Hírek

A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatra 241 alkotó 530 művet adott be, ezek közül választja ki a zsűri azokat, melyeket októberben bemutatnak az Alföldi Galériában.

Hírek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a családdal egyetértésben saját halottjának nyilvánítja Fajó Jánost, a vasárnap 81 évesen elhunyt Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművészt - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Hírek

Értelmi sérült felnőtteknek szervezett képzőművészeti tábort a Lámpás 92 Alapítvány Gödön - mondta el Tóth Rebeka, az alapítvány munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hírek

A Resident Art Budapest kortárs művészeti galéria sétája nyáron műteremlátogatás-sorozattá alakul, így július 6. és augusztus 3. között péntek délutánonként tíz képzőművész műtermét látogathatják meg az érdeklődők.

Hírek

Életének 88. évében meghalt Szilvitzky Margit Munkácsy-díjas érdemes és kiváló művész, textil- és képzőművész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) volt tanára - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Hírek

Nemzetközi fazekas, keramikus találkozó és fesztivál kezdődik pénteken Zalaegerszegen, a Gébárti Szabadidő Parkban és a Kézművesek Házában.

Hírek

A Fiumei úti Nemzeti Sírkert művészparcellájában helyezték örök nyugalomra kedden az életének 88. évében, április 25-én elhunyt Szervátiusz Tibor szobrászművészt, a nemzet művészét.

Hírek

Összegzés címen nyílik kiállítás Sonkoly Tibor festőművész munkáiból szombaton a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen.


Hírek

Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrász, a nemzet művésze emlékére ösztöndíjat alapít özvegye, Szervátiusz Klára.


Hírek

Világhírű 19. századi magyar képzőművészek ritkán látható alkotásait mutatja be a Janus Pannonius Múzeum (JPM) legújabb kiállítása, amelyet május 9-étől Pécsett, a Modern Magyar Képtárban tekinthet meg a nagyközönség.

Hírek

Xantus Géza erdélyi festőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely A végtelen felé címmel szerdán nyílik Budapesten a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Hírek

Életének 78. évében vasárnap elhunyt Csete Ildikó Magyar Örökség díjas textilművész, temetéséről később intézkednek - közölte a család hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Kéz-Mű-Remek címmel megnyílt a Nemzeti Szalon legújabb kiállítása szombaton, Budapesten a Műcsarnokban.

Hírek

Július 20-án pénteken 14 órától búcsúzhatnak el Fajó János Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművésztől barátai, tanítványai, tisztelői a Fiumei úti Sírkert ravatalozójában.

Hírek

Életének 82. évében elhunyt Fajó János Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész; a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja - tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Albert Levente erdélyi képzőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely Embrió címmel szerdán nyílik Budapesten, a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Hírek

Életének 77. évében, vasárnap elhunyt Birkás Ákos Munkácsy Mihály-, Herder-, és Prima Primissima díjas festőművész, kiváló művész - tájékoztatta a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) titkársága hétfőn az MTI-t.

Hírek

Berze Imre erdélyi szobrászművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely szerdán nyílik Budapesten a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Hírek

Csaknem húsz helyszínen hetven programot kínál a Rippl-Rónai Fesztivál: a Kaposvár világhírű szülöttének, Rippl-Rónai József (1861-1927) festőművésznek emléket állító összművészeti rendezvény május 24. és 27. között lesz a somogyi megyeszékhelyen.

Hírek

Kilencvenhat millió forintért vásárolták meg Kádár Béla Zenészek című festményét a Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján.

Hírek

Kele Juci festőművész legújabb munkáiból nyílik kiállítás Between címmel csütörtökön a budapesti Ellátóházban.

Hírek

Száz éve, 1918. május 8-án halt meg Hollósy Simon festőművész, a 19. századi naturalizmus és realizmus egyik legkiválóbb magyar képviselője, a nagybányai művésztelep vezető mestere, aki azt hirdette, hogy nincs más művészet, mint a természet visszaadása. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Május 15-én 15 órakor vesznek végső búcsút Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművésztől, a nemzet művészétől Budapesten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkert művészparcellájában - tudatta özvegye, Szervátiusz Klára szerdán az MTI-vel.

Hírek

Életének 88. évében elhunyt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Hírek

Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály művei a világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban hétfőtől; 45 festmény a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) anyagából, további 20 pedig a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjtő, Pákh Imre kollekciójából érkezett a Néva-parti városba.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ