Hírek
Július 22-én, szombaton 17-órakor lesz Bajnógel Péter fotóművész Panoráma a világra című kiállításának megnyitója Szentendrén, az ArtUnió Kortárs Galériában. A rendezvényt Gönczi Gábor nyitja meg.
Hírek
Graffitisek veszik birtokukba július 22-én a Jövő Háza Parkját: négy országból érkeznek a fiatal alkotók, akik közül a legjobbak kijutnak a németországi döntőre.
Hírek
Szabálysértési eljárást indított az V. kerületi önkormányzat a CowParade szervezői és a Bazilika előtt kiállított tehén megrongálói és elszállítói ellen – közölte az önkormányzat szerdán. Csikós Gergely, a CowParade főszervezője arról tájékoztatott: nem kerül vissza a Szent István térre az Olvadó jégkrém című, vihart kavart alkotás.
Hírek
Mostantól három hónapon át a budapesti belváros egyik kirakatában is megjelenik a Holokauszt Emlékközpont, miután pályázaton nyerte el egy üzlethelyiség kirakatrendezésének jogát a Belváros-Lipótváros Önkormányzatától
Hírek
Július 15-én, szombaton reggel 7-órakor nyitja meg kapuit a Városfal vendéglő. A helyszínen Zalka Imre vándorfotós kiállítása tekinthető meg. A képek a kiállítás végén megvásárolhatók.
Hírek
Július 13-án 19-órakor lesz Marjai Judit fotóművész és Verebics Kati festőművész Bujaság című kiállításának megnyitója a Mucius Kortárs Művészeti Galériában. A rendezvényt Magyari Mónika és Tisza Kata írónők nyitják meg.
Hírek
Zömmel a múlt század húszas-harmincas éveinek a francia kultúrához kötődő festő-avantgárdjának alkotásait mutatja be, egyben vásárra is kínálva egy fővárosi galéria. Az értékes és ennek megfelelõen eléggé borsos árú alkotások csemegét jelenthetnek a gyűjtőknek, de gyönyörködtetik a vékonypénzű látogatót is.
Hírek
Három kiállítás a Műcsarnokban, ami felrúgja megszokásainkat, kimozdít passzivitásunkból.
Hírek
Nemzeti ereklyék bemutatására szolgáló kiállítóteret avattak csütörtökön az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK); a tárlaton elsőként Mátyás király könyvtárának egyik leggazdagabban díszített kódexe, a Philostratus-corvina látható.
Hírek
Július 11-én 16-órakor lesz Pájer Emília, Ferenczy Noémi-díjas textilművész kiállításának megnyitója az Iparművészeti Múzeum Kupolatermében. A rendezvényt Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész nyija meg.
Hírek
Salvador Dalí katalán festő műveiből nyitott meg kiállítást Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke Debrecenben.
Hírek
Javítóműhelyben pihen és restaurálásra vár az egyházi körökben nagy vihart kavaró „nyeles tehén" szobor, miután hétfőről keddre virradó éjszaka ismeretlen tettesek megrongálták, és elvitték a Szent István Bazlika elõl a Liberálisok házához.
Hírek
A Hommage á Forsch Botond című kiállítás július 8-ig látogatható a Stúdió Galériában, keddtől péntekig 16-20, szombaton 12-16 óráig, és folyamatosan bővül.
Hírek
Munkácsy-képek Amerikából címmel kiállítást nyitottak meg Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban.
Hírek
Az olaszországi Treviben kiállítás nyílt azokból az illatszerekből és készítésükhöz használt eszközökbõl, amelyeket Cipruson, a pyrgosi ásatásoknál találtak olasz kutatók.
Hírek
A Csing-dinasztia korabeli porcelánváza, amelyet volt munkáltatója ajándékozott egy brit takarítónőnek, 92 ezer fontért (csaknem 37 millió forintért) kelt el egy londoni árverésen.
Hírek
Előkerült Pinturicchio XV. századi olasz festő eddig elveszettnek hitt, botrányos festményének egy része.
Hírek
Pöttyös relikviákat keres a Friesland Hungária Zrt. egy Túró Rudi Múzeum létrehozásához.
Hírek
Az elmúlt néhány évben észrevehető változások következtek be közvetlen környezetünkben is, melyek nagy valószínűséggel összefüggésbe hozhatók az egész világot érintő klímaváltozással. A várható veszélyekre a British Council a Szén-dioxidMentesVáros című globális kampánnyal próbálja felhívni a figyelmet.
Hírek
Július 12-én, szerdán 18-órakor lesz a megnyitója a Homo ludens, vagyis Felnőttjátszótér című kiállításnak az N&n Galériában. A rendezvényt Erő Zoltán építész nyitja meg.
Hírek
Hivatalosan is bejelentett tüntetést szervez a közöny ellen az ARC augusztus 3-ra, a Felvonulási térre. Az idei plakátkiállítás, videóbemutató és mondatmustra megnyitójával egybekötött megmozdulás célja, hogy felnyissa az alvó lelki szemeket – az egyénét, a vállalatokét, a társadalomét – azokra a visszásságokra és problémákra, amelyek mellett nap, mint nap vakon elmegyünk.
Hírek
Kortárs magyar művészek Rembrandt-művekre reflektáló több mint negyven alkotásából nyílt időszaki kiállítás csütörtökön a budapesti Szépművészeti Múzeumban.
Hírek
Egy divattervezőkből és közgazdászokból álló nonprofit társulás szervezésében, július 16-án, az Erzsébet téren megnyílik a WAMP, azaz a Wasárnapi Művészpiac. A budapesti design és iparművészeti kirakodóvásár ezentúl havonta jelentkezik.
Hírek
A háncsból fonott bocskornak, a lapotynak is emlékművet állítottak Oroszországban, ahol egyre-másra jelennek meg a szokatlan szobrok.
Hírek
Az észak-adriai nagyváros, Zadar (Zára) régészei megerősítették, hogy csőfektetés közben a munkások a Pet bunara (Öt kút) téren a város középkori bejáratát találták meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ