Hírek
2006. február 3-án, pénteken 17-órakor rendezik meg Roskó Gábor képzőművész Pekingi rajzok című születésnapi kiállítás megnyitóját az Új Színház Galériában. A rendezvényt Németh Gábor író, szerkesztő és Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója nyitják meg.
Hírek
Rembrandt és Caravaggio, a fény-árnyék két mestere folytat képeivel párbeszédet azon az amszterdami kiállításon, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a nagy németalföldi festő születésének 400. évfordulója alkalmából rendezett jubíleumi év keretében.
Hírek
A budapesti VII. kerületi jegyző csütörtökön visszavonta a VI. kerületi Király utca 40. alatti, Hild-ház bontására korábban kiadott engedélyt - közölte az erzsébetvárosi hivatal szóvivője. Megszületett a hivatalos határozat, a jegyző visszavonta a korábbi határozatot és új eljárást kezdeményezett - mondta Kádi Csaba.
Hírek
2006. március 2-től április 2-ig lesz látható Nemes Csaba: Afrikai nap című kiállítása a Műcsarnokban, a Menü Pont projektgalériában. A rendezvény kurátora Prosek Zoltán. A megnyitó 2006. március 2-án, csütörtökön 18-órakor lesz. A kiállítást Szirtes János nyitja meg.
Hírek
A szegedi Móra Ferenc Múzeum, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum összefogott, hogy 2006-ban a három megyeszékhelyen nagyszabású Munkácsy-kiállításokat láthassanak az érdeklõdõk – a szegedi múzeum vállalta, hogy a közösen szervezett tárlat rendelkezésére bocsátja a tulajdonában lévõ Honfoglalást és a Lány tálcával című tanulmányt.
Hírek
Friedmann Endrének, a több mint fél évszázada a Magyar Távirati Irodánál dolgozó fotóriporternek kiállítása nyílt A pillanatból élek címmel - Fényképek az életműbõl 1954-1979 alcímmel - a Magyar Fotográfusok Házában (Mai Manó Ház, VI. kerület Nagymezõ utca 20.). A tárlat március 19-ig látható. Az alkalomból bemutatták azonos címmel megjelent fotóalbumát is, amelyet a Folpress Kiadó gondozott.
Hírek
Koncz Margit és Czabarka Zsuzsa régészeti rajzaiból és más művészeti alkotásaiból nyílt Csak rajzolok címen kiállítás Szegeden a Móra Ferenc Múzeum Vár épületében. A régészeti kiállításokon az eredeti leletek mellett látható sír-, tárgy- vagy rekonstrukciós rajzok segítik a legkülönbözõbb korú és felkészültségű látogatók ezreit a mondanivaló megértésében.
Hírek
Csütörtökön a norvég fővárosban második nekifutásra megkezdődött Edvard Munch (1863-1944) két világhírú festménye, „A sikoly" és a „Madonna" feltételezett elrablóinak pere. A hat norvég vádlott ügyvédei arra kérték a bíróságot, hogy az eljárás során ne használja fel a rendőrség által lehallgatott több, mint 10 000 mobiltelefonos beszélgetés egy részét.
Hírek
A Gustav Klimt képei közül a jogos örökösöknek visszaadandó öt festmény eladásából befolyó összegből többet kap majd E. Randol Schoenberg, a pert megnyerő ügyvéd, mint a jogos örökösök bármelyike.
Hírek
Demszky Gábor indokoltnak tartja a Király utca 40-es számú ház megmentésére szervezett demonstrációt, amelyre az ÓVÁS egyesület és még néhány civilszervezet felhívása nyomán került sor kedden.
Hírek
Az Ügyészségtől kéri egy belvárosi műemlékvédelmi épület lebontási engedélyének azonnali felfüggesztését az ÓVÁS! Egyesület - jelentette be a városvédő szervezet több civil mozgalommal közösen megtartott keddi sajtótájékoztatóján a VI. kerületi Király utca-Vasvári Pál utca sarkánál lévő klasszicista épület előtt.
Hírek
A „MAKI-E - Japán lakkművészet a 19. században " című kiállítás utolsó termében – a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumben – egy 19. század végi, magyarok által vezetett jokohamai műkereskedés enteriőrje elevenedik meg archív fotográfia segitségével. A japán műtárgyak gyűjtése az 1860-as évektől az 1890-es évekig meghatározó divattá vált: művészek, műgyűjtők, utazók, sőt múzeumok is nagy mennyiségben vásároltak régi és kortárs műveket a kiállítások alkalmával, a japán „curio boltokban".
Hírek
Február 17-én, pénteken 19-órakor lesz Zöld Anikó festőművész Fényoszlopok című kiállításának megnyitójára az ARTSZEM Modern Művészeti Galériába. A rendezvényt Sinkó István festőművész, művészeti író nyitja meg.
Hírek
2006. február 26-án, vasárnap délelőtt 11-órakor tekinthetik meg a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Akvarell kiállítását a Táncszínház Galériájában, melynek kísérőeseménye a kiállított kortárs művek jótékony célú árverése lesz.
Hírek
A Pótkávé – Kultúr, Művész, Média online kulturális magazin a még futó Cikória Kupa novellapályázat folytatásaként kiírja képalkotóknak szóló pályázatát. A körüljárandó téma itt is a Kávéház – mint a vendéglátás egyik szeglete; a kávéházak hajdani legendái; a kávéházak ma; a kávézó, mint találkozóhely; életképek; a kávézás, mint élvezet; a kávé maga; színek, fények, hangulatok.
Hírek
A Kortárs Képzőművészeti Kurátorok Egyesülete és a tranzit. hu meghívására Magyarországra érkezik Ruth Noack, a documenta 12 (a világ vezető kortárs képzőművészeti bemutatója) kurátora, nyugat-európai társadalomkritikus, értelmiségi gondolkodó.
Hírek
Verók István Budapest VI. kerületi polgármester ígéretet tett Bozóki András kulturális miniszternek arra, hogy felfüggesztik a Király utca 40. alatti Hild-épület bontását - tudtuk meg minisztériumi forrásból. A szaktárca vezetője előző nap egyeztetett a polgármesterrel az ügyben; a felek megállapodtak, hogy folytatják a megbeszéléseket.
Hírek
A Budapesti Törvényességi Felügyeleti Ügyészség napokon belül dönt arról, hogy jogszabálysértő-e a Király utca 40. alatti Hild-épületre kiadott bontási engedély - közölte Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Hírek
A Budapesti Múzeumban most a Barabás, Székely, Szinyei – A Fõvárosi Képtár régi kincsei című kiállítás látható. A Kiscelli Múzeum raktáraiból származó alkotások két és fél évszázad magyar festészetét ölelik fel. „A tárlaton a képzõművészet, a művészettörténet, vagy a várostörténet iránt érdeklõdõk is rendkívüli alkotásokban gyönyörködhetnek" – jelentette ki Radnóti Sándor esztéta.
Hírek
A rendőrség szakította félbe több civil szervezetnek a Király utcai 40-es számú ház lerombolása ellen szervezett sajtótájékoztatóját pénteken. A Hild József által 1844-ben tervezett, klasszicista stílusú, VI. kerületi épület bontását péntek reggel megkezdték annak ellenére, hogy a döntés ellen a civil szervezetek napok óta erőteljesen tiltakoznak.
Hírek
Bozóki András kulturális miniszter a Király utca 40. alatti klasszicista stílusú épület megmentése érdekében nyílt levélben fordult Verók Istvánhoz, a VI. kerület polgármesteréhez.
Hírek
2006. február 23-án, csütörtökön 18-órakor lesz a megnyitója Cseke Szilárd: Örökzöld vagy lombhullató című kiállításának a Deák Erika Galériában. A rendezvényt Mélyi József művészettörténész nyitja meg. A kiállítást február 24-től március 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
2006. február 18-án, szombaton 16-órától rendezik meg a How to do things? In the Middle of (No)where.. - című kiállításon résztvevő művészek – Budapesten készült – munkáinak bemutatását a Trafó Galériában.
Hírek
Az ÓVÁS! egyesület sajtótájékoztatót tartott hétfőn a VI. kerület Király utca 40. klasszicista stílusban épült ház előtt, mert jogerőre emelkedett az épületre kiadott bontási engedély. A négy emeletes épületen két hosszú vászoncsíkon az áll, hogy „Dózer stop", a fakapura meg egy nagy körbe zárt kék R betűt - ami a minden jog fönntartva jele - fújtak az egyesület aktivistái.
Hírek
Hamarosan megnyílik a budapesti Holokauszt Emlékközpont állandó kiállítása; a tárlat február 21-től látogatható - közölte az intézményt működtető Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ