Hírek
A párizsi Erotikus Művészet Múzeuma a közeljövőben megnyitja fiókintézményét Velencében. A magántársaság egy négyemeletes palotát bérel erre a célra a Szent Márk tér közelében.
Hírek
Dezső Tamás szabadúszó két sorozata nyerte el a XXIV. Magyar Sajtófotó pályázat nagydíjait. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Magyar Fotóriporterek Társasága által kiírt verseny eredményét pénteken hirdették ki sajtótájékoztató keretében Budapesten.
Hírek
2006. február 16-án, 18-órakor lesz a megnyitója Gáti Gábor szobrászművész kiállításának a Társalgó Galériában. A rendezvényt Nagy T. Katalin művészettörténész nyitja meg. A kiállítás kurátora Borsos Mihály. A kiállítást március 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
2006. február 16-án, csütörtökön 18-órakor nyílik meg Bernhard Lochman és Siegfried Zaworka – együtt dolgozó salzburgi művészek – Sperma bébik című projektjének kiállítása a Budapest Galéria Kiállítóházában. A rendezvényt Viktoria Burghart nyitja meg.
Hírek
2006. február 7-én, kedden 18-órakor lesz az e.a.t. (experiment of typography) válogatás a kortárs (1985-2005), cseh és szlovák betűtervezők munkáiból című kiállítás megnyitója a Ponton Galériában. A rendezvényt Dr. Gál Jenő követ-tanácsos, a Cseh Centrum igazgatója, Milan Resutik a Szlovák Köztársaság nagykövetségének kulturális tanácsosa, a Szlovák Intézet igazgatója és Somogyi Krisztina, művészeti író, a kiállítás magyar kurátora nyitják meg.
Hírek
A nyáron kortárs magyar képzőművészek által kidekorált 60-100 tehénszobor lesz látható a fővárosban a CowParade Budapest címmel rendezendő köztéri szoborkiállításon, amelynek előkészületei megkezdődtek – mondta Csikós Gergely, a Tehénparádé projektvezetője a Demszky Gábor főpolgármester részvételével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Hírek
Csodás kínai porcelánokat tört darabokra egy kétballábas látogató egy cambridge-i múzeumban, miután saját állítása szerint belebabalyodott a saját cipőfűzőjébe. Miután a madzagok végzetesen összehurkolták lábait, a férfi tántorgott néhány lépést, majd minden erőfeszítése ellenére belezuhant egy vitrinbe.
Hírek
Február 3-án, pénteken 19-órakor lesz a megnyitója Jenisse Marton képzőművész „Eye of the beholder" című kiállításának. A rendezvény helyszíne az Artszem Modern Művészeti Galéria. A kiállítást Vékony Délia művészettörténész nyitja meg.
Hírek
40 különös finn népi játékot és sportágat, köztük mocsári labdarúgást és mobiltelefon-hajítást mutatnak be a Finnagorában, a Dózsa György úti finn kulturális központban február 3-án, s egyben ekkor nyílik kiállítás Bruno Maximus finn képzőművésznek e különös játékokat bemutató képeiből.
Hírek
Meghosszabbították Torma Éva képzőművész kiállításának időtartamát. A rendezvényt 2006. február 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Budapest Galéria Kiállítóházának pincéjében.
Hírek
2006. január 25-én, szerdán 17-órakor lesz Zbigniew Kulik: Karkonosze című fotókiállításának a megnyitója. A rendezvényt Andrzej Pawluszek, az Alsó-Sziléziai Vajdaság marsallhelyettese nyitja meg.
Hírek
2006. január 25-én, szerdán 18-órakor lesz a megnyitója Kecskeméti Sándor kes című kiállításának az N&n galériába. A kiállítást maga a szerző nyitja meg.
Hírek
2006. január 16-február 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők – a Comearound fotókiállítás sorozat keretein belül –Tóth Szilvi Képregényes önarcképek című fotósorozatát a Retorta Galériában.
Hírek
2006. február 9-én, délután fél 6-kor lesz a megnyitója Szigeti Tamás festőművész kiállításának a Ráday Galériában. A rendezvényt március 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
2006. február 14-én, kedden 18-órakor lesz Szász György: Yógaszertár című kiállításának megnyitója a Dorottya Galériában. A rendezvényt Készman József művészettörténész nyitja meg. A kiállítást 2006. március 18-ig, hétfőtől szombatig 10-18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Ausztria nem vásárolja vissza a nemrég jogos tulajdonosuknak ítélt Klimt-festményeket – jelentette be csütörtökön a kulturális miniszter. Elisabeth Gehrer indoklása szerint a kormány szerette volna megszerezni Gustav Klimt remekműveit, az állami költségvetésből azonban lehetetlen kigazdálkodni az öt festmény ellenértékét, 300 millió dollárt (248 millió euró). Ezért a képek hamarosan visszakerülnek jog szerinti tulajdonosukhoz, Maria Altmann amerikai állampolgárhoz.
Hírek
Eduardo Chillida spanyol szobrász 2002-ben meghalt anélkül, hogy tudta volna: nagy álma megvalósulhat. A Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventurán magasodó Tindaya-hegy belsejében tervezett monumentális emlékművét a szigetek kormánya alapos geotechnikai vizsgálatok alapján felépíthetőnek tekinti.
Hírek
Egyedülálló, Edvard Munch és Paul Gaugiun képeit is magában foglaló gyűjteményt árvereznek el Londonban február 7-én és 8-án. „Ennyi Munch-művet egy alkalommal eddig még nem árvereztek el" - mondta Simon Shaw, a Sotheby's aukciós ház szakértője.
Hírek
A Szépművészeti Múzeum kincseiről készült művészi nyomatokat kínálnak a Pigmenta Kiadó webáruházában. A 100 éves évfordulóját ünneplő múzeum most nyíló „Öt évszázad spanyol remekművei" című kiállításának anyagából már öt kép elkészült művészi alapanyagokon - kétféle méretben.
Hírek
2006. február 3-án, pénteken 17-órakor rendezik meg El Kazovszkij. Kossuth-díjas képzőművész Rajzok című kiállításának megnyitóját az Új Színház Galériában. A rendezvényt Földényi F. László esszéista, művészeti író és Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója nyitja meg.
Hírek
2006. február 2-án, csütörtökön 19-órakor lesz a megnyitója a Let's talk about art, baby - című kiállításnak. A rendezvény helyszíne a Platán Galéria, s a kiálítást Tímár Katalin művészettörténész nyitja meg. A rendezvényt március 10-ig nézhetik meg a érdeklődők.
Hírek
Takács Imre művészettörténészt nevezte ki az Iparművészeti Múzeum főigazgatójává Bozóki András kulturális miniszter - tájékoztatott a tárca. Az öt pályázó közül a bíráló bizottság egyhangúan Takács Imrét találta a legalkalmasabbnak - olvasható a közleményben. A kinevezés 2006. március 1-től öt évre szól.
Hírek
2006 elején közel egy tucatnyi kortárs kínai porcelántárggyal gazdagodott a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum kínai gyűjteménye. Jingdezhenben, (ejtsd: Tyingdecsen) a dél-kínai porcelángyártás fellegvárában közel ezer esztendeje készítenek kerámiákat, s a 15. század elején itt alapították meg a kínai császári porcelánkészítő manufaktúrát is. Ez óriási lendületet adott a kerámiagyártásnak, amelynek méreteit híven tükrözi, hogy a 18. században két millió lakosú, több száz égetőkemencével dolgozó nagyvárosként írták le Jingdezhent az utazók.
Hírek
Munkácsy Mihály Golgota című híres festménye 2016-ig tartós letétben a debreceni Déri Múzeumban marad - erről írt alá megállapodást vasárnap, a Magyar Kultúra Napján Pákh Imre, a festmény Amerikában élő tulajdonosa, Juhászné Lévai Katalin, a múzeumot fenntartó Hajdú-Bihar megyei önkormányzat elnöke és V. Szathmári Ibolya, a Déri Múzeum igazgatója Debrecenben.
Hírek
2006. január 26-április 1-ig tekinthetik meg Wilhelm Scherübl: Barbara Judith című kiállítását a Knoll Galériában. A kiállitáson láthatóak lesznek még a művész struktúra-vázlatai is, kis rajzok, amelyeken az emberek közötti kapcsolatok nyomába ered.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ