Hírek
Május 26-án, pénteken 19-órakor lesz Sinkó István képzőművész Életfilm-töredék(Hommage a Wong Kar Wai) című kiállításának megnyitója az ArtSzem Galériában. A rendezvényt Báron György filmesztéta, filmkritikus nyitja meg.
Hírek
2006. június 2-től 11-ig tart a Küba: Utazás az árral szemben - közép- és kelet-európai művészek és kurátorok együttműködésének vándorútja, a főszerepben Kutlug Ataman díjnyertes mesterművével, a Küba-val; és Csáki László és Pálfi Szabolcs erre az alkalomra készült: Agár - Projekt a magyar agárról című film-installációjával.
Hírek
Május 22-én 17-órakor lesz a Kontakt című kiállítás megnyitója, ami a Ravensburgi Mûvészeti Egyetem tipográfia szakirány tanárainak és hallgatóinak munkáiból ad válogatást a Barabás-villában.
Hírek
Switch II. címmel tizenhat kortárs magyar festõ- és szobrászművész mutatkozik be jövõ héten hétfõn Újvidéken, a péterváradi várban, a Likovni Krug galériában.
Hírek
Május 31-én szerdán 16-órakor lesz Ágg Károly fotóművész kiállításának megnyitója az EuroKlub Galériában. A rendezvényt Feledy Balázs művészeti író nyitja meg.
Hírek
Egyedüliként a magyar közgyűjtemények közül a Szépművészeti Múzeum csatlakozik a Múzeumi Világnap kapcsán meghirdetett nemzetközi rendezvénysorozathoz május 20-án. A francia múzeumok által kezdeményezett múzeumi ünnepen a közintézmények világszerte egész éjszaka állandó és időszaki kiállításaik nyitva tartásával és különleges programokkal várják a látogatókat.
Hírek
A Pigmenta Kiadó tovább bõvítette a régi mesterek műveibõl készített nyomatainak választékát: a már meglévő művek mellett újabb Monet, Gauguin, Delacroix képeket lehet rendelni.
Hírek
A kortárs képzőművészet közel száz jelentős alakjának 110 műve kerül kalapács alá a Polgár Galéria májusi aukcióján. A képek a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) gyűjteményébõl származnak, megtalálható köztük számos, ma már elismert és sikeres művész alkotása.
Hírek
Kétnapos aukcióra készül május 24-én és 25-én a Polgár Galéria, ahol a hagyományos festmény, szobor, műtárgy, bútor kínálat mellett vadászattal és lovászattal kapcsolatos tárgyak is kalapács alá kerülnek - amint erről a csütörtökön este nyílt kiállításon tájékozódhatnak az érdeklődők.
Hírek
Ujházi Péter művészete már kivívta magának az őt megillető előkelő helyet, számtalan méltatás, írás jelent meg művészetérõl az elmúlt évtizedekben, művei ott sorakoznak a múzeumi leltárkönyvekben. 2000-ben Kovalovszky Márta művészettörténész tanulmányával kismonográfia jelent meg eddigi munkásságáról.
Hírek
A Mobil stúdiók 2006. áprilisában és májusában átmenetileg egy-egy közteret foglalnak el 4 különböző városban azért, hogy fiatal művészeknek, performereknek, kulturális szervezőknek laboratóriumként szolgáljanak.
Hírek
Közel 12 millió dollárért (csaknem két és fél milliárd forint) kelt el Andy Warhol egyik leveskonzerv-doboza kedden este New York-ban a Christie's cég kortárs művészeti árverésén.
Hírek
Európa zászlók lobognak a budapesti Artpool Művészetkutató Központ bejárata felett május 9-én Budapesten, a Liszt Ferenc téren.
Hírek
A személyes és globális felelõsség kérdéseire keres választ, valamint a multikulturális világ megteremtésének lehetõségeirõl szól az idén hetedik alkalommal meghirdetett ARC óriásplakát-, citylightplakát-, video- és mondatpályázat; a díjazott pályaműveket augusztusban állítják ki a Felvonulási téren - közölték a szervezõk pénteken.
Hírek
Halálos balesetet szenvedett Gubis Mihály 58 éves magyar grafikus Németországban: rádőlt és agyonnyomta őt egy kőszobor, amelyet épp egy kiállításra akart szállítani a baden-württembergi Mundelsheimben.
Hírek
Május 22-én, hétfőn 18-órakor lesz Remete Kriszta DLA kiállításának megnyitója a Ponton Galériában. A rendezvényt Droppa Judit, egyetemi tanár, rektor nyitja meg.
Hírek
A Cowparade szervezői bemutatkozó Alapítványi nyílt napot szerveznek a tehénparádé műtermében május 17-én, szerdán.
Hírek
Május 19-én pénteken 20-órakor lesz a Jövő zenéje című kiállítás megnyitója a Ráday Galériában. A rendezvényt Gerhes Gábor és Roskó Gábor nyitja meg.
Hírek
Kondor Béla, a XX. század második felének egyik legjelentősebb alkotója idén lenne 75 éves. Életmű kiállítása utoljára több, mint húsz évvel ezelőtt volt a Nemzeti Galériában, pedig az elmúlt évtizedben a Kondor életmű helye  és szerepe rendkívül felértékelődött a magyar festészet és grafika történetében.
Hírek
Találtak egy XV. századi nagy freskót az olaszországi Sienában, a piactér közelében lévõ egykori kollégiumban.
Hírek
Május 20-án 13-órakor tartják a megnyitóját – a Plain Art fesztivál keretén belül – az Új Generáció című ékszerkiállításnak a Sterling Ékszergalériában. A rendezvényt Halasi Rita, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Ponton Galéria igazgatója nyitja meg.
Hírek
Magyarország hajdani lakói távolról vándoroltak be hazájukba, és az ország történelmi léptékkel mérve gyakran volt bevándorlási célország. A Packing-Case. Álmok túlélőcsomagokkal avagy túlélőcsomagok álmokkal kiállításhoz kapcsolódó beszélgetés elsősorban arra keresi a választ, hogy miért utazik el valaki ebből az országból, vagy miért utazik hozzánk hosszabb időre.
Hírek
A CowParade életnagyságú szobrainak díszítése megkezdődött: több ismert művész mellett sok fiatal, pályakezdő képzőművész és grafikus is műteremben dolgozik már a nyáron Budapest utcáin látható teheneken.
Hírek
A BTI 2006. június 18-án második alkalommal rendezi meg a Csend Napját Budapesten, a Fiumei úti Sírkertben. A tavaly, ugyanezen esemény alkalmából meghirdetett nagy sikerű (közel 100 pályamű) festménypályázat folytatásaként idén egy fotópályázattal szeretné megszólítani mindazokat, akik fényképezőgépükkel szívesen erednek érdekes, és művészi igényességgel megragadható témák nyomába
Hírek
A szárnyaló röppentyűk és féktelen objektumok szerelmese 2006-ban nem a bátor csapatjátékosoknak ad randevút, hanem azokat az alkotni vágyó egyéniségeket hívja harcba, akikben ott lakozik a játékos, gyermeki szellem.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ