Hírek
Szenzációs, 202 tételes választékkal, közte egy Csontváryval nyílik kedden a Mű-Terem Galéria tavaszi aukciós kiállítása.
Hírek
Április 28-án pénteken 17-órakor nyílik egy kiállítás Komlós Krisztina manóiból és tündéreiből a KUSZA galériájában.
Hírek
Május 23-tól június 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők Eperjesi Ágnes: Visszafordíthatatlan folyamat című kiállítását a Vintage Galériában.
Hírek
2006. április 27-én csütörtökön 17-órakor Andrzej Wajda: Filmtörténet plakáton címmel plakátkiállítás megnyitó lesz a Lengyel Intézet kiállítótermében. A rendezvényt Kovács István, író nyitja meg.
Hírek
Elképzelhető, hogy Begce eredetileg egyfajta mongol „hadisten", harci szellem volt, mely a buddhizmus térhódításának hatására, mint sok társa, nem eltűnt, hanem átalakulva helyet foglalt a buddhista panteonban. S ma Mongólia „védőszentje". A tibeti buddhista istenek között is megtaláljuk, mint a gelugpa rend védelmezőjét. Az első dalai láma említi életrajzában először (1494).
Hírek
A néphit szerint a kobra képes elválasztani a tejet a víztől. A nágákkal gyakran találkozunk különféle mítoszok szereplőiként. Ezekben a nágák kígyóistenségek vagy kígyódémonok, nemzetségük a földalatti vizeket vagy Bhógavatí földalatti városát lakja. Az ábrázolásokon kígyótestük és emberfejük van, mely fölé három, öt vagy hétfejű kobracsuklya emelkedik.
Hírek
Május 9-től ­28-ig látható Szőllősi Endre emlékkiállítása az Óbudai Társaskör Galériában.
Hírek
Hol vagyunk otthon? Milyen okok vezethetnek egy embert, hogy elhagyja szülőhazáját, s kivándorló, azaz valahová bevándorló legyen? Hogyan teremtjük meg magunknak biztonságot adó új körülményeinket egy új helyen? A mindig is aktuális, de folyamatosan változó kérdéskört feszegeti a Packing-Case – álmok túlélőcsomagokkal avagy túlélőcsomagok álmokkal című kiállítás.
Hírek
A Gyűjtők és kincsek című kiállítás részeként, de külön egységben, a régi textíliák kiállítására vonatkozó műtárgyvédelmi szabályoknak megfelelő körülmények között, klimatizált és lesötétített teremben látható néhány, a gyűjtemény történetében kiemelkedő jelentőségű falikárpit.
Hírek
Tudományos üléssel, szakmai elismerések átadásával és különböző építmények megtisztításával, a falfirkák eltávolításával ünneplik a műemléki világnapot ma Budapesten.
Hírek
Észlelés és értelmezés. Miként gondolkodunk a világról? Hol vannak a Mi határai? Az élővilág az, vagy ő? Mire van érzékszervem? Érzed-e az atrazine ízét? Hol rajzolható meg a gondolati, érzékleti horizontom határa? Mi az ember szó jelentése?
Hírek
Április 27-én 18-órakor lesz Nádor Tibor festőművészTájképek című kiállításának megnyitója az Artus Galériában. A rendezvényt Szeifert Judit művészettörténész nyitja meg.
Hírek
Sine loco et anno címmel nyílik kiállítás szerdán Konok Tamás műveiből a budapesti Ernst Múzeumban - a retrospektív tárlatot maga a Kossuth-díjas festőművész mutatta be a sajtó képviselőinek.
Hírek
2006. május 4-én, csütörtökön 17-órakor lesz Plachy Sylvia fotóművész Önarckép hazatérő tehenekkel című kiállításának megnyitója a Budapest Galéria Kiállítóházában. A rendezvényt Szilágyi Sándor fotóművészeti író nyitja meg.
Hírek
Április 21-én 17-órakor nyílik meg Szilágyi Júlia textilművész kiállítása a Wladis Galériában. A rendezvényt május 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
A kölcsönző múzeumokkal történt megállapodásoknak köszönhetően két héttel tovább látható az El Greco, Velázquez, Goya című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Az eredetileg tervezett április 30. helyett így május 14-én zár majd a spanyol festészet öt évszázadát bemutató nagyszabású tárlat.
Hírek
Az FBI szerint mintegy 8 milliárd dollár (1 725 milliárd forint) értékben loptak műkincseket 2005-ben a világban. Szakértők becslése ennél jóval nagyobb összegről szól, de nehéz lenne pontos számot megállapítani, mivel nincsenek hivatalos statisztikák, és egyes országokban, mint például Németországban, azoknak a műkincseknek, amelyeknek nincs meghatározott piaci áruk, szimbolikusan egy eurós értéket tulajdonítanak.
Hírek
Május 8-án hétfőn 18-órakor a Műterem Galéria tavaszi árverést tart a Budapest Kongresszusi Központban. Az aukcióra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Április 26-án, a csernobili katasztrófa huszadik évfordulóján nyílik meg az OSA Archívum kiállítása nemzetközi kurátorok közreműködésével a Centrális Galériában. A kiállítás középpontjában azok a paradoxonok, feszültségek és tények állnak, melyek a nukleáris energia békés és katonai alkalmazását kísérték.
Hírek
Két éve várja a látogatókat a Kogart ház - a művészetek és a gasztronómia háza - az Adrássy úton, s ami másutt elég ritka, egy-egy kiállítás megnyitójára sorban állnak az emberek, hogy bejussanak - mondta az évforduló alkalmából Kovács Gábor, a Kogart házat is magában foglaló alapítvány alapítója.
Hírek
A mobilitásról/On Mobility- című projekt több európai kortárs képzőművészeti intézmény együttműködésével jön majd létre. Az amszterdami De Appel kezdeményezte projekt a résztvevő intézményekben mutálódó, helyszínről helyszínre változó kiállításokban ölt testet.
Hírek
Április 27-én csütörtökön 18- órakor lesz Gálhidy Péter szobrászművész Tengely című kiállításának megnyitója a Budapest Galéria Kiállítóházában. A rendezvényt Gálhidy Péter szobrászművész nyitja meg.
Hírek
Húsvét vasárnap Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke vágta át a nemzeti színű szalagot az újjászületett pesti Kálvária előtt, ezzel megnyílt a nagyközönség előtt is a 250 éves barokk műemlék.
Hírek
A húsvéti hétvégén a legtöbb budapesti közgyűjtemény látogatható. Meghosszabbított nyitva tartással, 9-től 19 óráig várja a hétvégén és húsvéthétfőn a látogatókat a Szépművészeti Múzeum, amely ezért a szokásos hétfő helyett kedden tart majd zárva.
Hírek
Portugáliában nagy modern művészeti múzeumot nyitnak azután, hogy a kormány megállapodott ebben egy madeirai milliárdos üzletemberrel és műgyűjtővel.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Az, hogy egy tojásra azt mondom, hogy büdös, nem jelenti azt, hogy jobbat tudok helyette tojni."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ