Hírek
A Magyar Fotóriporterek Társasága Tagsági bélyeg 2. című kiállítását nyitja meg 2005. november 24-én, csütörtökön 17 órakor Gera Mihály újságíró.
Hírek
Koncz András festőművész munkáit tekinthetik meg december 1-től a Budapest Kiállítóteremben. A kiállítást Hajdu István művészettörténész nyitja meg.
Hírek
Megjelent a Kortárs Magyar Fotográfia sorozat második kötete. Az alábbiakban részletesebben is tájékozódhat a könyv tartalmáról.
Hírek
Az acb Galéria és a Horváth Művészeti Alapítvány bemutatja: Emo Verkerk holland festőművész Danilo Kiš és Joseph Roth című kiállítását. A megnyitó 2005.december 1-én lesz az acb Kortárs Művészeti Galériában.
Hírek
A Ludwig Múzeum nyitókiállítását ez év december 31-ig tekinthetik meg a látogatók a Művészetek Palotájában.
Hírek
Csütörtök este különleges programokkal várja a látogatókat a Szépművészeti Múzeum. Az este 10 óráig nyitva tartó intézmény Múzeum + (plusz) elnevezésű programsorozatának témái az aktuális időszaki kiállításokhoz kötődnek.
Hírek
Az Iparművészeti Múzeum novemberi ajánlata igazán lenyűgöző. Radvánszky Ferenc órarestaurátor magángyűjteményétől kezdve, a szemüvegkultúra történetén keresztül Szabó Erzsébet üvegtervező kiállításáig szebbnél szebb műalkotásokban gyönyörködhetnek az érdeklődők.
Hírek
Az ART-EX 2004 Nemzetközi Művészeti Szimpózium – ezen a néven –négy éves múltra tekint vissza, mivel az Alsó-Sziléziai Művészeti Fesztivál részeként már 1993-tól működik. A kelet-európai kortárs művészetet nemzetközi szinten is propagálni igyekvő nemzetközi szimpózium minden évben más képzőművészeti ágazatra irányulva két-két alkotót lát vendégül a visegrádi országokból, s két alkotót egy nyugat-európai országból.
Hírek
Kiállításmegnyitó a Deák Erika Galériában.
Hírek
Az idei budapesti Design hétre október 14. és 23. között kerül sor, mintegy 70 helyszínen. A legkülönbözőbb magyar és külföldi dizájnkiállítások nyílnak a fővárosban, kapcsolódó programokkal, a helyszíneket végiglátogató autóbusztúrákkal stb. A Design hét részletes programja: www.design7.hu
Hírek
Kárpáti Tamás Munkácsy-díjas festőművész nyerte el idén az M.S. mester-díjat, az elismerést Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész nyújtotta át csütörtökön Budapesten. A Mester-díj kuratórium indoklása szerint a kitüntetés Kárpáti Tamást illeti "pompás és életteli alkotásaiért, melyekkel az európai és a magyar művészet fényét emelte".
Hírek
Bár még javában tart az idei, 51. velencei képzőművészeti biennále, a rendezvénysorozat elnöke a napokban egy sajtótájékoztatón már azt jelentette be, hogy jövőre a város a 10. Nemzetközi Építészeti Kiállításnak ad otthont. Davide Croff, miközben ismertette a jövő évi kiállítás tervezett fő irányvonalait, egyúttal be is mutatta a 2006 szeptembere és novembere között megrendezendő építészeti biennálé igazgatóját és főkurátorait.
Hírek
Torma Éva képzőművész kiálítását tekinthetik meg a Kiállítóház pincéjének speciális falaiba beépítve. A megnyitó november 24-én, csütörtökön lesz, délután 5-órakor. „Alapvetően a dolgok átalakítása, átértelmezése érdekel. Szétszedni valamit, és másképp rakni össze. Vagy ha valami szétesett, azt újra összerakni, és nem feltétlenül a szétesést megelőző állapotot rekonstruálva, hanem új, más értelmet adva a dolgok létezésének." (Torma Éva)
Hírek
A “Mozgásban – On the Move” kiállítás célja, hogy támogassa a Robert Burns Nemzetközi Alapítványt, mely a Közép-Európában élő beteg és hátrányos helyzetű gyermekek támogatására jött létre. A tárlatnak az Ateliers Pro Arts / A.P.A.! Galéria ad otthont, ahol huszonnégy nemzetközileg is elismert magyar művész állítja ki régebbi és újabb műveit.
Hírek
Birkás Ákos új művei még azok számára is meglepetést tartogatnak, akik az utóbbi időben készült munkáit is jól ismerik: a mozivászonra emlékeztető, jellegzetes képforma mellett megjelent egy másik, s a továbbra is témájául választott családtagok, barátok és ismerősök privát fotók alapján megfestett arca most a nyilvánosságnak szánt médiatudósításokból származó háttér előtt jelenik meg.
Hírek
Allan Nordmark a Koppenhágai Művészeti Akadémián végzett és 1967-ben debütált grafikusként. Színes alkotói múlttal rendelkezik, számos különféle mûvészeti területen végzett alkotó munkája tette ismerté. Művészetének központi témája az emberi alak.
Hírek
Szeretettel meghívjuk 2005. november 18-án, 18 órára az Artpool P60-ba (1061 Budapest, Paulay Ede u. 60.) Az EXPERIMENTÁTOR és AZ ÉSZREVÉTEL MÜVÉSZETE címû nemzetközi kiállításra.
Hírek
2005. novemberében a a Trafó első ízben rendezi meg a Temps d’Images Fesztivált. A széleskörű európai eseménysorozat, amely hét kortárs művészeti központ együttműködéséből született és három éven átívelő programot jelent a résztvevő intézmények számára. Legfőbb célja az új művészeti elképzelések fejlesztése, az alkotók találkozásának elősegítése és műveik bemutatása, feltárva a színpadi művészet és a képalkotás együttélésének, átjárhatóságának lehetőségeit. A széles spektrummal rendelkező program jelentősen merít a képzőművészet, a videó- és digitális technikák eredményeiből, ami az előadóművészetek számára teljesen új utakat tár fel. Az események műfaja is eltérő: munkabemutatók, előadások, filmvetítések, installációk, koncertek, kiállítások, térspecifikus események, cirkusz – de ami minden bemutatóban közös, az a mozgókép.
Hírek
Több, mint ötven, többségében kortárs művészek által készített kárpitot mutat be a Szépművészeti Múzeum november 8-án nyílt kiállításán. A január 8-áig látható, Átváltozások – A szövött kárpit művészete egykor és ma című tárlaton kiállított műveket a Magyar Kárpitművészek Egyesülete által kiírt nemzetközi pályázatra érkezett alkotásokból válogatták.
Hírek
A zeneművészet egyetemes. Ezt bizonyítja a következő Budapesti Tavaszi Fesztivál programja is,amely ezúttal Bartók Béla és W.A.Mozart munkásságára emlékezik. A rendezvény kiállításainak témáiban is megjelenik a két legendás művész muzsikájának hatása.
Hírek
A Neonon Csoport „Megmentett neonok” című kiállításának megnyitója 2005. október 20-án, csütörtökön nyílik meg a Francia Intézetben.
Hírek
A Cseh Centrum saját kiállítótermében és a Vakok Állami Intézetében a fönti címen rendez kiállítást, amelynek megnyitója október 15-én, szombaton délután öt órakor lesz.
Hírek
A Kogart Ház – fennállásának másfél éve alatt – másodszor rendezi meg a frissen végzett képző- és iparművészek bemutatóját, hagyományteremtő szándékkal. Az idei tárlaton tizenhat magyar és tizenöt külföldi művész állít ki.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ