Hírek
Közel 900 pályamű érkezett a tavaly decemberi kiírás óta a világ talán legismertebb köztéri kiállítására, a CowParade budapesti megmozdulására. – A CowParade Budapest művészeti pályázatára érkezett több száz jelentkezés világviszonylatban is előkelő teljesítmény. Ha jól emlékszem, még nálunk sem volt ennyi lelkes jelentkező - nyilatkozta a budapesti pályáztatás értékelése során Harrie Rademaekers, a korábbi CowParade Stockholm szervezője.
Hírek
Március 9-én, 17.30-órakor lesz a Vigh Tamás szobrászművész 80. születésnapja tiszteletére rendezett kiállítás megnyitója a Ráday Galériában. A kiállítást március 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
A fotó, mint műtárgy, egyre értékesebbé válik. Műgyűjtők vágyott darabjaivá válnak, gazdagok otthonaiban váltják fel a festményeiket a falakon. Nemrégiben New Yorkban egy fotót 2,928 millió dollárra becsültek. Edward Steichen, aki később a New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) fotográfiai részlegének igazgatója lett, 1904-ben készítette Long Islanden.
Hírek
Páratlan kiállítás nyílt az orosz szimbolista festők alkotásaiból Orosz szimbolizmus - Kék rózsa címmel szerda este a moszkvai Tretyakov Képtárban. A művészcsoportot Boriszov-Muszatov: Kék rózsa című festménye után nevezték el, s képeit utoljára 1907-ben láthatták együtt kiállításon az érdeklődők.
Hírek
Az alábbiakban az Iparművészeti Múzeum márciusi rendezvényeiből közlünk ízelítőt. A Gyűjtők és kincsek című időszaki kiállításában az idén 135-éves intézmény gyűjteménye legjavát, mintegy négyszáz műalkotást vonultat föl.
Hírek
A Magyar Iparművészeti Egyetem március elsejétől fölvette Moholy-Nagy László (1895-1946) világhírű avantgard művész nevét és Moholy-Nagy Művészeti Egyetemként működik tovább.
Hírek
2006. március 4-én 16-órakor kezdődik – az e-a-t (experiment and typography) című kiállítás záróakkordjaként – Alan Záruba cseh tervezőgrafikus előadása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Ponton Galériájában.
Hírek
A Rio de Janeiro-i karnevál forgatagában pénteken elkövetett múzeumi rablás során megsérült Pablo Ruiz Picasso egyik értékes festménye.
Hírek
A vízhiány és a sivatag terjedése miatt évről évre romlik Kínában a magaoi barlangokban található, 1600 éves buddhista falfestmények állapota - adták hírül szakértők a helyi sajtóban.
Hírek
Egy hónap alatt csaknem 60 ezren látták az El Greco, Velázquez, Goya című kiállítást a Szépművészeti Múzeumban. Az öt évszázad spanyol festészetének remekműveit bemutató tárlatot a nagy érdeklődés ellenére, az új jegyvásárlási rendszernek köszönhetően hosszabb sorban állás nélkül csodálhatják meg az érdeklődők.
Hírek
2006. március 1-én, szerdán 18-órakor lesz Golda János: Sorsod borsod című kiállításának megnyitója az N&n Galériában. A rendezvényt Jelenits István piarista nyitja meg.
Hírek
2006. március 9-én 19-órakor lesz a megnyitója Csáki László: Adaptációk és dokumentum című kiállításának az acb Kortárs Művészeti Galériában. A rendezvényt április 14-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Amadeo Modigliani több, mint száz alkotása látható péntektől a római Complesso del Vittoriano múzeumban rendezett nagy kiállításon, amelynek célja a rendezők szerint, hogy végre igazságot szolgáltassanak az „elátkozott" művésznek.
Hírek
Március 7-én este 6-órakor lesz a megnyitója annak a kiállítás-sorozatnak, ahol 10 héten keresztül öt pécsi fiatal képzőművész: Katharina Roters, ifj. Ficzek Ferenc, Bóbics Diana, Tari Eszter és Leitner Barna mutatkozik be. A rendezvényt Fehérvári Tamás művészettörténész nyitja meg a Retortában.
Hírek
A művészet ünnep. Ünnep, mert szépséget, színt hoz a hétköznapok szürkeségébe. Ünnep van hát ezekben a hetekben – egészen március 19-ig – az Újpalotai Közösségi Házban, a Zsókavár Galériában, ahol Solymos Tamás Géza festő-esztéta képeit tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Az Iparművészeti Múzeum intézménye 2006-ban lép fennállásának 135. esztendejébe, Üllői úti palotája pedig 110 éve csalogatja egyedülálló szépségével és páratlan műkincseivel a látogatókat.
Hírek
Igencsak megittasultak az Egyesült Államokban egy művészeti tárlatnak a látogatói, akiknek 17 dollárért annyi Martinit ígértek a szervezők, amennyi csak beléjük fér. A Milwaukee Művészeti Múzeum látogatói közül sokan túlmerítették kvótájukat, alaposan felöntöttek a garatra, annyira, hogy ordibáltak, tántorogtak, bepiszkították a műtárgyakat, felmásztak szobrokra.
Hírek
Kilencedik éve rendezik meg a lakáskultúrát és a design új trendjeit bemutató kiállítást, amelyre ezúttal március 2-tól 5-ig a Műcsarnokban. Az idén harmincnégy kiállító vesz részt a négy napos seregszemlén.
Hírek
Március 7-én, kedden 14-órakor lesz Erdős Júlia textilművész DLA kiállítása és az ehhez kapcsolódó Doctor of Liberal Arts védése a Magyar Iparművészeti Egyetem Doktori Iskolájában.
Hírek
Február 28-án 18-órakor nyílt meg Solymos Tamás Géza festő, esztéta kiállítása a Zsókavár Galériában. A rendezvényt Ádám Kata esztéta, újságíró nyitotta meg. A kiállítást március 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Március 3-án, pénteken 18-órakor lesz Mátrai Miklós Preview II- című kiállításának megnyitója az Ibis Hotelban. A rendezvényt Erdélyi Zsolt fogja megnyitni. A kiállítás a tavalyi nagysikerű – budai várbeli – Preview I fotókiállítás folytatása.
Hírek
Ruhák, képek, amik olyan hangulatokat képviselnek, amelyekben minden megtalálható, de ugyanakkor nem lehet őket besorolni – de nem is kell. – 2006. március 2-án, 20.30-tól tekinthetik meg az érdeklődők a MÁS második audiovizuális bemutatkozását a MUSTBEAT csapattal a Szociál Klubban.
Hírek
A Párizsi Magyar Intézet (PMI) Budapest, művészek városa című kiállítását és Kádár Béla a párizsi Le Minotaure galériában kiállított festményeit ajánlotta olvasói figyelmébe a Le Figaro című francia napilap hétvégi számában.
Hírek
A képeslapokon ragyogó fehér Parthenon eredetileg sok helyen kék, piros és zöld színekben pompázott - jelentette ki pénteken a 2500 éves templom restaurálását irányító régész.
Hírek
A március 9-én nyíló Munkácsy-kiállítás képei, kilenc kivételével megérkeztek Kaposvárra, a Somogy Megyei Rippl-Rónai Múzeumba - közölte Winkler Ferenc múzeumigazgató pénteken, a sajtótájékoztatón.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„A bűvész nem varázsló, csak színész aki a varázsló szerepét játssza. A színészről sem szokták letépni az álszakállt!"
Rodolfó
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ