétség szelleméhez, hogy hétéves korában egyik rokona elvitte Murnau Nosferatu című filmjéhez.
Hírek
Még két napig nyitva van Kondor Béla gyűjteményes kiállítása (Kogart Ház, földszint és emelet.). Fantasztikus, mintha ma szólalna meg igazán. Forradalom címmel van két képe – 1959-ből – nem ám a Bastille-ról, hanem a mienkéről, az 56-osról, rögvest utána, még folytak az akasztások, és telitalálat mind a kettő. (Csoda, hogy nem szerették? Amúgy szégyen…)
Hírek
A láncfűrésszel dolgozó fafaragók nemzetközi találkozóját tartották a hétvégén a németországi Steinbeckben: az egyik feladat, hogy két nap alatt szobrot faragjanak egy közel két méter magas farönkbõl, a másik, hogy egy kisebb szobrot 30 perc alatt alkossanak meg.
Hírek
Összesen 1700 ember emelt a magasba kartonlapokat szombaton a Szigeten a Nagyszínpad elõtt: a sárga, kék és piros színű négyzetekből végül felülről a Tehénparádé Riska és társai című darabja látszott alkotója, Lossonczy Tamás tiszteletére, aki ezen a napon ünnepelte 102. születésnapját.
Hírek
Elárverezik a jövő hónapban Nagy-Britanniában Adolf Hitler 21 tájképét, melyeket a késõbbi náci diktátor az első világháború éveiben festett, amikor tizedesként a francia és a belga határon szolgált - írta a The Guardian című brit napilap.
Hírek
Manchester új városközpontjában a 171 m magas Beetham torony szeles időben UFO leszállásra emlékeztetõ hangot kiadva fuvolázik.
Hírek
Anyaszült meztelenül nyitotta meg kiállítását az 50 éves Vlasta Delimar horvát művésznő - de csukott ajtók mögött.
Hírek
Lebegő műterem címmel kortárs képzőművészeti eseménysorozat indul szeptember 24-én a Stúdió Galériában és Budapest más nyilvános helyszínein.
Hírek
Néhány hétig Salvador Dalí nevét is viseli péntektől az egyik szegedi utca; abból az alkalomból, hogy spanyol-katalán festő világirodalmi alkotásokhoz készült illusztrációiból szeptember 1-jén nyílik kiállítás a Tisza-parti városban.
Hírek
Augusztus 29-én, 16- órakor lesz Bohus Zoltán: Fényterek című kiállításának megnyitója az Iparművészeti Múzeumban. A rendezvényt Dr. Beke László, a Magyar Tudományos Akadémia Mûvészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója nyitja meg.
Hírek
Szeptember 7-én 19-órakor lesz Jurriaan Molenaar (NL): Ablakok (Festmények és printek) című kiállításának megnyitója az Acb Kortárs Művészeti Galériában. A rendezvényt Jan Kennis, a Holland Nagykövetség első titkára, kulturális attasé nyitja meg.
Hírek
A Biblia világa címmel nyílik képzõművészeti kiállítás augusztus 29-én, kedden a Home Galériában.
Hírek
Rippl-Rónai József a legkiválóbb hazai posztimpresszionista alkotó, akit az egyetemes művészettörténet is a legnagyobbak között tart számon, s aki rendkívüli sokoldalúságáról is ismert. Barátja volt Gauguin és Maillol, képei megtalálhatóak a világ leghíresebb múzeumaiban, alkotásai rendre kimagasló árakat érnek el az aukciókon.
Hírek
Nagy az érdeklődés az egyik művészellátó cég Rembrandt-pályázata iránt, amelyet amatőrök és hivatásos alkotók részére egyaránt meghirdettek. A művész születésének 400. évfordulója alkalmából az Art-Export Kft. és a Magyar Művészellátó grafikai és festészeti alkotások kategóriájában hirdette meg a pályázatot, amatőrök és hivatásosok részére.
Hírek
A KOGART idén harmadik alkalommal rendezi meg a már hagyományosnak mondható Friss Európa / Fresh Europe kiállítást. Most azonban a HÁZ mindhárom kiállítószintjét a Friss Európa tárlatai töltik be: a húsz budapesti és pécsi képzőművészeti hallgató mellett 12 szlovák, cseh, lengyel és szlovén friss diplomás művész mutatkozik be, méghozzá mestereivel közösen.
Hírek
Augusztus 15-én, kedden 19-órakor lesz Udvarhelyi Zsuzsanna festőművész Viva Secessio című kiállításának megnyitója az Artszem Modern Művészeti Galériában.
Hírek
Augusztus 29-én, kedden, 18-órakor lesz Starking point címmel Kass Eszter kiállításának megnyitója az Ernst Múzeum Dorottya Galériájában. A rendezvényen Hemrik László, művészeti író mond beszédet.
Hírek
2006. augusztus 12-én, szombaton ünnepli 102-ik születésnapját a CowParade Köztéri Kiállítások történetének legidősebb alkotója, Lossonczy Tamás. A jeles esemény alkalmából a szervezők úgy döntöttek, hogy egy világraszóló rekordkísérlettel növelik az ünnep fényét: az idei Sziget Fesztiválon, közel 1500 ember segítségével, élő CowParade performansszal tisztelegnek a fesztivál doyenje előtt.
Hírek
El-Hassan Róza szobra triciklin gördült ki a Műcsarnokból és ért kedden délben a XIV. Sziget Fesztiválra: ezzel megnyitotta kapuit az Octopus Összművészeti Helyszín a gyerekcsúszdák melletti árnyas területen.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ