Hírek
A XIV. Országos Tervező Grafikai Biennále anyagából nyílik kiállítás Privát üzenetünk az Európai Uniónak címmel az Iparművészeti Múzeum kupolatermében december 22-én, csütörtökön 17 órakor.
Hírek
Még a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte a Mű-Terem Galéria vasárnap esti árverését, amelyen 247 művet, vagyis a korábbi aukcióknál mintegy félszázzal többet kínáltak eladásra: 130 művész 231 alkotására, valamint 16 Zsolnay kerámiára licitálhattak az érdeklődők.
Hírek
Kiállítás nyílt a londoni Királyi Akadémián Kína: három császár 1662-1795 címmel, elsősorban a pekingi Palota Múzeumból érkezett műkincsekből.
Hírek
Ma nyitotta meg kapuit a Jövő Háza a Millenárison. A jövőt számtalan formában bemutató tárlat egyik látványos kiállítása a British Council „A szív képei” című kiállítása, melynek középpontjában szervezetünk láthatatlan motorja és a szerelem jelképe – a SZÍV áll.
Hírek
A Pigmenta Kiadó webáruházban magyar alkotók festményeinek, grafikáinak, fotográfiáinak és számítógépes alkotásainak művészi nyomatai közül válogathatnak az érdeklődők. A nyomatok speciális médiákra – például festővászon, akvarell papírok, selyemfényű fotópapír, satöbbi – készülnek, 100 évet meghaladó élettartammal. A teljesen egyedi művészi nyomatok tanúsítvánnyal, hologrammal és a művész aláírásával vannak ellátva, ezzel garantálva eredetiségüket.
Hírek
A Szépművészeti Múzeum csütörtök esténkénti programsorozatában ezen a héten Esterházy Péter író olvas fel Egy nő című regényéből. A Múzeum + elnevezésű rendezvények az intézményben látható időszaki kiállításokhoz kötődnek, a mostani program A nő – Gaston Lachasie művészete című tárlathoz kapcsolódik.
Hírek
2005. december 18-án 14-18 óráig Képzőművészeti Játszóházat rendez a Műcsarnok 5-10 éves gyermekek számára.
Hírek
Megjelent Leonardo Művészet és tudomány című albuma magyar nyelven – az Olasz Kultúrintézet közreműködésével – az Allprint Kiadó gondozásában. A háromszáz, kiváló minőségű színes képpel illusztrált kötet már kapható a könyvesboltokban.
Hírek
A Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Barokk Kálváriákért Alapítvány 2005. december 16-án, pénteken 14-órakor jótékonysági árverést rendez az egyetem mestereinek és művésznövendékeinek alkotásaiból az Epreskerti Kálvária, a páratlan barokk műemléke rekonstrukciója javára.
Hírek
2005. december 9-én, pénteken 17-órakor lesz a Szellemkép Szabadiskola végzett diákjai diplomamunkáinak a kiállítás megnyitója az Új Színház Galériában. A kiállítást megynyitják Miltényi Tibor fotóesztéta, Fuchs Lehel operatőr-fotográfus, a Szellemkép Szabadiskola vezetője és Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója.
Hírek
2005. december 3-án, szombaton 15- órakor a Fővárosi Művelődési Házban Balogh János grafikus kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
2005. november 24-27-ig megrendezett Plug 2005 Kortárs Müvészeti Kiállitáson és vásáron a Knoll Galéria Budapest a Blue Noses orosz müvész-csoport video-munkája, Birkás Ákos és Nemes Csaba legújabb festményei mellett Joseph Kosuth és David Rabinowitch müveit mutatja be.
Hírek
A Budapest Galéria Kiállítóházában 2005. november 24-én, csütörtökön 18 órakor nyílik meg Varga Zsófi grafikusművész kiállítása. A kiállítást megnyitja Somogyi Zsófia művészettörténész.
Hírek
Hat személy ellen emeltek vádat Edvard Munch A sikoly című főművének 2004. augusztusában történt elrablása miatt - közölte az AFP francia hírügynökséggel Terje Nyrobe norvég ügyész.
Hírek
Két tonna Moore-t loptak el Nagy-Britanniában: Henry Moore egyik kültéri fémszobrát.
Hírek
Megbecsült festőművész munkájának vélt egy majom festette képet Németországban a moritzburgi Állami Művészeti Múzeum igazgatónője.
Hírek
Családias háború – Fotók az első világháborúból - címmel nyílik kiállítás a kecskeméti Fotómúzeumban. A jövő év elején megnyíló rendezvényt január 20-tól március 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Hírek
Elképzelte már valaha a teljes csöndet és mozdulatlanságot, gravitáció nélkül? Megtörtént már Önnel, hogy súlya kétszeresével nyomta a Földet? Lakner Antal speciális eszközei ilyen élményekkel gazdagíthatnak minket. Légmentesen zárt lebegőkabinja a külvilág ingereit teljesen kizárja és megszabadítja a központi idegrendszert az igen megterhelő gravitációs vonzástól, így a felhasználó belső horizontja felé fordulhat. A duplagravitációs öltözet viselése pedig a normál földi gravitációs terhelés másfél, kétszeresét eredményezi, amelynek hatására az ember egyszerű mozdulatai is nehéz fizikai erőkifejtéssé változnak.
Hírek
2005. december 15-én, csütörtökön 18-órakor lesz az Ateliers Pro Arts Művészeti Központ által inspirált művészet című kiállítás megnyitója. A kiállító művészek Csordás Zoltán, Katona Zoltán, Kovács Lola, Palkó Tibor, Romvári Márton, Szarvas Ildikó.
Hírek
Az N&n galéria 2005. december 14-én, szerdán 18 órakor tartja Koris János és munkatársai című kiállításának megnyitóját. A rendezvényt Golda János építész nyitja meg.
Hírek
A jövőre alapításának 100. évfordulóját ünneplő Szépművészeti Múzeum nem csak a falai között rendezett nagy kiállításokkal, hanem gyűjteményéből válogatott utazó tárlatokkal is emlékezetesebbé kívánja tenni az ünnepi esztendőt. A múzeum Egyiptomi-, Antik -, Grafikai-, és Modern Gyűjteménye 2006-ban kilenc városban mutatkozik be. A Szépművészeti csaknem 350 műtárgya a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával, összesen több, mint 2600 kilométert utazva jut el a városi intézményekbe.
Hírek
Ma, vagyis 2005. december 6-án, 18-órakor – a fönti címmel – kiállítás nyílik a Műcsarnokban. A kiállítást megnyitja Kovács Kálmán miniszter. A Műcsarnokbeli rendezvény december 8-ig látogatható.
Hírek
A fönti címmel rendeznek kiállítást, amelynek a megnyitója 2005. december 6-án 18-órakor lesz a Műcsarnokban. A kiállító művészek Márkus Péter és Perger László Gyula. A rendezvényt Szőllősy Enikő szobrászművész nyitja meg.
Hírek
Kéz-mű a múzeumban címmel kiállítás, hangverseny és vásár nyílik 2005. december 3-án, az Iparművészeti Múzeum szervezésében. A hivatalos megnyitó december 9-én lesz, délelőtt 11-órakor. A kiállítást megnyitja Paál Kálmán, Ferencváros alpolgármestere.
Hírek
Új helyszíneken, átrendezve, kibővítve látható a Szépművészeti Múzeum 19. századi gyűjteményét bemutató állandó kiállítása. A múzeum nemrég felújított részében kilenc teremben és egy kabinetben tekinthetők meg a 19. századi művészet legszebb alkotásai. A Régi Képtár anyagának folytatásaként, illetve lezárásaként nyolc teremben a 19. századi francia művészet legfontosabb irányzatai láthatók a romantikától a posztimpresszionizmusig, egy reprezentatív terem pedig a német, osztrák és angol mesterek előtt tiszteleg (Böcklin, Leibl, Amerling, Menzel).
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ