Hírek
Az Ernst Galéria újra felbukkant a nemzetközi aukciós piacon, azzal a céllal, hogy elveszettnek hitt magyar műalkotásokat hozzon haza. A minden idők legmagasabb árát elért magyar kerámiákért az Ernst Galérián kívül három világhírű külföldi múzeum is versengett.
Hírek
Befejeződéséhez közeledik a Hódmezővásárhely rendszerváltás előtti fél évszázadát a helybéliek sorsán keresztül bemutató Emlékpont múzeum építése; a megjelenésében és kiállításaiban is különlegesnek ígérkező intézmény július 7-én nyitja meg kapuit.
Hírek
A f_f egy nemzetközi akciókutatással foglalkozó művészcsoport, amely különböző európai helyszíneken a művészeti eszmecsere és együttműködés új módjain kísérletezik. A csoport tagjai egyszerre megfigyelő, kísérletező és alkotó művészek, akik maguk is – országról országra, városról városra vándorolva – gyűjtenek közösségi élményeket, szerveznek akciókat és rendeznek kiállításokat.
Hírek
Miután a Hazai javak című magyar nőművészeti kiállításuk ez év júliusában a New York-i A.I.R. Galleryben kerül megrendezésre, csereprogram keretében az A.I.R Galéria tevékenységét és művészeit mutatják be a Budapesten, a 2B-ben.
Hírek
Salvador Dali katalán-spanyol festőművész több mint száz alkotásából nyílik kiállítás szeptember 1-jén Szegeden - jelentette be Botka László polgármester szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.
Hírek
Giocondát, Leonardo da Vinci leghíresebb festményének „ikertestvérét” állították ki a Maine-állambeli Portland Szépművészeti Múzeumában - az ismeretlen festő által ábrázolt hölgy képmása kísértetiesen emlékeztet Mona Lisa arcvonásaira.
Hírek
A New York Times jelentése szerint rekord áron, (több, mint 37 milliárd forintnak megfelelõ) millió eurónak megfelelő) 135 millió dollárért kelt el árverésen Gustav Klimt (1862-1918) osztrák festőművész Adele Bloch Bauert ábrázoló portréja.
Hírek
Június 23-án, pénteken 19-órakor lesz Farkas Antal Jama fotóművész kiállításának megnyitója az Artszem Modern Mûvészeti Galériában.
Hírek
Június 28-án szerdán 18-órakor lesz Nagy Gábor György festőművész Kilengés című kiállításának megnyitója a Bartók 32 Galériában. A rendezvényt Balázs Kata művészettörténész nyitja meg.
Hírek
Az Iparművészeti Múzeum 2006. június 21-22-én technikai okok miatt zárva lesz.
Hírek
Egyedülálló programokkal várja a Múzeumok Éjszakája közönségét június 24-én a Holokauszt Emlékközpont.
Hírek
Egy londoni egyetemista az emberi hamvak felhasználásának új módját találta ki: beépítette azokat kerámiáiba.
Hírek
A centenáriumi sorozat (Géniuszok és remekművek) 4. állomásának alkalmából a Pigmenta Kiadó - a Szépművészeti Múzeum együttműködésével - elérhetővé tette magas minőségű és hosszú élettartamú művészi nyomatokon Tiziano: Szürke szemű férfi című alkotását.
Hírek
Három hónapra művészek, kreatív csoportok vesznek birtokukba a belvárosban 22, frekventált helyen lévő kirakatot, amelyek eddig csak a városképet rontották.
Hírek
Július 6-án 18-órakor lesz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil Tanszéke – Papír-ruha című – kiállításának megnyitója a Hegyvidék Galériában. A tárlatot Droppa Judit textilművész, a MOME rektora és Hoppál Mihály az MTA Néprajzi Kutatóintézetének igazgatója nyitja meg.
Hírek
Július 11-én 19.-órakor lesz Csáki László: Képtörténetek című kiállításának megnyitója az Irokéz Galériában. A rendezvényt Pálfi Szabolcs nyitja meg.
Hírek
Közép-Európa legnagyobb egybefüggő kiállítóterme is megtalálható a most elkészült MODEM Modern Debreceni Művészeti Galériában - közölte Gulyás Gábor, az üzemeltető kht. ügyvezetője csütörtökön, amikor az újságíróknak bemutatta a Kölcsey Központ részeként elkészült beruházást.
Hírek
A brüsszeli kulturális élet központja, a BOZAR „Été de la Photographie" címmel egész nyáron megtekinthető kiállítás-sorozatot szervezett. Antwerpentől Brüsszelig intézetek, galériák, kulturális központok adnak helyet a nagyszabású rendezvénynek.
Hírek
Június 21-én, szerdán 18-órakor lesz – az N&n galéria által alapított – Molnár Farkas Díj az építészetért harmadik átadása az N&n Galériában. Az elismerést Molnár Éva, a névadó leánya adja át.
Hírek
Fölgyújtották és porig égett a IX. kerület Ráday utca 25. alatti galéria, odaveszett Pataki Tibor grafikusművész Sorskönyvek című tárlata és a Kartonart Galéria papírbútor kiállítása.
Hírek
Thaiföld összegyűjtené a bámijáni óriás Buddha-szobrok maradványait, s újjáépítené az 1600 éves műalkotásokat, de már a délkelet-ázsiai országban.
Hírek
Június 20-tól július 22-ig tekinthető meg Madarász Kathy Margit textiltervező Megidézett örökségünk című öltözék-kiállítása az Ernst Múzeum Dorottya Galériájában.
Hírek
Horvátországban valószínűleg a világ első békamúzeumát nyitották meg Lokve településen, a Gorski Kotar nevű hegységben.
Hírek
Megint kilopták a kardot az Orléans-i Johanna reimsi lovasszobrának kezéből - négy év alatt már harmadszor.
Hírek
Június 26-án, hétfőn 19-órakor lesz a megnyitója az Instant című kiállításnak – ami egy válogatást ad a Fiatal Képzőművészek Stúdió Egyesületének tagjainak alkotásaiból – az Irokéz Galériában. A rendezvényt Kerekes Gábor nyitja meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ