Hírek
Április 13-án csütörtökön, 18-órakor nyílik meg Mezei Erzsébet képzőművész Kötéltánc című kiállítása a MU Színház Galériájában. A rendezvényt Péter László grafikusművész nyitja meg.
Hírek
Victor Vasarely születésének századik évfordulója alkalmából a budapesti Csók István Galériában kiállítás nyílt, amelyet Philippe Zeller francia nagykövet nyitott meg.
Hírek
Két összekulcsolt, mumifikálódott kéz a szimbóluma a Magyar Természettudományi Múzeum Rejtélyek, sorsok, múmiák című új időszaki kiállításának, amelynek több, mint kétszáz éves leleteit pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek.
Hírek
Április 7-től Szegedy-Maszák Zoltán és Fernezelyi Márton videóinstallációja segítségével egy virtuális ablak fogja összekötni a Párizsi Magyar Intézetet és a Budapesti Francia Intézetet. Ez a „see-through" rendszer teszi majd lehetővé, hogy e két kulturális intézet kapcsolatot létesítsen egymás között az internet hálóján.
Hírek
2006. április 6-án, csütörtökön, vagyis ma 17-órakor lesz a megnyitója a Kor-képek című kiállításnak a Budapest Galériában. A rendezvényt Szakolczay Lajos író nyitja meg.
Hírek
A bonni Videonale – nemzetközi videoművészeti fesztivál 1984-es indulása óta folyamatosan bővül és változik. A kétévente megrendezésre kerülő szemle programját a vetítések mellett ma már nagyszabású kiállítás és a médiaművészet aktuális témáit tárgyaló szakmai beszélgetések teszik még izgalmasabbá.
Hírek
Bóbics Diána évek óta a hétköznapok jelentéktelennek tűnő pillanatait figyeli. „Hétköznapi balesetek - First Aid" című sorozatában elsősorban saját testének - fotó segítségével megörökített - sérüléseit festi és rajzolja. Ugly but beautyful című kiállításának megnyíitója április 4-én, kedden 18-órakor lesz a Retorta Galériában.
Hírek
Akár antivegetáriánus kiállításnak is lehetne nevezni azt a tárlatot, ahol a bemutatott műremekek többsége valódi, hamisítatlan húsból készült.
Hírek
április 20-án, csütörtökön 19-órakor lesz Braun András: Önindító/Self-Starter című kiállításának a megnyitója az ACB Kortárs Művészeti Galériában.
Hírek
Idén is megtartják a múzeumokkal kapcsolatos ünnepeket. A múzeumi világnap alkalmából május 20-21-én Múzeumi majális lesz a Nemzeti Múzeumban, a Múzeumok éjszakáját június 24-én rendezik, szeptember 16-17-én pedig a Kulturális Örökség Napjait tartják.
Hírek
Nem engedték be a háromszoros vázagyilkost arra a sajtóértekezletre, amelyen bemutatta a brit múzeum, hogy részben már sikerült összerakosgatni az egyik ripityára tört műkincset.
Hírek
2006. március 30-án, csütörtökön 18-órakor lesz a megnyitója Lakner László: Exit New York című kiállításának a Deák Erika Galériában.
Hírek
2006. április 7-én, pénteken 17 órakor lesz Ocztos István képzőművész Egy szó – Egy rajz című kiállításának megnyitója az Új Színház Galériában. A rendezvényt Várnagy Tibor képzőművész, művészeti író, a Liget Galéria vezetője és Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója nyitja meg.
Hírek
Sajdik Ferenc munkái számos európai galériában és múzeumban megtalálhatóak, ennek ellenére kevés az olyan alkalom, amikor itthon, önálló kiállításon láthatjuk műveit. Pedig a karikatúra a legizgalmasabb művészeti műfajok egyike. Különös összefüggések felmutatására képes, és Sajdik él is vele.
Hírek
Április 12-én, szerdán 19-órakor lesz Lévay Jenő: Tömegszerencse című kiállításának a megnyitója az N&n Galériában. A rendezvényt Nagy T. Katalin művészettörténész nyitja meg.
Hírek
London egy faji, vallási, kulturális olvasztókemencévé lett a XXI. század elejére. Keresztények, muszlimok, hinduk, zsidók és kínaiak tanulják itt, hogy hogyan lehet egymás mellet élniük, mik azok a látható és láthatatlan törvények, írott és íratlan szabályok amelyek segítenek, hogy elfogadják és tolerálják egymás kultúráját, szokásait, s ezen keresztül pedig a másik embert.
Hírek
A tetoválás történetéről látható e héttől kiállítás Bécsben a természettörténeti múzeumban (Naturhistorisches Museum). Az augusztus 6-ig nyitva tartó tárlat ennek az ősi szokásnak a történetét, hagyományait mutatja be.
Hírek
A Blue Noses a századforduló egyik leglenyűgözőbb jelensége. A csoporthoz tartozó művészek Oroszország keleti régióiból jöttek Moszkvába — Vjacseszlav Mizin Novoszibirszkből, Alexander Saburov pedig Jekatyerinburgból. Gyakran dolgoznak együtt két másik novoszibirszki művésszel, Konsztantin Szkotnikovval és Alexander Bulnyginnel, sőt a fotós Jevgenyij Ivanovval is.
Hírek
Kortárs Roma Galéria nyílik június elején Budapesten - jelentette be Bozóki András kulturális miniszter a leendő galéria helyiségében. Az V. kerületi Tüköry utca 5. szám alatt kialakított képtárban elsősorban cigány képzőművészek időszaki kiállításai lesznek láthatók.
Hírek
Április 5-én, szerdán 19-órakor lesz A régi / új pesti zsidónegyed című kiállítás megnyitója az öt esztendős az N&n galériában. A rendezvényt Ikvai-Szabó Imre szociálpolitikus nyitja meg, a kiállítás kurátora Beleznay Éva várostervező.
Hírek
Az elfelejtett birodalom címmel nyílt meg a barcelonai Caixa-fórumban az a kiállítás, amely az ókori Perzsia kincseit mutatja be.
Hírek
Átépítés fenyegeti a párizsi Montmarte Ville des arts művésznegyedét, ahol többek között Renoir, Cézanne, Touluse-Lautrec és Eugene Carriere dolgozott.
Hírek
Április 3-án, hétfőn 17-órakor lesz Móser Zoltán Láttam Varsót - Widziałem Warszawę című fotóalbumának bemutatója a budapesti Lengyel Intézetben. Az est vendégei: Móser Zoltán, a szerző, Małgorzata Naimska, a Varsó Főpolgármesteri Hivatal Kulturális Hivatal igazgatója, Szalai Attila, a varsói Magyar Kulturális Intézet volt igazgatója lesznek.
Hírek
2006. április 12-én 18-órakor lesz Erőss István: Homo faber című kiállításának a megnyitója a Magyar Műhely Galériában. A rendezvényt Gaál József nyitja meg. A kiállítást május 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
A Megszakított történelem címû kiállítás a múzeum közép-kelet európai mûvészetet kutató és feltáró Arteast sorozozatába illeszkedik. A kiállítás a 70-es és 80-as évek Keleti blokkjának mûvészeti intézmény-kísérleteivel, a megszûnt terek és megszakított kollektívák történetével, a „kis történelemmel" foglalkozik.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ