Hírek
180 millió forintnál koppant a kalapács Csontváry Kosztka Tivadar Hídon átvonuló társaság című, kisméretű, 60x72 centiméteres képére folyó, izgalmas licitálás végén hétfõn este, a Mű-Terem Galéria tavaszi árverésén a Budapest Kongresszusi Központban.
Hírek
A múzeumi Világnapon a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum 15-és 17-óra között különleges tárlatvezetésekkel várja vendégeit.
Hírek
Május 10-én, szerdán 18-óráakor lesz Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos: két[dé] című kiállításának a megnyitója az N&n galériában. A rendezvényt Wesselényi-Garay Andor építész-teoretikus nyitja meg.
Hírek
Május 5-én, pénteken 19-órakor lesz Francois Joly festőművész kiállításának megnyitója azb ArtSzem Modern Mûvészeti Galériában.
Hírek
Negyvenmillió dollárért (több mint 8 milliárd forintért) kelt el egy Van Gogh festmény a Christie,s aukciósház árverésén New Yorkban.
Hírek
A főváros után először Pécsett láthatók a Művészetek Háza Martyn Ferenc Tetőtéri Galériájában Mednyánszky László művei - hangzott el kedden a kiállítás megnyitását megelőző sajtótájékoztatón.
Hírek
Május 4-én 19-órakor lesz Wahorn András: Erős Farkas I. című kiállításának megnyitója az Octogonart Galériában. A rendezvényt június 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Május 5-től 26-ig tekinthető meg a Tűzrakrtérben – Rétegek címmel – azoknak a fiatal képzőművészeknek a kiállítása, akikben az a közös, hogy mindannyian a Théba Művészeti Akadémián végeztek.
Hírek
Leitner Barna a különböző műformák kontextuális viszonylatait kutatja. Sokoldalú művész, aki mindig az aktuális problémához választja ki a legmegfelelőbb műfajt és technikát. Művészetére csak részben igaz a konceptuális meghatározás.
Hírek
Április 30-án 18-órakor lesz A Nagy Mű című kiállítás megnyitója a győri Rómer Házban. A rendezvényt Faludy Judit művészettürténész nyitja meg. A kiállításra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Háromszázmillió forinttal támogatja az Alfa-program keretében az önkormányzati múzeumok fejlesztését az idén a kulturális tárca - közölte a minisztérium sajtóirodája.
Hírek
Kilencedik alkalommal rendezik meg május 24-27. között Veszprémben az Országos Kortárs Összművészeti Találkozót - mondta Krámer György koreográfus, a találkozó művészeti vezetője Veszprémben.
Hírek
Gerlóczy Bea Táncrend című kiállításának megnyitója április 30-án 18-órakor lesz az Aranytíz Művelődési Központ Előtér Galériájában. A tárlatot Szerényi Gábor nyitja meg. A rendezvény május 21-ig tekinthető meg.
Hírek
A Magyar Rákellenes Liga ismét 24 órás festőmaratont szervez június 2-án, pénteken 14- órától június 3-án, szombaton 14-óráig a KOGArt házban. A gyõztesek a pénzt egy rákellenes szervezetnek ajánlják fel jótékony célra.
Hírek
Minden nap helyre kell állítani egy nemrég megnyílt sanghaji múzeum viaszszobrait, mert a napi 3500 látogató előszeretettel tapogatja, simogatja azokat.
Hírek
Lydia Schouten holland művész Le Jardin Secret címû kiállítása május 11-én, csütörtökön nyílik a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.
Hírek
Egy belga gyűjtőnek köszönhetően a pekingi Tiltott Városban kiállítás nyílt olyan, a kínai Ming-dinasztia korából (1573-1619) származó bútorokból, amelyek az elmúlt évszázadokban kerültek ki Kínából.
Hírek
Magyarország legnagyobb kortárs művészeti kiállítása 2006 május 6-tól tekinthető meg a MAXCity Lakberendezési Bevásárlóközpontban, mely éppen egy éve, 2005. májusában nyitotta meg kapuit Törökbálinton, az M1-es autópálya 14-es számú leágazásánál
Hírek
Kiállításon mutatkoznak be a szexbútorairól ismert holland fafaragó és bútorasztalos nem mindennapi alkotásai.
Hírek
Négy és nyolc év közötti börtönbüntetésre ítélt egy oslói bíróság kedden három norvégot, akik részt vettek Edvard Munch két híres festményének két évvel ezelőtti elrablásában.
Hírek
2006. május 4-én 17-órakor lesz Jánuš Kubíček cseh festőművész 70-es évekbeli absztrakt munkái kiállításának megnyitója a Cseh Centrumban.
Hírek
Élet a halál után címmel az egyiptomi halotti kultusz kialakulását és fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeum nemzetközi hírű anyagából Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban vasárnap.
Hírek
Rövid időre bemutatták a sajtónak a közép-franciaországi Montbrisonban lévő Allard múzeumban egy spanyol származású férfi állatokhoz hasonlóan preparált, kitömött tetemét, amelyet a 19. században egy francia arisztokrata ugyanolyan módon őrzött meg, mint a vadásztrófeáit.
Hírek
Japán tudósoknak sikerült megszólaltatniuk Mona Lisát - mint kiderült, Leonardo da Vinci híres Giocondájának nyugodt, mély hangja van.
Hírek
A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Hungart támogatásával négy részből álló kiállítás-sorozatot rendeznek az Új Színház Galériában. Az első alkotóművész, Kónya András jelmez-, díszlettervező Retrospektív, 25 Volt című kiállításának megnyitója május 5-én, pénteken 17-órakor lesz.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ