Hírek
Macskássy Izolda alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken Kaposváron a Megyeháza Galériában a somogyi megyenap rendezvénysorozat keretében. Az ezen a napon születésnapját ünneplő festő- és grafikusművész büszkén vállalva korát, azt mondta: „nagyon boldog vagyok, hogy a 61. születésnapomat Somogyországban ünnepelhetem".
Hírek
Ecset helyett a mellére kívánkozik a téma egy ausztrál nőnek, mivel mókusszőr helyett a bimbóit használja eszközként képeihez. Festőállványra sem költ, elég neki a konyhaasztal, arra teríti a vásznat, aztán festékbe mártja melleit és hajolgat. Mindegyik új szín előtt mosdik.
Hírek
2006. január 5-én, csütörtökön, 18-órakor lesz Szöllősi Géza fotóművész kiállításának megnyitója a Műcsarnok projektgalériájában. A rendezvényt Hock Bea esztéta nyitja meg.
Hírek
Dadaista esemény a dadaista kiállításon: egy hetvenéves férfi kalapáccsal támadt rá Marcel Duchamp piszoárjára a párizsi Pompidou-központban, és nem is először - tudta meg az AFP a rendőrségtől és a rendezőktől.
Hírek
2006. január 12-én délután 4-órakor lesz a megnyitója a Divatot a dolgozó nőnek!-című kiállításnak az Iparművészeti Múzeumban. Az 1950-es és 60-as évek divatrajzaiból összeállított rendezvényt Zoób Kati iparművész és divattervező nyitja meg.
Hírek
Novoszibirszkben hamarosan köztéri szobrot emelnek a kísérleti egerek tiszteletére, akik közül oly sokan áldozták életüket a tudomány oltárán. A tervek szerint a kétméteres emlékmű, amelyet egy novoszibirszki szobrász, bizonyos Aram Grigorjan önt bronzba, egy óriás tenyeret ábrázol majd, amelyhez bizalommal bújik oda a kisegér - olvasható a Trud című orosz lap hírportálján.
Hírek
A világ számos nagyvárosa után Budapesten is lesz tehénparádé, azaz Cowparade. A pályázat nyitott, a feladat annyi, hogy műanyag teheneket kell feldíszíteni, ezeket aztán elárverezik és a befolyt bevételt jótékonysági célokra fordítják.
Hírek
2006. január 11-én 20-órakor lesz a megnyitója Dániel András - Semmi baj című kiállításának. A rendezvényt Sinkó István képzőművész, művészeti író nyitja meg. A kiállítást január 28-áig tekinthetik meg a Godot Galériában.
Hírek
Spicc címmel a Magyar Borok Házában január 5-én este különleges fotókiállítás nyílik: Eck Imre Gábor elsősorban borokat, borospoharakat, palackokat, rusztikus tárgyakat, régiségeket örökített meg képein, de láthatók nonfiguratív fény-árnyék kompozíciók is.
Hírek
Az oroszországi Irkutszk nevezetessége a világ valószínűleg egyetlen művészi vénával megáldott fókája, akinek festményeiből tárlat nyílt a szibériai városban. Tyito, a Bajkál-tavi fóka két éve került a nagyvárosba, a helyi delfináriumba. Alkotásait a medence falára erősített vásznakra festi fogai közé szorított ecsetekkel, amelyeket az idomárja kezéből választ ki - olvasható a MIGnews című orosz hírportálon.
Hírek
Világszavazást kezdeményezett Interneten egy svájci alapítvány a világ csodáinak újabb listájáról, az antik világ hét csodájának mintájára. Az embereknek a világ bármely pontján először nyílt lehetőségük arra, hogy így szavazzanak a 21 országban található értékekről.
Hírek
A zsidó egyházi építészet egyik legszebb hazai barokk kori épületét, a jelenleg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) kezelésében lévő mádi zsinagógát a tervek szerint a jövő év első negyedévében használatra átveszi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat - közölte az önkormányzat szóvivője.
Hírek
Csernus Tibor, Párizsban élő magyar festőművész kiállítása január 7-től tekinthető meg az Andrássy úti Kogart Házban. Ezúttal együtt láthatóak Csernus Tibor több, mint fél évszázados festői pályafutásának legjelentősebb művei.
Hírek
A magyar művészek nemzetközi megjelenésének és integrálódásának elősegítése céljából Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda (NKKI) alakult - jelentette be Bozóki András szakminiszter pénteken Budapesten.
Hírek
Több tucat rendezvénnyel – köztük egy-egy nagy kiállítással Párizsban és Aix-en-Provence-ban – emlékeznek meg Franciaországban a nagy festő, Paul Cézanne (1829-1906) halálának centenáriumáról.
Hírek
Idén először télen is várja látogatóit Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Szombaton és vasárnap 10 és 15 óra között lehet a szabadtéri kiállítások területén sétálni. Az igazgatási épületben lévő Skanzen Galéria és a Néprajzi Látványtár hétfő kivételével minden nap 10 és 16 óra között látogatható - tájékoztatott a múzeum sajtóreferense.
Hírek
Tizenkét órán át ugrándozott összeláncolt lábbal Kalifornia egyik sivatagában egy amerikai képzőművész, de nem Guinness-rekorddöntés végett, hanem mert elvesztette a láncot összezáró lakat kulcsát.
Hírek
Az alábbiakban a budapesti Francia Intézet januári részletes programját közöljük. Az év első hónapjában többek között Németh Dániel és Breznay Pál kiállítását tekinthetik meg, az Unit együttes koncertjét hallhatják és Jean Francois Dichamp zongoraestjét élvezhetik mindazok, akik ellátogatnak az intézménybe.
Hírek
2006-ban is este 10-óráig lesz nyitva csütörtökönként a Szépművészeti Múzeum, amikor is színes programokkal, tárlatvezetéssel várja a látogatókat.
Hírek
Az év végi ünnepekre Rómába utazó turistákat kellemetlenül érintette, hogy nem tekinthették meg Néró egykori palotájának kiásott és rekonstruált maradványait. Néró császár hajdani palotáját, a római Oppiusz-dombon épült Domus Aurea-t (arany ház, palota) 1970-en kezdték megszabadítani a rárakódott romoktól, földtől és akkor kezdődtek az épület nagy részének rekonstrukciós, helyreállító munkálatai is.
Hírek
2006. január 12-én, csütörtökön 17-órakor nyílik meg Wagner János festőművész Visszatekintő című kiállítása a Budapest Galéria Kiállítóházában. A kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg.
Hírek
2006. január 6-án, pénteken 19-órakor nyílik meg Egyed László képzőművész, Főleg aktok című kiállítása az Artszem Galériában. A rendezvényt Szilágyi Kornél nyitja meg.
Hírek
Nyizsnyij Novgorodban ez év elején kezdi meg működését az az ikonfestőműhely, ahol látássérülteknek szánt szentképeket készítenek. A „Szentkép születése" elnevezésű projekt egy helyi, mozgássérülteket tömörítő szervezet kezdeményezésére jött létre - olvasható a NEWSru című hírportálon.
Hírek
A cseh nemzeti kulturális örökség része lett 2006. január elsejétől öt Tátra típusu autó, amelyek 1898 és 1947 között készültek. A Tátra autók unikális szériája 1898-tól Észak-Moraviában, Tátra Koprivnicén készült, amikor ez a terület is az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott egészen 1918-ig. A kocsik a Nemzeti Technikai Múzeum kollekcióját gazdagítják. Ott található a Tátra 80 luxusautó 1935-ből, ez limitált széria volt.
Hírek
Néró császár, aki pirománként él az utókor emlékezetében, az i sz. 64-es nagy római tűzvész után építtette a Domus Aureát, egy 2,5 négyzetkilométeres rezidenciát, benne 300 teremmel. Odaköltözésekor hangzott el szájából a történelmi mondat: „Végre emberi lényként élhetek."
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ