Hírek
2006-ban is este 10-óráig lesz nyitva csütörtökönként a Szépművészeti Múzeum, amikor is színes programokkal, tárlatvezetéssel várja a látogatókat.
Hírek
Az év végi ünnepekre Rómába utazó turistákat kellemetlenül érintette, hogy nem tekinthették meg Néró egykori palotájának kiásott és rekonstruált maradványait. Néró császár hajdani palotáját, a római Oppiusz-dombon épült Domus Aurea-t (arany ház, palota) 1970-en kezdték megszabadítani a rárakódott romoktól, földtől és akkor kezdődtek az épület nagy részének rekonstrukciós, helyreállító munkálatai is.
Hírek
2006. január 12-én, csütörtökön 17-órakor nyílik meg Wagner János festőművész Visszatekintő című kiállítása a Budapest Galéria Kiállítóházában. A kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg.
Hírek
2006. január 6-án, pénteken 19-órakor nyílik meg Egyed László képzőművész, Főleg aktok című kiállítása az Artszem Galériában. A rendezvényt Szilágyi Kornél nyitja meg.
Hírek
Nyizsnyij Novgorodban ez év elején kezdi meg működését az az ikonfestőműhely, ahol látássérülteknek szánt szentképeket készítenek. A „Szentkép születése" elnevezésű projekt egy helyi, mozgássérülteket tömörítő szervezet kezdeményezésére jött létre - olvasható a NEWSru című hírportálon.
Hírek
A cseh nemzeti kulturális örökség része lett 2006. január elsejétől öt Tátra típusu autó, amelyek 1898 és 1947 között készültek. A Tátra autók unikális szériája 1898-tól Észak-Moraviában, Tátra Koprivnicén készült, amikor ez a terület is az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott egészen 1918-ig. A kocsik a Nemzeti Technikai Múzeum kollekcióját gazdagítják. Ott található a Tátra 80 luxusautó 1935-ből, ez limitált széria volt.
Hírek
Néró császár, aki pirománként él az utókor emlékezetében, az i sz. 64-es nagy római tűzvész után építtette a Domus Aureát, egy 2,5 négyzetkilométeres rezidenciát, benne 300 teremmel. Odaköltözésekor hangzott el szájából a történelmi mondat: „Végre emberi lényként élhetek."
Hírek
Elkészült Debrecenben a Kölcsey Ferenc Kongresszusi Központ, a korábban lebontott, hasonnevű művelődési központ helyén. Az impozáns épületet négyezer négyzetméternyi üvegfelület varázsolja csillogóvá.
Hírek
Idén közel kilencvenmillió forinttal jutott több a megyei múzeumoknak, a többletforrásokat az intézmények kiállítóhelyeik fejlesztésre fordították - mondta el az MTI-nek a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés alelnöke.
Hírek
Budapest Főváros Önkormányzata, együttműködve a VIII. kerületi Önkormányzattal, Pál utcai fiúk szoboregyüttes felállítását tervezi. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapest Galéria nyílt, jeligés pályázatot ír ki Budapesten felállítandó Pál utcai fiúk szoboregyüttes megtervezésére.
Hírek
A jövő évi költségvetésben nem növekedtek a kulturális beruházásra fordítható összegek - mondta Bozóki András kulturális miniszter csütörtökön, kecskeméti sajtótájékoztatóján.
Hírek
A toledói Santa Cruz múzeumban kiállították azokat a faliszőnyegeket, amelyek a XVIII. században V. Fülöp spanyol király megrendelésére készültek Don Quijotéról.
Hírek
Ingyenes tárlatvezetést és karácsonyi dalestet is szerveznek néhány budapesti múzeumban az ünnepek alatt; a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum kínálatából szemezgetett az MTI.
Hírek
A világ számos nagyvárosa után Budapesten is lesz tehénparádé, azaz Cowparade. A pályázat nyitott, a feladat annyi, hogy műanyag teheneket kell feldíszíteni, ezeket aztán elárverezik és a befolyt bevételt jótékonysági célokra fordítják.
Hírek
2006. január 11-én 20-órakor lesz a megnyitója Dániel András - Semmi baj című kiállításának. A rendezvényt Sinkó István képzőművész, művészeti író nyitja meg. A kiállítást január 28-áig tekinthetik meg a Godot Galériában.
Hírek
Spicc címmel a Magyar Borok Házában január 5-én este különleges fotókiállítás nyílik: Eck Imre Gábor elsősorban borokat, borospoharakat, palackokat, rusztikus tárgyakat, régiségeket örökített meg képein, de láthatók nonfiguratív fény-árnyék kompozíciók is.
Hírek
Az oroszországi Irkutszk nevezetessége a világ valószínűleg egyetlen művészi vénával megáldott fókája, akinek festményeiből tárlat nyílt a szibériai városban. Tyito, a Bajkál-tavi fóka két éve került a nagyvárosba, a helyi delfináriumba. Alkotásait a medence falára erősített vásznakra festi fogai közé szorított ecsetekkel, amelyeket az idomárja kezéből választ ki - olvasható a MIGnews című orosz hírportálon.
Hírek
Világszavazást kezdeményezett Interneten egy svájci alapítvány a világ csodáinak újabb listájáról, az antik világ hét csodájának mintájára. Az embereknek a világ bármely pontján először nyílt lehetőségük arra, hogy így szavazzanak a 21 országban található értékekről.
Hírek
A zsidó egyházi építészet egyik legszebb hazai barokk kori épületét, a jelenleg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) kezelésében lévő mádi zsinagógát a tervek szerint a jövő év első negyedévében használatra átveszi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat - közölte az önkormányzat szóvivője.
Hírek
Csernus Tibor, Párizsban élő magyar festőművész kiállítása január 7-től tekinthető meg az Andrássy úti Kogart Házban. Ezúttal együtt láthatóak Csernus Tibor több, mint fél évszázados festői pályafutásának legjelentősebb művei.
Hírek
Eredeti ókori szarkofágot kínált eladásra egy egyiptomi kereskedő, alig tízmillió dollárért (2 milliárd 120 ezer forint), a kairói piramisoknál lévő boltjában.
Hírek
Az íróasztalfiókból kinövő karácsonyfát ítélték a legtrendibbnek azon a versenyen, amelyen formatervezők próbálták megjeleníteni a modern kor fenyőfáját. Jaroszlavlban meghirdetett "A karácsonyfa, mint művészeti alkotás" című pályázaton a profi formatervezők mellett amatőr dizájnerek is szép számman indultak, akik ötletesnél ötletesebb stilizált fenyőfákkal örvendeztették meg az ítészeket - olvasható az NTV orosz tévécsatorna honlapján.
Hírek
A 75 ezredik látogatót köszöntötték csütörtökön a debreceni Déri Múzeum Munkácsy-kiállításán. V. Szathmári Ibolya múzeumigazgató elmondta: magyarországi vidéki múzeumokban rendezett időszaki kiállításnak még soha nem volt annyi látogatója, mint a Munkácsy - Képek Amerikából című Pákh Imre magángyűjteményéből rendezett tárlatnak.
Hírek
Album készült Péli Tamás, az 1994-ben elhunyt első magyarországi hivatásos roma festőművész, néhai országgyűlési képviselő életéről, munkásságáról; a több, mint száz oldalas kötetet szerdán mutattak be a Parlamentben.
Hírek
Az urbánus táj ma oly aktuális témájával foglalkozó Város/Táj/Beavatkozás című fotókiállítás ausztriai és magyarországi művészek munkáit mutatja be. A kiválasztott művek természet és civilizáció, valós és konstruált környezet metszeteire fókuszálnak, olyan városi tájak, ahol a hátrahagyott jelek és tárgyak fontos szereplőkké válnak.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ A tehetséges gyermekek szülei hisznek az örökléstanban."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ