Hírek
Néró császár, aki pirománként él az utókor emlékezetében, az i sz. 64-es nagy római tűzvész után építtette a Domus Aureát, egy 2,5 négyzetkilométeres rezidenciát, benne 300 teremmel. Odaköltözésekor hangzott el szájából a történelmi mondat: „Végre emberi lényként élhetek."
Hírek
Elkészült Debrecenben a Kölcsey Ferenc Kongresszusi Központ, a korábban lebontott, hasonnevű művelődési központ helyén. Az impozáns épületet négyezer négyzetméternyi üvegfelület varázsolja csillogóvá.
Hírek
Idén közel kilencvenmillió forinttal jutott több a megyei múzeumoknak, a többletforrásokat az intézmények kiállítóhelyeik fejlesztésre fordították - mondta el az MTI-nek a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés alelnöke.
Hírek
Budapest Főváros Önkormányzata, együttműködve a VIII. kerületi Önkormányzattal, Pál utcai fiúk szoboregyüttes felállítását tervezi. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapest Galéria nyílt, jeligés pályázatot ír ki Budapesten felállítandó Pál utcai fiúk szoboregyüttes megtervezésére.
Hírek
A jövő évi költségvetésben nem növekedtek a kulturális beruházásra fordítható összegek - mondta Bozóki András kulturális miniszter csütörtökön, kecskeméti sajtótájékoztatóján.
Hírek
A toledói Santa Cruz múzeumban kiállították azokat a faliszőnyegeket, amelyek a XVIII. században V. Fülöp spanyol király megrendelésére készültek Don Quijotéról.
Hírek
Ingyenes tárlatvezetést és karácsonyi dalestet is szerveznek néhány budapesti múzeumban az ünnepek alatt; a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum kínálatából szemezgetett az MTI.
Hírek
Hat személy ellen emeltek vádat Edvard Munch A sikoly című főművének 2004. augusztusában történt elrablása miatt - közölte az AFP francia hírügynökséggel Terje Nyrobe norvég ügyész.
Hírek
Két tonna Moore-t loptak el Nagy-Britanniában: Henry Moore egyik kültéri fémszobrát.
Hírek
Megbecsült festőművész munkájának vélt egy majom festette képet Németországban a moritzburgi Állami Művészeti Múzeum igazgatónője.
Hírek
Családias háború – Fotók az első világháborúból - címmel nyílik kiállítás a kecskeméti Fotómúzeumban. A jövő év elején megnyíló rendezvényt január 20-tól március 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Elképzelte már valaha a teljes csöndet és mozdulatlanságot, gravitáció nélkül? Megtörtént már Önnel, hogy súlya kétszeresével nyomta a Földet? Lakner Antal speciális eszközei ilyen élményekkel gazdagíthatnak minket. Légmentesen zárt lebegőkabinja a külvilág ingereit teljesen kizárja és megszabadítja a központi idegrendszert az igen megterhelő gravitációs vonzástól, így a felhasználó belső horizontja felé fordulhat. A duplagravitációs öltözet viselése pedig a normál földi gravitációs terhelés másfél, kétszeresét eredményezi, amelynek hatására az ember egyszerű mozdulatai is nehéz fizikai erőkifejtéssé változnak.
Hírek
2005. december 15-én, csütörtökön 18-órakor lesz az Ateliers Pro Arts Művészeti Központ által inspirált művészet című kiállítás megnyitója. A kiállító művészek Csordás Zoltán, Katona Zoltán, Kovács Lola, Palkó Tibor, Romvári Márton, Szarvas Ildikó.
Hírek
Csernus Tibor, Párizsban élő magyar festőművész kiállítása január 7-től tekinthető meg az Andrássy úti Kogart Házban. Ezúttal együtt láthatóak Csernus Tibor több, mint fél évszázados festői pályafutásának legjelentősebb művei.
Hírek
Eredeti ókori szarkofágot kínált eladásra egy egyiptomi kereskedő, alig tízmillió dollárért (2 milliárd 120 ezer forint), a kairói piramisoknál lévő boltjában.
Hírek
Az íróasztalfiókból kinövő karácsonyfát ítélték a legtrendibbnek azon a versenyen, amelyen formatervezők próbálták megjeleníteni a modern kor fenyőfáját. Jaroszlavlban meghirdetett "A karácsonyfa, mint művészeti alkotás" című pályázaton a profi formatervezők mellett amatőr dizájnerek is szép számman indultak, akik ötletesnél ötletesebb stilizált fenyőfákkal örvendeztették meg az ítészeket - olvasható az NTV orosz tévécsatorna honlapján.
Hírek
A 75 ezredik látogatót köszöntötték csütörtökön a debreceni Déri Múzeum Munkácsy-kiállításán. V. Szathmári Ibolya múzeumigazgató elmondta: magyarországi vidéki múzeumokban rendezett időszaki kiállításnak még soha nem volt annyi látogatója, mint a Munkácsy - Képek Amerikából című Pákh Imre magángyűjteményéből rendezett tárlatnak.
Hírek
Album készült Péli Tamás, az 1994-ben elhunyt első magyarországi hivatásos roma festőművész, néhai országgyűlési képviselő életéről, munkásságáról; a több, mint száz oldalas kötetet szerdán mutattak be a Parlamentben.
Hírek
Az urbánus táj ma oly aktuális témájával foglalkozó Város/Táj/Beavatkozás című fotókiállítás ausztriai és magyarországi művészek munkáit mutatja be. A kiválasztott művek természet és civilizáció, valós és konstruált környezet metszeteire fókuszálnak, olyan városi tájak, ahol a hátrahagyott jelek és tárgyak fontos szereplőkké válnak.
Hírek
A XIV. Országos Tervező Grafikai Biennále anyagából nyílik kiállítás Privát üzenetünk az Európai Uniónak címmel az Iparművészeti Múzeum kupolatermében december 22-én, csütörtökön 17 órakor.
Hírek
Még a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte a Mű-Terem Galéria vasárnap esti árverését, amelyen 247 művet, vagyis a korábbi aukcióknál mintegy félszázzal többet kínáltak eladásra: 130 művész 231 alkotására, valamint 16 Zsolnay kerámiára licitálhattak az érdeklődők.
Hírek
Kiállítás nyílt a londoni Királyi Akadémián Kína: három császár 1662-1795 címmel, elsősorban a pekingi Palota Múzeumból érkezett műkincsekből.
Hírek
Ma nyitotta meg kapuit a Jövő Háza a Millenárison. A jövőt számtalan formában bemutató tárlat egyik látványos kiállítása a British Council „A szív képei” című kiállítása, melynek középpontjában szervezetünk láthatatlan motorja és a szerelem jelképe – a SZÍV áll.
Hírek
A Pigmenta Kiadó webáruházban magyar alkotók festményeinek, grafikáinak, fotográfiáinak és számítógépes alkotásainak művészi nyomatai közül válogathatnak az érdeklődők. A nyomatok speciális médiákra – például festővászon, akvarell papírok, selyemfényű fotópapír, satöbbi – készülnek, 100 évet meghaladó élettartammal. A teljesen egyedi művészi nyomatok tanúsítvánnyal, hologrammal és a művész aláírásával vannak ellátva, ezzel garantálva eredetiségüket.
Hírek
A Szépművészeti Múzeum csütörtök esténkénti programsorozatában ezen a héten Esterházy Péter író olvas fel Egy nő című regényéből. A Múzeum + elnevezésű rendezvények az intézményben látható időszaki kiállításokhoz kötődnek, a mostani program A nő – Gaston Lachasie művészete című tárlathoz kapcsolódik.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ