Hírek
A XIV. Országos Tervező Grafikai Biennále anyagából nyílik kiállítás Privát üzenetünk az Európai Uniónak címmel az Iparművészeti Múzeum kupolatermében december 22-én, csütörtökön 17 órakor.
Hírek
Még a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte a Mű-Terem Galéria vasárnap esti árverését, amelyen 247 művet, vagyis a korábbi aukcióknál mintegy félszázzal többet kínáltak eladásra: 130 művész 231 alkotására, valamint 16 Zsolnay kerámiára licitálhattak az érdeklődők.
Hírek
Kiállítás nyílt a londoni Királyi Akadémián Kína: három császár 1662-1795 címmel, elsősorban a pekingi Palota Múzeumból érkezett műkincsekből.
Hírek
Ma nyitotta meg kapuit a Jövő Háza a Millenárison. A jövőt számtalan formában bemutató tárlat egyik látványos kiállítása a British Council „A szív képei” című kiállítása, melynek középpontjában szervezetünk láthatatlan motorja és a szerelem jelképe – a SZÍV áll.
Hírek
A Pigmenta Kiadó webáruházban magyar alkotók festményeinek, grafikáinak, fotográfiáinak és számítógépes alkotásainak művészi nyomatai közül válogathatnak az érdeklődők. A nyomatok speciális médiákra – például festővászon, akvarell papírok, selyemfényű fotópapír, satöbbi – készülnek, 100 évet meghaladó élettartammal. A teljesen egyedi művészi nyomatok tanúsítvánnyal, hologrammal és a művész aláírásával vannak ellátva, ezzel garantálva eredetiségüket.
Hírek
A Szépművészeti Múzeum csütörtök esténkénti programsorozatában ezen a héten Esterházy Péter író olvas fel Egy nő című regényéből. A Múzeum + elnevezésű rendezvények az intézményben látható időszaki kiállításokhoz kötődnek, a mostani program A nő – Gaston Lachasie művészete című tárlathoz kapcsolódik.
Hírek
2005. december 18-án 14-18 óráig Képzőművészeti Játszóházat rendez a Műcsarnok 5-10 éves gyermekek számára.
Hírek
Megjelent Leonardo Művészet és tudomány című albuma magyar nyelven – az Olasz Kultúrintézet közreműködésével – az Allprint Kiadó gondozásában. A háromszáz, kiváló minőségű színes képpel illusztrált kötet már kapható a könyvesboltokban.
Hírek
A Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Barokk Kálváriákért Alapítvány 2005. december 16-án, pénteken 14-órakor jótékonysági árverést rendez az egyetem mestereinek és művésznövendékeinek alkotásaiból az Epreskerti Kálvária, a páratlan barokk műemléke rekonstrukciója javára.
Hírek
2005. december 9-én, pénteken 17-órakor lesz a Szellemkép Szabadiskola végzett diákjai diplomamunkáinak a kiállítás megnyitója az Új Színház Galériában. A kiállítást megynyitják Miltényi Tibor fotóesztéta, Fuchs Lehel operatőr-fotográfus, a Szellemkép Szabadiskola vezetője és Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója.
Hírek
2005. december 3-án, szombaton 15- órakor a Fővárosi Művelődési Házban Balogh János grafikus kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
2005. november 24-27-ig megrendezett Plug 2005 Kortárs Müvészeti Kiállitáson és vásáron a Knoll Galéria Budapest a Blue Noses orosz müvész-csoport video-munkája, Birkás Ákos és Nemes Csaba legújabb festményei mellett Joseph Kosuth és David Rabinowitch müveit mutatja be.
Hírek
A Budapest Galéria Kiállítóházában 2005. november 24-én, csütörtökön 18 órakor nyílik meg Varga Zsófi grafikusművész kiállítása. A kiállítást megnyitja Somogyi Zsófia művészettörténész.
Hírek
Hat személy ellen emeltek vádat Edvard Munch A sikoly című főművének 2004. augusztusában történt elrablása miatt - közölte az AFP francia hírügynökséggel Terje Nyrobe norvég ügyész.
Hírek
Két tonna Moore-t loptak el Nagy-Britanniában: Henry Moore egyik kültéri fémszobrát.
Hírek
Megbecsült festőművész munkájának vélt egy majom festette képet Németországban a moritzburgi Állami Művészeti Múzeum igazgatónője.
Hírek
Családias háború – Fotók az első világháborúból - címmel nyílik kiállítás a kecskeméti Fotómúzeumban. A jövő év elején megnyíló rendezvényt január 20-tól március 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Elképzelte már valaha a teljes csöndet és mozdulatlanságot, gravitáció nélkül? Megtörtént már Önnel, hogy súlya kétszeresével nyomta a Földet? Lakner Antal speciális eszközei ilyen élményekkel gazdagíthatnak minket. Légmentesen zárt lebegőkabinja a külvilág ingereit teljesen kizárja és megszabadítja a központi idegrendszert az igen megterhelő gravitációs vonzástól, így a felhasználó belső horizontja felé fordulhat. A duplagravitációs öltözet viselése pedig a normál földi gravitációs terhelés másfél, kétszeresét eredményezi, amelynek hatására az ember egyszerű mozdulatai is nehéz fizikai erőkifejtéssé változnak.
Hírek
2005. december 15-én, csütörtökön 18-órakor lesz az Ateliers Pro Arts Művészeti Központ által inspirált művészet című kiállítás megnyitója. A kiállító művészek Csordás Zoltán, Katona Zoltán, Kovács Lola, Palkó Tibor, Romvári Márton, Szarvas Ildikó.
Hírek
Az N&n galéria 2005. december 14-én, szerdán 18 órakor tartja Koris János és munkatársai című kiállításának megnyitóját. A rendezvényt Golda János építész nyitja meg.
Hírek
A jövőre alapításának 100. évfordulóját ünneplő Szépművészeti Múzeum nem csak a falai között rendezett nagy kiállításokkal, hanem gyűjteményéből válogatott utazó tárlatokkal is emlékezetesebbé kívánja tenni az ünnepi esztendőt. A múzeum Egyiptomi-, Antik -, Grafikai-, és Modern Gyűjteménye 2006-ban kilenc városban mutatkozik be. A Szépművészeti csaknem 350 műtárgya a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával, összesen több, mint 2600 kilométert utazva jut el a városi intézményekbe.
Hírek
Ma, vagyis 2005. december 6-án, 18-órakor – a fönti címmel – kiállítás nyílik a Műcsarnokban. A kiállítást megnyitja Kovács Kálmán miniszter. A Műcsarnokbeli rendezvény december 8-ig látogatható.
Hírek
A fönti címmel rendeznek kiállítást, amelynek a megnyitója 2005. december 6-án 18-órakor lesz a Műcsarnokban. A kiállító művészek Márkus Péter és Perger László Gyula. A rendezvényt Szőllősy Enikő szobrászművész nyitja meg.
Hírek
Kéz-mű a múzeumban címmel kiállítás, hangverseny és vásár nyílik 2005. december 3-án, az Iparművészeti Múzeum szervezésében. A hivatalos megnyitó december 9-én lesz, délelőtt 11-órakor. A kiállítást megnyitja Paál Kálmán, Ferencváros alpolgármestere.
Hírek
Új helyszíneken, átrendezve, kibővítve látható a Szépművészeti Múzeum 19. századi gyűjteményét bemutató állandó kiállítása. A múzeum nemrég felújított részében kilenc teremben és egy kabinetben tekinthetők meg a 19. századi művészet legszebb alkotásai. A Régi Képtár anyagának folytatásaként, illetve lezárásaként nyolc teremben a 19. századi francia művészet legfontosabb irányzatai láthatók a romantikától a posztimpresszionizmusig, egy reprezentatív terem pedig a német, osztrák és angol mesterek előtt tiszteleg (Böcklin, Leibl, Amerling, Menzel).
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ